Jump to content

agstyles

Members
  • Мнения

    46
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от agstyles

  1. Малко развитие, след смяна на релето явно тва хела което уж го дават заместител не върши точно работата, при пуснат климатик, радио и фарове като пуснеш мигача мига 4-5 пъти и спира, ако го върнеш и пак пуснеш пак така. Преди го нямаше този проблем. Реално и другия си остана не винаги тръгва всичко от началото реших да тествам за клемореда и като размърдам натисна ключа тръгват нещата. Купих друг на Феби надявам се са що годе качествени като остане време и него ще сменя.
  2. Смених ръчката и пак правеше проблема, проверих релето изглежда като ново, леко нагар на контактите почтистих ги и почна да прави проблема само при включване на дългите, смених го с ново но новите от Хела които предлагат заместител са на 50А, оригиналното е на 60А. Засега няма драми, дано вече е решен проблема щото и преди е имало месец два където всичко си работи нормално и после пак почва.
  3. Някй може ли да ме насочи кое реле отговаря за тази верига? Ако въобще има такова нещо. Доста схеми гледам из интернет и все различни релета на различни места ги дават.
  4. От доста време се боря със следния проблем по колата, преди го правеше от време на време сега вече си е почти постоянно. Когато включа фаровете всичко спира миагчи, чистачки, климатроник, радио. Габаритите си светят но всичко друго спира. В началото го правеше точно като бутна ръчката вече от габарит към къси светлини и след малко време каране всичко си тръгва само, няколко пъти забелязах в движение ако пусна дългите и всичко спираше. Колата има добавени релета за фаровете цяла инсталация не е най-красиво поставената но е изрядна не е от там проблема защото дори с разкачени фарове пак прави така, смених ръчката за фаровете защото предната от толкова играчка щракане единия ден и ми остана в ръката, пак го прави проблема. Има ли реле отговарящо за тази верига може би от там идва проблема? Приемам идеи какво да пробвам.
  5. Да на всичките смених.
  6. Наредих ги, всичко точно малко компресията шарена ама най-вероятно дет разбутах клапаните, че сменях пружините без да свалям главите. 3 цилиндъра са на 30 бара другите три около 26 но така ще е не мисля да разглабям още един път че ми писна от тея глупости.
  7. Такива поръчах пък квото стане вече не знам. CPC скоро не съм виждал да постват нещо та дали същестуват не знам.
  8. По тоя номер ми изкарва 36 на 13мм, при мен на 13 няма как да влязат в главите. Пружините номер нямат не са оригинална част. За тях повече информация може да даде loshdancho или както му е последния акаунт тука че нещо много не го харесват в тоя форум май :D.
  9. Един вариант ама явно не защото ако са 36 на 13 въобще няма да влязат при мен. Тези дето извадих бяха 34.5 на 12мм. Поръчах пак такива понеже на няколко места дето питах никой не знае и ще рискувам. Нямам идея какви са но са по твърди с по-дебела тел. Ляво е старата от дясно новата. ѝ
  10. След поредната проба и в случая грешка се оказа че има различни по размер повдигачи за старите AXX глави на 2.5тди. Бях взел комплект повдигачи кобилици и тарелки някакви ментаци без марка понеже мислех малко след това да мина на глави от BAU но излязоха нови валове и по-твърди пружини за клапаните на оферта та реших да си остана с тези. Когато наредих всичко зацепено прегледано няколко пъти двигателя въртеше все едно ги няма главите, мерих компресия - 0 доста кофти ситуация след като си изсипал толкова пари за нови части. Късно се усетих че трябваше предварително да ги изпразня тея повдигачи та може и от това да е реално проблема но нямам желанието вече да си играя с тея боклуци да ги наредя сглобя всичко да тествам и после пак да ги махам че да сложа новите. След много чудене гледане проверки се оказа че старите повдигачи които извадих - INA ги меря 34.5мм височина на 12мм диаметър, новите - 35мм. И двата варианта като размер се предлагат нови, решил съм да взема направо нов комплект всичко на ИНА и да не ползвам тея че и без това не ми харесват като качество. Въпроса е какви трябва да купя, по рама ми дава 35мм, възможно ли е тая разлика във височината да идва от износване въпреки че не изглеждат старите толкова износени и до последно двигателя си работеше нормално. Или при положение че слагам нови валове просто да сложа 34.5 а тея 35мм да са някакъв ремонтен комплект за по износени валове? От ляво старите INA 34.5mm от дясно новите китайци 35мм.
  11. Някой сменял ли е маркуча от горивния филтър до помпата на 2.5тди.Оказа се че за пореден път германеца ме преебава като е измислил тая простотия да тръгва на 12мм от филтъра и после да става 10мм при снадката към прозрачната тръбичка. Понеже се оказа че струва към 300лв тая глупост нова а исках да запазя прозрачната тръбичка го занесох да сменят само маркучите и в последствие разбрах като видях че новия маркуч не пасва на филтъра.Не ми харесва варианта да го снаждам с 12-ка и някакъв преходник.Мисля да търся друг банджо болт за помпата с изход на 12мм и направо да я разкарам тръбичката.
  12. agstyles

