Jump to content

Налягане в резервоара А4 1.8 20v ADR


ivelin_1976

Recommended Posts

Помагайте колеги, от няколко дена от резервоара се чува осезаемо съскане. Като сваля капачката имам усещането, че изпуска въздух под налягане, но допускам варианта и обратно - да засмуква въздух, за съжаление не мога да го определя. Обоотите ми започнаха да играят, със свалена капачка на резервоара, долу горе се стабилизират, но реша ли да я сложа започва същият филм. На тест с ваг-ком ми изкарва следната грешка 17916 /р1508/, не знам дали има нещо общо с проблемът ми? Майсторът ми каза че проблемът бил електрически, но не е сигурен. Моля за вашето съдействие :steinigung:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е точно тук...

ти е описана грешката.

А съскането от резервоара е свързано с един клапан за бензиновите пари, намиращ се върху кутията на въздушния филтър, който изравнява налягането в резервоара. Имаше някъде тема за това, какво точно прави....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз го имах този проблем и майстора ми каза че е от отдушника на резервоара,продуха го и за сега не надува.Аз този клапан дето е в/у филтъра го сменях с работещ от др ауди,но не се оправи.Тези тръбички се запушвали и след проверка почистване сега е ок.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Залагам за смяна на клапана за обратния бензин, при мене беше така и се оправи след смяна с работещ 2-ра употреба за 10лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 years later...

Колеги каде се намира този отдушник на резервоара да го погледна. Че на мен ми съска от капачката и като отвия капачката излиза мн въздух и започва да мени обороти, и иска да изгасне. От какво може да е ? ако има някои който знае нека каже че вече незнам какво да правя с тази кола. днес не иска да запали на бензин,запалих я на газ(аварийно палене)аз сум с газов инжекцион. Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега на капака на въздушния филтър имаш клапан в него влиза малка буксичка пробвай да я откачиш и да я закачиш наново.Имах същия проблем и го реших с нов клапан-втора употреба.Иначе отдушника на този клапан е на пода отдолу под пасажерската седалка.Пожелавам ти скорошно решение на проблема-УСПЕХ :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=128954&st=0&p=1890184&fromsearch=1entry1890184.В резервоара се създава подналягане се товари помпата.Клапана е с номера по BOSCH 0 280 142 300 и 058 133 517 по ауди но цената на нов не е приятна,но помпата е по-скъпа <_</>
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги колата изобщо не иска да запали на бензин,вчера изведнъж отказа да пали, пали само на газ и като работи се чува това свистене от капачката има бензин ное не иска да запали.

Колега на капака на въздушния филтър имаш клапан в него влиза малка буксичка пробвай да я откачиш и да я закачиш наново.Имах същия проблем и го реших с нов клапан-втора употреба.Иначе отдушника на този клапан е на пода отдолу под пасажерската седалка.Пожелавам ти скорошно решение на проблема-УСПЕХ :zustimm:/>

колега този отдушник какво може да му има? и какво мога да направя с него?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...