Rosen Dimitrov Публикувано 8 Март 2009 Доклад Share Публикувано 8 Март 2009 Колеги някой, занимавал ли се е с проблема ? Датчика за шофьорската ми врата сработва много рядко. Не е механичен, имате ли идея дали е магнито контактен , дали е механичен и къде е всъшност. Става въпрос за А4 8Е, проблема не е че не ми показва на компютъра по скоро, че има шанс така да си заключа дистанционното в колата някой път ако не внимавам Благодаря на отзовалите се.Поздрави Росен. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KARINA Публикувано 9 Март 2009 Доклад Share Публикувано 9 Март 2009 http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=37493 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jbs4 Публикувано 9 Март 2009 Доклад Share Публикувано 9 Март 2009 датчика е микретка (микроключе) което е вградено в ключалката. Ако намериш надежден електричар, който е и човек с желание - може да ти я разглоби и почисти. моята е оправих преди година и си бачка Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NIKO Публикувано 9 Март 2009 Доклад Share Публикувано 9 Март 2009 датчика е микретка (микроключе) което е вградено в ключалката. Ако намериш надежден електричар, който е и човек с желание - може да ти я разглоби и почисти. моята е оправих преди година и си бачкае те точно такава операцийка ще правя и аз,че иначе оригиналната ключалка с микретата е 210 левчета,айде мани бегай ,тоя път обещавам фотосесия! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rosen Dimitrov Публикувано 9 Март 2009 Автор Доклад Share Публикувано 9 Март 2009 Благодаря колеги и аз ще се блъскам ако имам информация, кое и как ще пиша. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ru6 Публикувано 9 Март 2009 Доклад Share Публикувано 9 Март 2009 Колеги сигурни ли сте ,че не ви работят ключетата. По вероятно е да липсва общата връзка между вратите, която отива отзад до блока за централното .При мен беше така и го оправих.Четох го как става тук във форума. Общата връзка между вратите излиза на куплунг ,който е за оригинална аларма и се намира най-вероятно в дясната колонка.Ако оригиналната аларма не работи или куплунга е разкачен - спират да работят вратите. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ru6 Публикувано 9 Март 2009 Доклад Share Публикувано 9 Март 2009 Това е цитат от форума:" Проверка на лампите в купетоЗдравейте!Реших си проблема с несветещия плафон, който ме дразнеше от доста времеТъй като и други колеги също се питаха и чудеха какво да правят, ето малко съветиСнимки нямам, но ще се постарая да съм максимално ясенКолата е А4 Б5, управлението на плафона в купето е интегрирано в платката на централното заключване ( заден десен калник, долу).При мен алармата реагира на отваряне на 3 от вратите, на 4-та не! ( само да ми падне този Ханс, дето е вързал вратата с плафона в багажника!!! ), но плафона в купето изобщо не светва.Иначе, при изваждане на ключа от таблото си светва. Електрическите схеми са достъпни от руските сайтове ( http://audi-b5.5go.ru/ ), има ги посочени във форума.Та, по темата:Необходим ви е мултимер със зумер - ще мерите напрежение 12 V, и наличие на верига с омметър и голяма игла, или дълга карфица. 1. Щракнете ключа на плафона в положение да свети при отваряне на врата. 2. Разкачете ( най-добре и двата ! ) куплунзите към блока за централното в калника. За целта - сваля се страничната кора в багажника отдясно, внимателно извадете блока, куплунзите имат лостче отстрани, което се натиска, за да се откопчеят. 3. Интересува ни куплунга с 12-те контактчета ( има доста кабелчета към него ).Външната (черна) обвивка се откопчава и изваждате вътрешната бяла част, за да премерите кабелчетата.Внимавайте при събирането, да не я сглобите на обратно! Има си зъбче, но едно наум!Интересуват ни 3 кабелчета с цвят кафяв с бяла лента. Две от тях са през един контакт, а третия е от другата страна.При включен плафон в правилното положение, на тези 2 кафяво-бели кабелчета ( на 10-и и 12-и пин ), трябва да има 12 V спрямо маса.( Маса има на гайките на стоповете, примерно ). Това са изходите от управл. блок, които трябва да получат маса от него.Ако на тези 2 кабела има 12 V, значи веригата от плафона до управл. блок е наред.