Jump to content

Гори предпазител 15А. Причини?


Йордан Станчев

Recommended Posts

Здравейте, тази вечер паркирах колата (Audi A6 2,5 TDI Quattro Automat 2001) в подземния гараж на МОЛ Сердика. Преди това нямах проблемите за които следва приказка.

1. Светят дисплеите на часовника под оборотомера и километража под скоростомера веднага след като отключа колата още преди да вляза.

2. Неработещият зумер за забравени фарове проработи.

3. Спряха да работят ел. стъклата, осветлението в купето (с изключение на плафона на багажника), осветлението на вратите и това под седалките. Обаче осветлението на всички копчета си работи.

4. Като потегля с колата ми показва на дисплея, че двете задни врати на пътниците са отворени.

5. Изгорял е предпазител 15А и при подмяната му моментално новият изгаря.

Имате ли някаква идея това проблем в компютъра ли е или някой кабел е окъсил.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слагаш една крушка от фар на мястото на изгорелия предпазителя, гледаш на този предпазител какво има вързано (по книжката или на самата кутия ги има изписани) и ги изключваш докато спре да свети крушката или свети съвсем слабо. Където спре - там е "късото". Не слагай по-силен предпазител да не подпалиш ел. инсталацията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди малко изключих всички плафони (3-те) запалките съм ги свалил но те и преди не работеха. Всички врати са затворени с изключение на предна лява (няма как все пак таблото е там). Притеснява ме този бущон да не е бил за запалките и от както съм я взел да си е изгорял а тези проблеми дето сега ми се появиха да са от нещо друго. малко нелогично ми е 3-те плафона да са на различни предпазители. Пропуснах да кажа че от 2 седмици насам започна да си присветва плафона докато карам и най-вече когато минавам покрай неравности, завивам или спирам и тръгвам малко по рязко. Утре ще я завета на психиатър тая кола. Разбирам да съм правил някакви своеволия с системата ама ...

P.S. Все пак това с крушката ще го пробвам мерси.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом ти присветва може да имаш повреден бутон на някоя от вратите или да се "окъсява" кабела към някой от тях. Това с крушката ще ти помогне да намериш "късо-то". Ако си зареждал GSM в някоя от запалките може да си повредил гнездото и от там да дава "късо" :runningdog: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колата я имам от 4 седмици и до сега не съм ползвал запалките. Разбрах че не работят на 2-рата седмица. А другото което искам да питам алармата трябва ли да вдига сама прозорците или не? Знам че като екстри единствено нямам подгряване на седалки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...