Jump to content

lllubo

Members
  • Мнения

    2965
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от lllubo

  1. Може и със счупено зъбно колело или счупена стрелка. На мене ми трябва работеща платка за управление на моторчето за изминатите км.
  2. 1 или 2 броя - важното е да е здрав, да няма счупени щипки или пък да са пукнати, както и самия тас да е здрав. Няма проблем да е ужулен тук там.
  3. JoroM казва че има бан, защо не му го махнете, както и на други хора които са били на събора (ако има такива)? Поздравления за събора
  4. lllubo

    B4,Competition

    това с греенето на ключалките и аз на мойто Б3 от 89г го имам
  5. Начинаещ не пипа предварението, защото трябва уред с който да го измери. Иначе теорията е проста - за предварение въртиш делкото обратно на посоката на въртене на палеца и така по-рано се получава искрата, а за закъснение съответо въртиш делкото по посоката на въртене на палеца.
  6. при мен тресеше от 100 нагоре - крива гума/гуми - смених 2. Преди това ходих при N на брой гумаджии и всички разпряват че гумите са перфектни. Отидох при моя майстор за окачването, сменихме цялото предно окачване (въпреки че някои неща не бяха за смяна, но за всеки случай), но проблема имаше много мъничко подобрение и пак тресеше. Заведеме при негов гумаджия и той видя че имам криви гуми. Със зимните имаше ли такова тресене над 140?
  7. за о и у - каже как се пише "акумулатор" (акомолатор, акумолатор, акомулатор), "амортесьор" (амуртесиор,..) и .т.н технически думички
  8. щом са ти хванли това че са криви, значи си разбират. Аз имах криви гуми, ама всеки разправя че гумите са екстра и не са криви. Резултата - над 100 тресе и вече при 120-130 тресенето е ужасно
  9. а ти от къде си сигурен че някой не го е избушил вече?
  10. от вчера http://www.vbox7.com/play:cb753d9b
  11. моето Б3 (бензин) като го взех навремето и почна да ми прави впечатление че много мирише на развалени яйца - виках си че си внушавам. Кой се качи в колата, всеки разправя че смърди на развалени яйца - демек сяра. Стигнахме до извода че може единствено и само от катализатора да смърди така, просто няма от какво друго да е. Като посвикнах с колата ми правеше впечатление и че горе долу след 3500 оборота нещо не иска да отива стрелката - зор голям и не знаех това от какво е, но и не знаех и дали е нормално. За мене колата вървеше въпреки всичко, защото можех само със старият москвич на баща ми да я сравнявам. Беше станало дума по форумите за катализатори и тяхното запушване. Сетих се че като взех колата гореше адски много масло - 3 литра за 1 седмица около 300 км макс (това го оправихме като сменихме само гумичките). Имах пари и реших да махна катализатора и да слагам нещо друго каквото и да е то. Сложиха някакво резонаторно гърне в Крафт. Резултатите: вече не смърдеше на сяра и колата значително стана много по-пъргава. Дали катализатора е бил запушен - не знам, аз така и не го взех от сервиза, не знаех че се изкупували старите катализатори
  12. ако ти мият задното стъкло, можеш да си регулираш пръскалките.
  13. Това за първи път го виждам - вярно че има неща отдругата страна на моноинжекцията които не знам за какво са, ама това на снимката на нищо не ми прилича Когато рязко пуснеш педала на газта, при нас има едно нещо като амортесьорче и то забавя обратния ход на дросел клапата или поне така би трябвало да е. При студен двигател се взима инфо главно от температурен датчик, който следи температурата на антифриза и праща инфо на компа, който управлява стъпковото моторче и просто компа му казва да бутне още малко дросела
  14. накараме да отворя тефтера и да се поровя пак в интернет Тази старата на колата беше с номер на Bosh: 0258001051 Тази която взех е с номер на Bosh: 0258986501 - точно универсална се води. Струваше 95 лв, взел съм я от Ауто+ на 12.03.2007 - почти 3 години от тогава На този сайт има инфо за тези сонди: цък На снимките на сайта гледай само тази която е с 1 кабел - тя е нашата. Можеш да се разровиш в интернет ако те интересува още инфо за тези 2 номера. Помня че другата с подгряването (с повече кабели) която беше като вариант да я взема ако тази евентуално не стане струваше близо 200 лв тогава.
  15. Сондата ти е с 1 кабел, защото генерацията ти се явява маса. Опитем майстор който се разбира от тези сонди може и с обикновен мултицет да ти каже дали работи или не и ако работи дали е мудна или не. На мене първо на някакви уреди ми я гледаха и казаха че работи, но някакси е мудна. След известно време отидох при един майстор, той с обикновен мултицет я мери и каза същото - работи, но е мудна. Накрая я смених. Новата сонда която взех беше или от JN или от SF - бъркам ги. Общо взето е единствената сонда с 1 кабел която продават - не помня вече дали не я водеха и универсална. Със сигурност ако взимаш някога нова, взимай задължително с 1 кабел. Има сонди с 2, 3 и 4 кабела. Другата двойка кабели са за подгряване на сондата, но за нашите няма нужда от подгряване и няма защо да се набутваш да взимаш сонда с подгряване които струват и доста по-скъпо.
  16. Има едно нещо наречено умора на материала и е нормално с времето да се счупят. Странното е че и 4-ти наведнъж си ги счупил - ти как точно дърпа? Аз на моята счупих 1 краче и то след като няколко пъти преди това успешно съм го свалял волана. Усетих се че нещо по-странно го дръпнах и затова се счупи. От тогава винаги внимателно дърпам стъпка по стъпка и за сега нямам други счупени. Трябва ти камък номер 24. Ако взимаш някой комплект - виж дали вътре го има този номер. Има голяма вероятност след като свалиш ръчките да се окаже че са занитени. В този случай трябва предварително да се подготвиш с болчета и гайки, зада можеш като махнеш нитовете и да сложиш болчета на тяхно място. Но дали са с нитове може лесно да видиш като свалиш само горния капак между волана и таблото - веднага ще видиш нитовете ако ги има - гледай покрая. Просто има няколко вида ръчки. Има и още нещо - светкавицата се намира на вторият ред. Първо е лоста за късите и отдругата страна са аварийките - тия неща лесно ще ги свалиш. Но за вторият ред.... помня че бяха захванити пластинките и не можеше токутака да се разглоби втория ред... по-добре да каже някой ако го е правил точно какво трябва да направи. Аз лично никога не съм стигал до там. Приготви си и магнит за всеки случай като се разхвърчат пружинките
  17. И аз съм пас - никаква идея, просто нямам такава кола и няма как да разбера. Надявам се някой на ти с този въпрос да даде малко инфо - ще е интересно за всички.
  18. изпускаш точка 1.5 т.е. между двете има едно средно положение. Принципа на работа на кантара мисля го знаеш, но така както пишеш излиза че не го знаеш? аз да каже все пак: когато спираш, колата се накланя напред (малко, много - няма значение) и тогава задните гуми по-лесно могат да блокират отколкото предните. Получава се че задницата ти олеква и имаш различно сцепление на предните и задните гуми с пътя. Ти натискаш педала на спирачката с дадено усилие и това може да не блокира предните колела, но да блокира задните колела заради по-малкото сцеплени. Точно тука идва ролята на кантарчето - да намали налягането на спирачната течност за задните гуми. Като махнеш кантара, тогава точно в такъв момент може да се получи при тебе да ти блократ и задните колела. т.е. средния вариант 1.5 е това че като имаш кантар можеш малко по-силно да натиснеш педала на спирачката отколкото във вариант 2 и пак да не блокира нито едно колело и по-бързо да спреш като цяло. А без кантар ще ти блокират задните и т.н.
  19. и един път е достатъчен зада стане колата на тоталка... много негативно гледаш на този кантар
  20. тези кабели къде са били прекъснати - тези на свивката ли? ако са те не става само със запояване - ще карат 3-4 месеца
  21. Аз използвах 5 силиконови кабела. Обикновенния кабел е до време, защото изолацията става твърда с времето и от там се гуми меката сгъвка и почват самите жички вътре да се късат.
  22. lllubo

