Jump to content

Въпрос за колони


Recommended Posts

Някой чувал ли е S-V32A-W? Следващата алтернатива е S-V59-II и ако не ставаше въпрос за пари извода щеше да е ясен...

Става въпрос за комбиниране с VSX-415-K или VSX-515-K

Малко алгоритмично се получи :), но по принцип и 4-те комбинации са допустими, като уклона е към средните.

Ще бъда благодарен за всякакви мнения :hilezh::bia::hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ще почна с въпрос, вместо мнение - добре де, защо точно Pioneer за усилвател? Има си Ямаха, има Денон.... Има Сони дори в последно време с един убийствен модел.... ама Пайнеер....

А колоните как реши и те са тази марка???

Последен въпрос: това нали знаеш, че става за гледане на филми само, но за слушане на музика само ако е тихо и не е някоя агресивна песничка? Тези колонки са далеч от възможността да свирят игриво.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

кажи все пак какви пари ти се дават за колони и какви за усилвател, тия например които си избрал колко струват? струва ми се че мога да ти дам доста по-добри идеи от конкретно тези не-много-добри колони, че и за ресивъра има доста по-свестни варианти.

:)

Редактирано от upass
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Модела Сони е STR-790 и го дават да е наистина много добър.

А не си ли се замислял за някоя скъпа 5.1 готова система с усилвател и etc. вместо да си купуваш всичко отделно?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Wizi, (няма да ползвам quote да не ми се караш :hilezh: )

Тайнствената цифричка 7 след STR означава седма серия - нормално е да се класира пред 4 и 5 на другите герои (ако четеш какво пише в Електрон). Класацията на EISA и то не за 2004 е интересна мисля НО:

Този рисийвър (и всеки друг от по-висок клас) създава поне два проблема - първо е в по-висок ценови клас, и второ - изисква принципно различни колони... (даже отвъд този клас). Естествено ясно е, че 4 и 5 серия на който и да е производител не е върха на сладоледа, но... споменах ли думичката пари :hilezh:

Естествено, че съм гледал готови системи, ако под система нямаш предвид all-in-one. Ако имаш - там колонките са съвсем трагични, да не говорим за upgrade на firmware и regionfree. Та именно един от готовите пакети от отделни компоненти предлагани от electron.bg се опитвам да подобря като целта е мин. по-добри колонки, макс. по-добър рисийвър и още по-добри колонки. Но тъй като целевия рейндж е около 1000 левчета от новите (мисля повече от достатъчно за home cinema и прилична музика, ясно е, че едно небрежно BOSE е 15К) за това възникна дилемата. Въпроса е давайки +110 за рисийвър и +40 или + 300 за колони ще получа ли а) балансирана б) качествено по-добра в) разширяема конфигурация или в този рейндж това са излишни напъни и да взема да си остана на S-V32A-W с VSX-415-K (предимството на 515 е повече декодери, мощност, акустична калибровка, MOSFET но пък иска по-добри колонки...).

Та, ако трябва вече да отговоря на въпросите от първия ти пост - A6 4.2 Avant Quattro с tiptronic много ми харесва (не държа на определен цвят, може и предишния модел) :bia::)

Редактирано от racoon
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... ясно! Сега те разбрах на пълно :hilezh:

В такъв случай вземи втория вариант за колони (S-V59-II) поне да имаш по-силен бас, който да компенсира липсващите честоти, пък какъвто и от двата усилвателя да му вземеш.... пак ще е добра оферта!

Това е моя съвет!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...