Jump to content

ivelin_1976

Members
  • Мнения

    534
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от ivelin_1976

  1. Повечето дизели ще са за смяна на DPF, т.е. на старт едни 4к.-5к. разход.
  2. Здравейте колеги, някой може ли да сподели малко повече информация за Audi A6 HYBRID? Замислям се и за един конкретен екземпляр Audi A6 HYBRID AUTOMATIC EURO 6D, 2018г., ID:1166463 - Обява Продава Автомобил (mobile.bg) Ще съм Ви благодарен относно всякаква информация за самата хибридна система, както и ако някой е гледал кокнкретния екземпляр.
  3. Преди няколко години сменях на 2tdi ролки;ремъци и т.н. в Порше. С някаква отстъпка ми струваше комплекта около 1200лв. Приятен за спокойно каране мотор, ако ти тежи кракът този мотор не е за теб, карах го в комбинация с мултитроник в А5. С ръчка не знам дали има чувствителна разлика в динамиката. Разхода ми варираше от 6л./100км. до към 8л./100км. извънградско, градско до 10л./100км. Единственият минус на този мотор е, че зимата няма загряване /поне при мен/, сменях термостат и резултат нулев. За проблемът с маслото има доста изписано от колеги, но някои споменават цифри за отстраняването от порядъка на до 5к-6к.
  4. Колата има евро 5 и няма как да изпуши. Задъни ли се ДПФ филтъра сменяш кормиш и т.н. Мисля, че можеше софтуерно да се определи състоянието му, а нов май си беше сериозна цифра.
  5. Кола и жена на късмет, но за 10г. автомобил, нов внос и без сервизна история, километрите най-вероятно са х2. Моите впечатления са , че на запад нормално се въртят минимум 40к-50к км. на година. Тествай колата докато загрее, не трябва да има ритане, притрисане или други вибрации. Тествай кутията и на място да превключваш различните положения, пробвай я на нагорнище от спряло положение като отпускаш спирачката и не подаваш газ, тръгнели 1м.-2м. назад приготвяш едни 2к-3к лв. и така. Задължителна проверка на кутия и мотор в сервиз, за мен най-добре оторизиран.
  6. Оригинален от Порше, даже по спомен май беше 415лв.
  7. Плюсовия кабел на акумулатора, дълъг е около 2+м, имаше сноп от кабели и други букси.Беше ми паднал акумулатора и си мислех, че е за смяна. При диагностиката се оказа, че зарежда около 1 волт по-малко от нормалното, което наложи смяната на въпросния кабел /това беше мнението на приемчика/ и всичко се оправи.Нямам идея като тръгне от клемата до къде стига.
  8. Зависи от мотора, като добавиш около 300лв. за гориво и си почти свършил с 500-те лева. Да ти споделя малко цени от преди 2г. Масло скоростна кутия/мултитроник - около 450лв., акумулатор - 400+лв, плюсов кабел около 450лв., тампони на носачите 50лв бройкта, дискове и накладки, около 450лв, тампони на двигателя, ако не бъркам 600лв., ролки и ремъци 1250лв., термостат около 120лв. Това за 2.0 tdi 143к.с. и оригинални части, сменяни в оторизиран сервиз и с отстъпки и акции. Не знам как е при другите дизелови агрегати но този зимата няма загряване, над 75 градуса не минаваше.
  9. Имах ADR и аз освен свещи и гарнитура на капака друго не съм пипал. Масло съм доливал около 100гр. за 10 000км. Газифизира се перфектно, на моя му врътнах около 70 000км. на газ и си беше перфектен.
  10. Ролки, ремъци и помпа в Порше ме резнаха 1250лв. без труда.
  11. Имах А5 с този мотор, масло грам не ми е пипал, но ми идваше слаб, особено с три или четири човека в колата.
  12. Честита придобивка, пробва ли в Аутохит 2000 да попиташ за историята на колата? Лично аз, бих обслужвал Ауди само при тях, а те знаят какво масло да ти сложат . п.п. Гледам старозагорската регистрация и затова те попитах за тази фирма.
  13. От големите вериги тази е може би с най-лошия обикновен дизел. Не пиши глупости, може някой да ти се върже.
