Jump to content

Молба за помощ при избора на Ауди 100 или А6


Recommended Posts

Здравейте!

Преди около 4 години си куих първия автомомил който е Рено клио с малък двигател 1.2

Взех го защото окло блока в който живея е постоянна лудница с паркирането и защото исках малък градски автомобил.

Преди година и половина смених работата.Станах търговски представител на фирма която се занимава с транспорт на моторни масла.Тогава за първи път се качих на бус.До сега смених два но осъзнах едно.Колко е конфортно и удобно да караш голямо превозно средство.

Решението см го взел отдавна за нещо по голямо,но имам следния проблем.Имам вила която се намира във вилна зона около града.Там пътя е частен ( наш ).Преди доста години го асфалтирахме,но сега е само дупки,чакъл и много прах.Затова реших да взема някакво джип-че,но или парите нестигат или е много дърт и на мнооого километри зад гърба си или е малък.

Затова се спрях на междинен вариант Audi Quattro.

Ауди винаги ми е била любимата марка.Може би защото когато бях малък преди 1990г. първата западна кола в която се качих беше ауди 90.

Молбата ми е следната:

понеже този форум е много богат на информация моля да ми кажете каде да тъся или да ми пишете какъво Ауди да си взема.Спрялсъм се на Ауди 100 или първите А6-ци.И най-вече ме интересува окачване.Предницатата ме претеснява.Един приятел си купи А4.Това многоточково окачване за нашите "прекрасни" пътища....

Незнам.Затова питам.

Ако можете да ми помогнете ще ви бъда много благодарен.

p.s. За съжаление мога да се събера за кола до 5500 лв. максимум като си оставям около 1000 лв. само за ремонт.Ще стигнат ли?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей!До колкото съм чел във форума Ауди 100/A6 е доста здрава кола.Лошото е,че станаха на доста годинки вече и по-трудно ще си намериш читава.Разликите между двата модела са малко,платформата е една,но въпреки това,ако ти стигнат парите за А6 вземи нея-все пак е малко по-нова.Куатрото обикновено вдига разхода с около литър,2.5 дизел е добър избор за тази кола.Нека притежателите на такъв автомобил да изкажат мнения,има инфо и във форума,потърси. :flipoff:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето кола за която няма да имаш нужда от пари за ремонти, освен това е просто "класика в жанра" всичко емблематично в Ауди на куп :respekt:

http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=59890

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ауди100 или първата А6 не са с многоточково окачване,предницата не е скъпа за потдръжка за разлика от задницата(ако е куатро)но избора ти е отличен и тези коли са много здрави.Направиш ли я добре няма да я пипаш дълго време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако търсиш Ауди 100 за почти черен път с много неравности, да знаеш че като моето с 2.6 или с 2.8 двигател са неудачни, тъй като имат отпред две малки резонаторни гърнета на мястото на катализаторите и тези гърнета стоят много ниско над земята - на около 7-10 см и даже слизане и качване от по-висок бордюр е проблем - задират и се чупят откъм заварката на тръбите. Има две П-образни планки, които би трябвало да ги пазят, но и те се подбиват и им се чупят шпилките. Имай го предвид.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...