Jump to content

как се свалят бутоните на таблото - ауди 80


Recommended Posts

Кажете как се свалят бутоните на таблото - този за подгряване на задното стъкло и третия стоп? казаха ми 4е трябва да имат осветление, но не ми светят, та затова искам да ги сваля без да ги счупя и да видя дали може да се оправи положението. с някакви малки крушки ли са отзад? какви? 8)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С отвертка... подпъхваш и вадиш.

Може първо само капачето да изпадне, може и целия да излезе.

Няма болтове ако това те интересува.

Лампичките които трябва да светят зависят от бутона. Може да са 12 волта, може да са диоди.... и са запоени за бутона.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да, има крушки в тях дето светят - даже са 2 крушки - горната свети постоянно (поне така е при мене), а долната свети като е натиснат бутона (светва на бутона един триъгълник - жълт или зелен - зависи от бутона)

1. Сваляш бутона - бъркаш с отверка над бутна, натискаш нагоре и вадиш леко, после от долу - най-добре е с 2 отверки отгоре и отдолу ама е по-трудно - просто на самия бутон има пластинки отгоре и от долу. По принцип бутона излиза напред.

2. Откачаш клемите отзад на бутона - по принцип клемата влиза само в едно положение, така че и да не запомниш как си я извадил няма проблем - винаги правилно ще я сложиш

3. Трябва да разпарчетосаш самия бутон - разлгедай го подробно, не е трудно, ама не помня точно как беше, че отдавна съм го правил това.

4. Самите крушки при мене са запоени и трябваше и поялника да включа в действие.

Има нещо друго - може да не ти дава хубав контакт вътре в самия бутон - като го разглобиш бутона ще видиш едни пластинки дето се търкат една в друга - позачисти ги и виж дали ще светнат крушките. При мене имаше някакво зелено вещество на пластинките вътре и то във всичките бутони и едвам го поизчистих (още има тук там, ама нали вече ми работят бутоните)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...