Jump to content

за хидравличата течност


Recommended Posts

тарсих но не видях ясен и точен отговор на вапроса си затова ще питам вас колегите!като купих колата ватре имаше тубичка с хидравлича течност в метална кутиика с символите ауди ,шкода,фолксваген, и сеат и днес долях на ком6ията на неговата вектра 2002 година.около 100-150 грама от тая течност.неговата бе6е 4ервена а моита зеленикава може ли да сам му направил ло6а услуга?може ли да има негативни последици от смесването на течностите?????или ако някои знае коя течност е по рядка червената или тая зелената???има ли и друга разлика в двата модела освен цветовете? благодаря на вси4ки отзовали се!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На казанчето на хидравликата на всяка кола си пише каква течност препоръчва производителя/тип,норми ,на които да отговаря/.Зелената хидравлична течност е минерална и се слага на по-старите автомобили,а червената е пълна синтетика.Трябвало е първо да пробвате дали няма да се пресекат двете течности и тогава да ги смесвате.При всяко положение е по-добре да се смени сега цялата течност с точната за автомобила,че да не се получи после "мечешка услуга"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едва ли ,колега,ще дочакаш много по-различен отговор от горния.Важното е комшията ти да не кара много дълго с такава комбинация от течности.Може и да не се получи пресичане,но сам знаеш,че не се препоръчва смесване на напълно синтетично и минерално двигателно масло,поне не за дълго.При хидравличните течности положението е същото-или се кара със зелена/минерална/ или със синтетична/червена/,защото после много боли главата. :bia:

Редактирано от jordanik
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

сега му проверих те4носта в казан4ето и няма никакжо преси4ане ни6то подобно на боза!поне засега.те4носта му е с цвят на готварско олио ама много леко по тамно,бистро е. погледнах на капа4ката муна казан4ето и там пи6е на англииски power stering flued only мисля така бе6е написано.да се надявам 4е няма да има ло6и последици

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

погледнах на капа4ката муна казан4ето и там пи6е на англииски power stering flued only мисля така бе6е написано.да се надявам 4е няма да има ло6и последици

Този надпис казва, че в туй казанче трябва да се сипва само хидравлична течност, но не указва вида й :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чети спецификациятя на етикета. За нашите возила (VAG) трявва да пише G002000 (зелено на цвят минерално). Вектрата ще го преживее макар че е с ATF

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 months later...

Здравейте,

Ще използвам тази тема за да не пускам нова.

Какво би се получило, ако вместо необходимата зелена течност се налее червена? Оказва ли влияние върху поведението на волана (по-мек, по-твърд)? Оказва ли негативно влияние върху уплътнения, маркучи и др.

Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами той производителя си казва с какво масло се кара дадена кола.Но ако източиш напълно маслото и сложиш от другото,мисля че няма да е катастрофален проблем.Не трябва да се снесват двете масла.А колкото до различните фирми от един и същ вид масло(зелено или червено)аз лично съм смесвал и няма нищо смущаващо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...