MiTo80 Публикувано 28 Април 2013 Доклад Share Публикувано 28 Април 2013 Привет колеги! Изчезнаха индикациите от светодиода на превключвателя газ-бензин на ГИ Фобос и колата спря да работи на газ. От сервиза, в който го монтираха, по тел. ми сложиха диагноза "изгорял компютър". Със съсед сложихме неговия превключвател и установихме, че с него ГИ работи без всякакви проблеми, което за мен нееднозначно сочи, че проблемът е в превключвателя газ-бензин. http://www.fobosgas.com/productv/5041/prevklyuchvatel-gaz-benzin-za-gazov-inzhektsion-fobos.html Първоначално се зарадвах и реших, че е "малкият дявол" и ще се справя сам за ден-два, но уви, това се оказва начало на цяла "Одисея". След доста ровене в нета установих, че Фобос / Fobos от края на 2010 г., когато е монтиран моят ГИ, вече имат нови разновидности - търговски марки, хардуер, софтуер, периферия и т.н. според обем и мощност на двигател. Проблемът обаче е, че въпросният превключвател газ-бензин, който е монтиран на Фобос 1 би трябвало да е с 3-пинов конектор и на 5 волта, а аз не успявам да открия такъв. Дори в сервиза и склада на едро до Долни Богров извадиха само на 12 волта. 1. Моля, ако някой се е сблъсквал с този проблем, да сподели как го е решил - сервизи, магазини, квалифицирани майстори и т.н.. 2. Ще сработи ли ГИ с превключвател газ-бензин на 12 волта или само ще изгоря превключвателя? 3. Какво трябва да се преработи и по възможност конкретни напътствия как? Аз също се ангажирам да споделя опит защото този проблем не касае само мен и при всички случаи ще има и други заинтересовани. Поздрави! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
eurogas Публикувано 29 Април 2013 Доклад Share Публикувано 29 Април 2013 Вземи си един 12 волтов ключ, той идва заедно с букса и кабелчета към нея с дължина 10 см, после режеш твоята букса, заголваш кабелите на ключето и ги снаждаш по цветове към твоя кабелаж, белия кабел е захранването с плюс, от компютъра ти идва 5 волта които не са ти нужни, затова го изолираш и не го ползваш, ако не го направиш ще си изгориш комтютъра, а от другата страна, белия който излиза от новото ключе го удължаваш и го свързваш към 12 волта през контакт, там някъде са бушоните на колата, и към един от тях има закрепен кабел на газовата за точно такъв сигнал, закачаш се към него и си готов. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JohnP Публикувано 30 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 30 Юни 2013 А като спре да работи превключвателя, системата продължава да работи на бензин, така ли? Чудил съм се ако се повреди тоя превключвател да не спре да работи и на газ, и на бензин. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
samsung Публикувано 1 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 1 Юли 2013 те всички газови инжекциони са направени при проблем да работи колата на бензин Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване