Jump to content

jbs4

Members
  • Мнения

    113
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi A6

Контакти

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    21599225

Персонална информация

  • Пол
    Male
  • Локация
    Варна

Последни посетители

1385 профилни разглеждания

jbs4's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Здравей колега,

    може ли координати за връзка - мой приятел има нужда от консултация по твоята част? :)

     

    Благодаря предварително!

    Поздрави,

    Йордан Банев

    0888207407

  2. Мазането не е проблем при мен - нали знаеш как става - през повдигача, а то спира, когато повдигача се износи и започне да халтави - тогава маслото вместо да мине през каналчето и да смаже нагоре кобилицата и вала - преминава около повдигача и пада надолу. При мен всичко е ново. Вчера смених маслото - мотора утихна - сега работи по-добре. Не знам дали не си внушавам вече. Сякаш на моменти тракането от дюзите и от ГНП-то резонира и тогава се чува по-силно. А иначе на опашката на единия клапан имаше белег от удар, но в сервизите казват, че ако е не работи - отдавна щеше да се е обадил - вече съм минал около 7000 км след ремонта. Ще измеря компресия за всеки слчучай - да съм спокоен.
  3. 2500 със смяната на ремъците и труда. Sent from my iPhone using Tapatalk
  4. Не. Проверяваха ги без да свалят главите и казаха, че са ОК. Sent from my iPhone using Tapatalk
  5. Здравейте колеги, Отдавна не съм писал във форума, но не намерих нищо по темата и затова отварям нова. Накратко - заради скъсан ангренажен ремък преди няколко месеца се наложи да направя сериозен ремонт на двигателя AYM - 155 коня, на 200 000 км. Подмених всички кобилици, повдигачи, парички и четирите разпределителни вала. След зацепването с нови ремъци и ролки обаче двигателя има странен шум - чува се едно ритмично чаткане, като от механичен проблем. Ходих на центровка - но шумът не изчезна. Специалистът по горивна апаратура ми каза, че не ми е наред газоразпределението и че трябва да си оправя механиката, защото двигателя е нетипично шумен. Ходих няколко пъти в сервиза, който направи ремонта, но те не искат да разбутват отново мотора и твърдят, че всичко е наред, тъй като всичко е ново. Потърсих второ мнение в друг сервиз - закачиха я на диагностика, гледаха, слушаха и казаха, че всичко е наред - да карам и да не се притеснявам. Вчера в трети сервиз отворихме капака на клапаните на дясната глава (тъй като шумът сякаш идва от там) - всичко си е на мястото - кобилици, повдигачи, парички... Валовете - един спрямо друг са намясто, но шумът си го има. Смятам са сменя маслото (когато правих ремонта бе на 3000 км и не го смених) да видя дали ще има разлика. А иначе колата я карам вече 10 години, взех я на 4 години и 60000 км и си я поддържам безкомпромисно. Винаги съм я карал с Castrol Edge 5W30. Оригиналните валове не бяха видимо износени, но за да е всичко ново - ги смених и тях. Тези - новите вече имат следи от износване, въпреки, че съм минал само 7000 км от смяната им, което означава, че механичното съприкосновение с кобилиците е по-силно от обичайното. Повдигачите бяха твърди - не поддават при натиск. Ако някой има идеи каква може да е причината за по-шумния отпреди мотор - моля да сподели! Благодаря предварително на всички!
  6. Здрасти колега, Трябват ми предни амортисьори за А6, 2002, авант, 2,5TDI, двитател AYM.
  7. Предлагам страхотен чип за 2,5 TDI - 155 к.с. (фейслифта след 2002) за тези от вас, които имат нужда от повече динамика. Чипът е разработен в Германия, преминахме през няколко тестови версии до постигането на крайния резултат. Имам го от 4 години и мога безрезервно да ви го препоръчам. Разликата е чувствителна. Ще споделя някои свои впечатления. Ускорението е драстично по-добро - като натиснете педала усещате тяга - колкото повече - толкова повече. Ускорението на 6-та е като това на 4-та преди чип. За по-ниските предавки няма да ви разказвам - аз карам с гуми 225 и въпреки това ESP-то трудно се справя. Освен удоволствието от по-добрата динамика и еластичност - още нещо ще ви достави удоволствие - по-ниският разход. При икономично извънградско разхода пада до 6,3 (Варна-София-Варна за около 4 часа и половина в едната посока), на магистрално каране разхода е 8,5 (Варна-Атина-Варна за около 11 часа с пресичането на София), а на чисто градско разхода е около 9,5 (във Варна). Същият чип го имам разработен и за автоматична кутия мултитроник. Също така е тестван 4 години от мой добър приятел - няма оплаквания - само комплименти. Чиповете сме ги слагали на няколко коли - имаме само доволни клиенти. Имам оригинални немски софтуер, кабели и компютър. Операцията трае 10-тина минути и е напълно обратима. Обадете ми се на 0888 207 407 или ми пишете на лични. Поздрави, Йордан Банев
  8. Колега, при тази кола най-големият разход е окачването - въздушните възглавници оскъпяват подръжката и ремонта. Иначе двигателя се обслужва като другите 2,5 тди - събира 5 л масло, на всеки 15к сменяш няколко филтъра и маслото, които общо струват към 250-300 лв, а голямото обслужване излиза около 1400 лв.
  9. При мен се заключва само като мърдам на шофьорската седалка - има нещо свързано с нея, иначе няма логика да става така
  10. Здравейте колеги! Отскоро ми се появи този проблем - когато рязко седна на шофьорската седалка, или се размърдам по-енергично се задейства централното и колата се заключва. При което наблюдавам следните симптоми: - не светва аварийния бутон, както когато заключа с ключа - така заключена - не можете да отворите вратите отвътре - например, ако заключа с бутона, намиращ се до ръчката за отваряне на шофьорската врата, след като дръпна веднъж ръчката - вратата се отключва, при второто дръпване - се отваря, но когато се самозаключи - това не може да се случи - при замозаключването също така се задейства системата за вдигане на стъклата и ако има свалени - те се вдигат - понякога след такова самозаключване временно спира да работи заключването от допълнителната аларма, която имам монтирана - алармата се активира без да заключва, а иначе дистанционното на оригиналния ключ работи Вчера си направих труда да извадя и разглобя шофьорската седалка, за да я проверя за евентуално оголени кабели - уви всичко е перфектно, не само това, всички кабели минават под металния скелет на седалката и няма начин да ги притисна сядайки. Не съм пробвал да разкача всички букси отдолу, защото ме е страх да не разстроя нещо компютъра - седалката е доста сложна - има вграден еърбек, система за надув, система за регулиране, подгрев.. Страхувам се някой път да не се заключи сама и да ме изненада в най-неподходящият момент. Ако някой има идея, какво може да причинява тези своеволия на централното - очаквам предложения. Благодаря ви предварително!
  11. абе и 2,8 си гори добре. Имам един приятел, който доста време кара такава осмица - средно си отиват 17л на 100 км
  12. jbs4

    нормално ли е

    Колега, и моето ауди е със същия мотор и има същия симптом - до към 1800 об е труп. След чип тунинга нещата леко се подобриха - сега изтегля от към 1500, но изнервящо когато трябва внезапно да ускориш а не си в необходимите обороти. Казаха ми че е типично за този двигател. Иначе няма грижи.
  13. датчика е микретка (микроключе) което е вградено в ключалката. Ако намериш надежден електричар, който е и човек с желание - може да ти я разглоби и почисти. моята е оправих преди година и си бачка
  14. разлика има само в чипа. Всичко друго е еднакво.
×
×
  • Create New...