    Разход на Гориво

    Образно казано - магистрала 120-130, иначе с 90-100 и горе-долу спазване на ограниченията т.е. при ограничение 60 намалявам понякога на 60, понякога на 70, друг път на 80 (зависи къде е ограничението), но задължително под 80. Ако карам по магистрала Хемус със 150 (където е разумно, а то за мене е на малко места), тогава разхода е 6.2-6.3. Това лято често пътувах по Тракия и там карах със 140 почти през цялата магистрала и разхода беше около 6.5. Всички засичания не са само по веднъж, а по няколко пъти. Наскоро един път имах проблем с колата (гумите) и трябваше да ходя до Плевен и обратно като по магистрала Хемус повече от 100 не трябваше да вдигам - да не ти казвам тогава какъв разход ми даде и много пъти проверявах сметките защото не вярвах и сега все още се чудя дали нещо не съм бил объркал, но понеже беше само веднъж, да кажеме че не го броиме това. Естествено зимата разхода е по-голям. Като цяло според доста хора - аз карам бавно, макар че според мене е нормално и просто гледам да си спазвам ограниченията Аз не казвам че виждаш ли сменяш сондата и свещите и разхода автоматично ще ти падне - всичко е много относително и разхода зависи от много неща.
  23. по принцип бушон не гори случайно ....
  24. lllubo

    Разход на Гориво

    HellBull, проверете как е ламбда сондата. За мойта различни майстори ми казваха че работи, но е мудна. Накрая ми писна и я смених. С нея смених и свещи и гърне и разхода извънградско падна под 6 на бензин. Само мога да предполагам че главно заради сондата се получи така, защото свещите ми в момента са почти в същото състояние в което бяха предишните преди да ги сменя, а разхода все още е по-нисък от едно време.
×
×
  • Create New...