Jump to content

Alex_Heat

Members
  • Мнения

    106
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Alex_Heat

  • Рожден ден 2 Февруари

Друго

  • Kaра
    TT AUQ , S3 AMK

Персонална информация

  • Пол
    Мъж

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

Alex_Heat's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Виждам доста семейни Q5-ци в Германия с 2.0. Ако си човек, който кара нормално и не нарушава ограниченията с 30-40 км/ч отгоре, то ще ти е напълно достатъчен според мен. Хората които познавам с 3.0 или карат по много километри на ден по магистрала, или си теглят конете, караваните и лодките.
  2. (1) Why You Should Fit A 3" Downpipe To Your 1.8T 225 Audi TT S3 Leon - YouTube
  3. Какъв е проблема да се разходиш до Германия, да отидем до някое представителство на Ауди или там каквато марка искаш и да ти я купим? Сложно ми се вижда с твоя вариант за лицензирани фирми, та и документи да ти издават.
  4. Реших да не ги поръчвам тук(Германия), а направо при демонтажа в България да решим. Останалите неща ще си ги поръчам от Германия.
  5. Дойде време да сменям дискове и накладки. Първо ще бъде отзад, а след може би 10-20 хиляди км и отпред. Та се чудя дали си заслужава по-скъпата инвестиция на АТЕ за наразяните дискове, или няма никакъв смисъл? Каква точно е разликата в керамичните накладки и обикновените? Имам и друг въпрос, който е свързан със спирачните апарати отзад. Един ми задържа, износват се по-бързо накладките. Ще ми свърши ли подобен сет работа ----------------> https://www.mister-auto.de/reparatursatz-bremssattel/bosch/1-987-470-040/, или да поръчвам чисто нови апарати? Частите ще си ги поръчам от Германия и ще си ги взема с мен на България. Поздрави!
  6. По въпроса на колегата, който пита дали има 1.8Т 180 Quattro - има. Редки са, но се намират. И предно предаване върши работа, разхода е повече от чудесен. Имах ТТ с предно предаване и наистина си беше динамична кола, дори бих могъл да го съпоставя със сегашното ми S3, което обаче е куатро и стои по-залепено на пътя така да се изразя. 5 степенната кутия е здрава и също толкова добре измислена и динамична като 6 степенната. И на двете скоростите влизат бързо и динамично. Просто класа от Ауди. Разхода на версията с 225 к.с. е точно 1 литър отгоре спрямо версията със 180 к.с. в реални условия. Возията на ТТ не е толкова твърда, колкото някои я изкарват. Качете се в някой Мини Купър и ще разберете какво е твърда возия! С тази кола съм правил в България за 2 дни над 1000 км и нито съм слязъл разглобен от нея, нито нищо. Удоволствието от шофирането и позицията на седене са удоволствие в тази кола. П.С. Колегата който твърди, че ТТ е женска кола, никога няма да разбере смисъла на тази кола. Оставете го да си мисли и приказва каквото иска, аз от ТТ останах толкова много впечатлен, че след време бих си взел още едно с НАЙ-ГОЛЯМО УДОВОЛСТВИЕ!
  7. Всички 1.8Т са така като им пуснеш климатик. Имал съм 150,180, а сега и 210, все същата работа са и трите под 2000 оборота. Когато караш на климатик, гледай просто да си в малко по-високи обороти, отколкото караш обичайно, когато не си пуснал климатика, подавай повече газ при потегляне и няма да усетиш толкова спад.
  8. Здравей, търся оригинални стелки за Audi S3 8l Facelift. Sent from my D6603 using Tapatalk
  9. Здравей, търся оригинални стелки за Audi S3 8l Facelift. Поздрави Sent from my D6603 using Tapatalk
  10. Alex_Heat

    Гуми за ТТ

    Ще споделя личен опит за Continental SportContact 5 225/45/17. Отлични са в топло време, аз толкова добра гума до момента не бях карал. На моменти спирам с такава лекота, че бакшишите зад мен с Корморанки ехееее още малко и ще се спрат в задната ми броня :). Наистина съм влюбен в Континентал и бих си взел отново с удоволствие същата марка. Единственият минус който забелязах е, че в студено време около 0 градуса, или 2-3 определено не чувствах колата така, както при 15-20 градуса температура.Това предполагам, че при всяка лятна гума е така, но разликата я усетих и то доста очевидно март 2015-та когато малко избързах със смяната на гумите. Гумите са сигурни и на мокър път, веднъж попаднах в ужасен аквапланинг с над 100 км/ч. Имаше толкова вода на предното стъкло, че буквално за 2 секунди не виждах абсолютно нищо и само благодарение на гумите успях да удържа колата. Не ми се мисли какво би станало, защото около мен имаше и билборд... В момента по сайтовете се намира по 180 лева парчето, така че определено се вписва в бюджета ти. Спестените 80 лева за гориво, може да ги инвестираш в някой подарък. Хем ще си доволна, хем и колата ще е със супер гуми .).
  11. Прилича страшно много на Пасата ми от едно време. Беше със същата бежова кожа, пак 1.8Т и натъпкан с екстри. Ще опитам да се свържа с човека да го попитам повече за колата. Само на жабката има надпис куатро, но отзад и отпред не виждам такъв, това нормално ли е? Sent from my D6603 using Tapatalk
  12. То има, ама като прочетеш Multi...... и продължаваш към следващата обява
  13. https://www.autoscout24.bg/objawi/audi-a6-18-t-бензин-черен-276040254 Тази изглежда доста добре, дори бих отишъл да я погледна, но е на близо 800 километра от мен. Така е като живееш в една от най-южните точки на Германия, а колата се намира в една от най-северните.
  14. Сега се загледах повече и аз. Май ще дойде 180 версия. Освен това забележи луфта между предния капак и бронята. Удряна е отпред. Винаги гледай тези фуги и на калниците, при ТТ си личи лесно дали е удряна колата, или не. Sent from my D6603 using Tapatalk
  15. По всичко си личи, че е 224 к.с. версията. Как точно се познава дали е 180 и 224, аз лично се ориентирам по следните неща. Първото и най-сигурно нещо е да погледнеш двигателя. При 224 к.с. дросела е обърнат и изглежда съвсем по-различно от версиите с 150 и 180 к.с. След това вече са и визуалните разлики като 2 ауспуха за 224, срещу един за 180 к.с. бадж куатро отзад не винаги означава 224 к.с. защото има и 180-ци с 4х4 задвижване. Отвътре нещата стоят по следния начин 5 скорости ли е, 150/180 к.с. ако видиш 6 скорости - 224 к.с. на жабката на колата също пише куатро, но и при 180 също, стига да е 4х4 задвижване. Общо взето всичко останало е 1:1 или поне аз не се сещам за различия. Едно нещо запомни и то е да погледнеш под предния капак. Видиш ли този мотор, Със сигурност 224 к.с. е. Вземи си майстор най-добре, за да провери колата. Ако се загледаш в техническия раздел на ТТ, ще видиш теми, в които сме писали аз и колегите какво е важно да гледаш, кои са скъпите части по колата и какви коли трябва да избягваш. Успех с избора и не забравяй да споделиш какво си избрал
×
×
  • Create New...