Jump to content

ШУМ от предно дясно колело


REISTAR

Recommended Posts

колеги като вдигна над 120 километра от предно дясно колело се чува стържене.Шумът се засилва при правене на ляв завои,а при десен спира .Викам си лагер ама не.При изключване от скорост шумът изчезва и на правото и във завои. :lol: някакви идеи. познат ми предложи да напълня вътрешното каре с грес от него било. Дано не е само скоросна кутия . Приемам всякакви съвети и идеи :flipoff::lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма скъсан маншон - тях си ги проверявам редовно ,пък и вътрешно каер не се натоварва толкова .Утре ще го сваля и ще докладвам .А какво имаш предвид фен на спорта. умишлено си купих кола куатро за да не си търкам гумите и троша каретата само съединителя по бързо омалява-но няма пълно щастие. Сега се надявам като го сваля греста да е засъхнала и след смяната и да се оправи.Дано да е каре а не скоростна кутия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едно от двете карета,за смъртта му 99% е довело скъсването на маншон,освен ако не си падаш фен на спорта...

защо? какво става като изкючи от скорост, че утихва това каре?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като изключи от скорост карето не поема товара от скоростната кутия и го върти самото колело,а то на свой ред търкаля само вторичния вал.Няма много логика но при повечето случаи е така,не е случайност че каретата се скапват най-бързо при рязко тръгване въртене на гуми и тем подобни,защото така поема по-голямо усилие.Може да направиш следните опити тръгни рязко с навит в крайно ляво и крайно дясно волан,другия е дигни колата от страната от която се чува шум запали вдигни 80-90 на 2-ра 3-та и изключи от скорост,после всичко опира до слух.А щом шума се усилва при завой по-вероятно е да е външното каре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свалих маншоните напълних ги с нова грес и пак така,първите десетина километра всичко нормално и към скорост от 140км почва да стържи.Вече си мисля за скоростна кутия :hilezh: .Как да тествам дали не е каре-пробвах с въртене в кръг на ляво и дясно но нищо.И каретата като са разбити само чаткат или и могат да стържат. Сякакви съвети ще са ми от полза :lol::hilezh::lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябва да я вдигнете на повдигач и да се преслуша внимателно,най-често е каре

но може да е от лагер на главина,до разбита скоростна кутия.Не прави опити с висока скорост при съмнения за неизправност,един мой приятел пострада сериозно заради задрал лагер на главината доста сериозно...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

от прочетеното от близо два часа стигнах ме до изводите -лагер които ще завие скоро както е редно,каре или вътрешшно или външно може даже да не е от дясно а от ляво пак иска каране за да се поотроши,спирачен апарат ,които скоро ще блокира,ниско ниво на масло в скоросната кутия,тампони на магарето ,биалети.И за финал лагер на диференциала :respekt:

Редактирано от REISTAR
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами за да елиминирате магарето и биеледките я качете на повдигач или на канал дигнете предните колела и слушайте.Все пак при тези скъпи части няма възможност проба-грешка.Спирачния апарат ако са блокирали буталата се оправя най-лесно с свинска мас,когато видях това за първи път бях направо изумен,няма ВД 40,няма горелка намаза ги с една клечка свинска мас майстора,разкара ги с една щанга и след 5 минути бяха като от завода.Масло в скоростната кутия лашни високата шестограмна пробка и доливай с шприц,докато не просълзи.В Аутодата виж какво масло трябва да налееш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

отиди да я вдигнат на подемник и почти сто процента съм сигорен че са скорости когато исключиш от скорост и шумът изчезне съм сигорен за съжаление че е това. понеже каретата в движение без значение дали си на скорост или не те не спират шума си защото са постоянно натоварени а скоросната котия е натоварена само когато си на скорост. сменял ли си и маслото????

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересно е,ако в бокса изключи от скорост и пак има шум...Тогава може да е диференциал.може да е каре,може и да е някой чарк по вторичния вал който отива до диференциала...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес смених гумите ,проверих маслото в скоростите-долях 100 мл.,и все така си стърже,не е от спирачния апарат и от биалетките ,магарето.Остават лагер на главината,карета ,и скоростна кутия. :respekt: утре на подемник

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е каре!

Вероятно нещо от скоростите, ако е лагер-главина ще вие и при изключена скорост. Пробвай на по ниска предавка дали го има този шум, примерно на 4-та.

Каретата чаткат когато си заминават , лагерите започват постепенно да вият като се усилва шума при завой(в някой случай утихва).

А този шум :machkaputt:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема е решен ;) след като си смених и двата предни лагера и шумът си остана,силно озлобен почнах да я налягам в кръг на втора -викам си квото има да се троши да се троши.И пак нищо ,вкарвам я в сервиза на подемника и с маистор се оглеждаме като теле в маруля всичко нормално.Влиза баща му едно деде около 1.60 с вдигнати раце прочут жигулен маистор -чумата на москвичите и тои я оглежда.и по некое време се провиква на сина си-(куре не видя ли че аспуха упира в купето) .и то точно кадето аспуха се извива нагоре преди катализатора растоянието е милиметри и при завои упира и предава вибрациите. С една голяма щанга тип -кози крак :hilezh: проблема е решен,и съм си с нови лагери :wall::bia: -малко слято го написах но още се вълнувам , можеше и карета да си купя и скорости. Благодаря на всички за съдеиствието по темата :rolleyes::respekt:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...