  14. Ако вземеш В7 2.0tdi и го вкараш в оторизиран сервиз за пълно обслужване, добавиш накладки,дискове.... т.е тове, което е направено по колата от горепосочената обява, може да си сигурен, че 2000лв.-3000лв. може и не да ти стигнат. Няма да коментирам, че кола на такива /ако са реални и доказуеми/ километри е бяла лястовица, а това за мен е водещото при избора на кола.
  15. Ако вкара дизелака за пълно обслужване в оторизиран сервиз + втори комплект гуми с джанти спокойно ще ги докара до 10к-11к. По-важно е да се почете за скоростната кутия и двигателя, че големия сап може да е там. От друга страна е наивно да се купува 12г.дизел и да не очакваме да е на поне 500 000км.т.е. да очакваме сериозни разходи в основните агрегати по колата. За мен дизел се купува само с доказана история, в противен случай бензина е по-удачния вариант. Като гледам какъв кенеф е салона натози дизелак от обявата, не ми се мисли как е каран и поддържан.
  16. Точно такова А5 продадох, беше перфектна във всяко едно отношение, поддържана от мен само в оторизиран сервиз и с история на поддръжката.
  17. Напълно подкрепям, наливаш ли толкова пари в премиум автомобил, за мен лично е задължително колата да е с пълна история. Това може да се провери във всеки оторизиран сервиз.
  18. За всичко изказано от теб съм съгласен, но отново ще се повторя, че че водещото при изборът ми на автомобил е неговата възраст и километри, а не ниската цена.Това за което и двамата говорим ключовата думичка е "километри" т.е амортизация. Вероятноста да се намери кола на по-малко реални километри при В8 е доста по-голяма от колкото при В7. Включих се с подобни коментари в темата на колегата търсещ Б7 2.0 TDI ,подтикнат от колегата Mobile, че видиш ли не търси под 9к-10к. в евро читава В7, а за тези пари може да се вземе и В8.
  19. Хора много, мнения и желания различни. Обявата дори я копирах от другата тема. Но моето лично мнение, без да целя да те обидя по какъвто и да е начин е, че водещото при изборът ми на автомобил е неговата възраст и километри и едва тогава екстрите. Голяма част от тях могат да се добавят и в последствие при желание и наличие на лев.
  20. Визирам покупка и доставка /около 800 euro/. Другото си го има без значение от къде е закупен автомобила.
  21. Теорията ми е на база личен опит и субективно мнение, притежавах и карах основно в града Q7 4,2tdi с 8-степенен типтроник, колата се побъркваше да сменя предавки. Определено звяра си искаше път и повече не бих си купил глям мотор за градско. А решението ситуационните задачи в града са свързани със съедния на газта педал и силно развито периферно зрение Е за автомата съм напълно съгласен, повече на ръчка не се качвам.
  22. Стига бе човек, ето ти обява за читава кола, която като платформа е класа над В7 и, която ще дойде под 10к юро https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=247825472&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&features=FOUR_WHEEL_DRIVE&fuels=DIESEL&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=1900&makeModelVariant1.modelId=9&maxFirstRegistrationDate=2011-12-31&minFirstRegistrationDate=2009-01-01&pageNumber=1&scopeId=C
  23. До скоро карах двулитров дизелак 143к.с., но в А5 и за мен лично е напълно достатъчно за града, виж извънградско ми малееше. Нямам наблюдения върху бензиновите мотори, но мисля, че 2.0tdi е много добър и читав двигател, стига да не е удушен от каране. Ако е бензин си мисля, че 1.8 или 2.0 е приемлив вариант, а и няма да ти къса джоба от разход и поддръжка.
  24. Колега vasil petrov, ако не те събаря разхода отнасяй един осмак, въпреки, че не виждам нито един разумен довод, човек да мъчи този мотор в града! Какви са твоите мотиви за покупката на три и нагоре литрови мотори за градско шофиране?
×
×
  • Create New...