Ако няма 12 V , веригата е следната: захранване ( някъде от таблото ), ключ на плафона, крушки на плафона, куплунг в краката на пътника до шофьора ( страничната кора, отпред, долу ), кабелен сноп под мокета към задната седалка и към задния калник. 4. Отворете някоя врата и проверете на обхват " измерване на съпротивление ", тоест - зумер, дали третото кабелче ( 6-и пин ), което е от другата страна, има връзка с маса ( зумера ще започне да писука ).90% съм сигурен, че няма да писне )) Ако е така, това е добре за вас, управл. блок най-вероятно е здрав.Този кабел е входният за блока и получава маса от бутончетата на вратите.Ако на двата близки кабела имате 12 V , а на другият при отворена врата има връзка към маса, значи блокът ви не е наред... ( Малко отклонение - ако имате човек, разбиращ от електроника, може да го погледне. Лошото е, че платката е лакирана, манипулациите са по-трудни и трябва да се работи внимателно. Могат да се проверят диодите ( има и ценерови! ), има 4 транзистора, две странни релета и един драйверен чип ULQ 2003A.Другият чип - на ITT, даже не го поглеждайте !))Не съм се задълбавал в схемата на блока, но при нужда, може да се проследи от разбиращ човек, къде отива 6-и контакт на куплунга и откъде идват двата изхода на 10-и и 12-и ). Моят проблем беше - а предполагам и вашият, е липса на сигнал ( маса ) от бутоните на вратите към блока.Четирите врати са свързани заедно към въпросният входящ кабел, но куплугът е скрит някъде ( предполагам в дясната колонка ), тъй като отива и към фабричната аларма.Но този куплунг не ни трябва - махате долната част на задната седалка и отдясно ( не от страната на шофьора! ), виждате кабелен сноп, който се качва по облегалката и влиза в задния десен калник.Във този сноп трябва да откриете 4 от познатите ви кафяво-бели кабелчета ))Единият е по-дебел ( идва от бутончето на задна дясна врата ), а другите 3 са по-тънки.Това са тези, които мерихме отзад )) От 3-те тънки кабелчета, на двете трябва да има 12 V, а на третият- нищо. Е, точно той ни трябва ))Как да ги замерите - или ле-е-кичко ги заголете, или ги прободете внимателно с иглата.Задължително куплунгът към упр. блок трябва да е откачен!!!Заголвате внимателно кабелчето, на което няма нищо, както и по-дебелото и ги свързвате заедно - примерно навийте около тях жички от парче кабел.Сега включете обратно куплунзите към централното и отворете задната дясна врата...Вече плафончето трябва да светне )) Сега проверете и останалите врати!После изолирайте връзката на двете кабелчета и сглобете всичко както трябва.Добре е накрая да проверите и функционалността на алармата и на централното заключване!Ако някоя врата си признае, че има проблем, проверете съответното бутонче и кабела ( естествено - кафяво-бял ).Предполагаме, че все пак общата връзка между вратите е оцеляла, ако има прекъснат кабел - можете да пуснете нов ( 0,35 мм2 ) под праговете - кабелът от шофьорската врата тръгва назад и с този от задната врата преминават по цялата задна седалка, този от дясната предна врата е изкаран на куплунг под страничната кора в краката на пътника до шофьора и продължава назад, а четвъртият вече го знаете Ако е прецакано някое бутонче, там вече не знам )) "Успех Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NIKO Публикувано 12 Март 2009 Доклад Share Публикувано 12 Март 2009 http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=5654...mp;#entry799392 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NIKO Публикувано 13 Март 2009 Доклад Share Публикувано 13 Март 2009 http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=5654...mp;#entry799392 http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=3429...mp;#entry799803 коректното,горното е невалидно вече Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rosen Dimitrov Публикувано 14 Март 2009 Автор Доклад Share Публикувано 14 Март 2009 Със сигурност ще работи може би, но няма ли на дисплея на компютъра в този случай као отворя задната врата да ми показва отворена предна или нещо подобно. Почти съм сигурен. Може би става за по - старите модели където не се следи коя врата точно се отваря. Аз карам А4 В6 8Е, и си мисля, че за мен и колеги със същия модел е неприложимо. Оства да се блъскам с тая микретка така и не се наканих да разглобя нещо по вратата. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts