Jump to content

Audi A7 или Audi A8


Recommended Posts

От както излезе А7-цата, се чудя кое Ауди е по-добро А8 или еквивалентно А7?

Какви са предимствата и недостатъците на двата автомобила? Кой от тях бихте предпочели и защо?

Всякакви впечатления и отзиви ще са ми от полза.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами А7 не е от класа на А8. А7 е купе на А6. Като габарити и пространство вътре в колата говоря. В А7 отзад не е като в А8. Липсват и глезотийките които има в А8 за седящите на задните седалки. Но пък е по-лека и по-спортно насочена от А8. Също така има най-яката задница наравно с Мерцедес CLS. Имах щастието да покарам А7 3.0ТФСИ и мога да кажа само - УАУ! Звяр на пътя, на спортен режим на въздушното окачване е супер стабилно, превключването на автомта от D на S и обратно е направен много готино, с едно почукване надолу, без значение на кое от двете положения си в момента, не като досегашните това да са две отделни позиции на лоста. Мотора е уникален, страхотно усещане за мощност, а и не само усещане. Имам само 2 критики към А7 - няма много място на задните седалки и волана е отвратителен и неудобен. Объл е само в 9 и 15 часа, а в останалата си част е нещо като конусовиден, издължен на към километража и прекалено дебел и недава удобен хват с една ръка.

Друго нещо което не ми хареса е тая "икономичната" система дето пали и гаси двигателя по светофарите. Е нема толкова дразнещо нещо. При всяко спиране претриса колата при гасене и претриса отново при потегляне. И къде е икономията от постоянното пали-гаси незнам, ама затова ако си купя такава кола, тази система за нищо на света няма да я включа при конфигурирането. :hilezh:

И забравих да добавя - 27л за 110км. :lol:

Редактирано от limona
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам само 2 критики към А7 - няма много място на задните седалки

Ти вози ли се отзад? Защото аз съм 1.85см 115кг. и отзад си ми беше много добре. Точно след Аудито пробвах и Ягуар XJ L при него определено беше по-широко, но пък беше по-нисък тавана.

Иначе и моето мнение за 3.0ТФСИ е че е просто перфектен. При мен показваше среден разход 17.9/100... което е нормално за тестове автомобил.

Все пак моето мнение е А8.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами не се возих никъде честно казано, нямаше кой да ме вози, само го карах, но седнах отзад да видя как е и ми се стори доста тясно. А за разхода, не бях нулирал борда, а на принципа пълно-пълно го изкарах 27л за 110км.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...