    Тампон на генерация.

    Изпратих я в гуматрейд Пловдив и срещу 20лв има вече нов тампон точно на размера. Вярно плътен е не е кат стария та сигурно няма да обира толкова добре вибрациите но пак е вариант. Въпреки че за парче гума 20лв + куриерите излиза скъпо за тая глупост. Върви си със марката явно малоумно високи цени за поддръжката.
  13. agstyles

    Тампон на генерация.

    Страхотно, остави на VAG да измислят такава простотия, тоя тампон без планката и втулката е към 15-20лв, спокойно може да е на точния размер да си пасне на оригиналната планка, да не говорим че новия е плътен и няма да обира вибрациите както оригиналния. Благодаря за информацията.
  14. agstyles

    Тампон на генерация.

    До колкото гледах на тея номера излизат планките в които седи тампона. Имат разлика оригиналния не е плътен, явно са заменени с тея плътните ама тая разлика в размерите не позволява правилен монтаж. Какво правим в случая, и планката ли трябва да купувам като им гледах цените по 30-40$ за една тенекия...
  15. agstyles

    Тампон на генерация.

    WAUZZZ8DZYA067876 По рама излиза тоя тампон на втората снимка, но той е с 33мм диаметър докато планката от колата вътрешния е 37мм та далеч не е квото трябва.
  16. Търся този тампон на генерацията който е първия след downpipe-a за 2.5tdi quattro ако има значение гледам че и на другите вариатни го имат. В доста магазини обиколих и ми предлагат само тоя като на снимката който няма нищо общо, по тесен е и не пасва във планката както трябва, отделно въшния му диаметър е по-малък и дори като го натъпчка седи разчекнат и нищо не прави. Някой ако е запознат ако може да помогне?
  17. В повечето случаи светят по-силно от фаровете . Преди да се монтират не ги ли огледа как изглежда рефлектора то и на колата като са се вижда достатъчно добре.
  18. Държат учудващо добре, моята е с такава нескопосана настройка в момента и точно това се получава с пиковете ама вече 10к км няма проблеми поне от към карантии... Давайте предложения за мапер.
  19. Моташ се, някои вече са на втората турбина .
  20. Да речем, още не е настроена че няма кой и я тормозя аз със помощ от по-разбиращи хора. Така или иначе на мен целта ми беше да докара колкото 2.7 всичко друго е бонус. Но това е от най-леките и лесни конфигурации реално няма промени по колата и най вече като бюджет Турбото е на Т25 фланец и пасва директно, евентуално със 1-2см подложка ще пасне по добре но и така се събира, далеч не е лагаво както всички разправят за тая турбинка, но може би идва от това че все на 1.9 са я слагали но дори там има full boost преди 3к оборота. Водата не се получи да я вържа както исках, по идея на Данчо да се ползва тръбичката на блока но няма достатъчно налягане и си трябва помпа та кара без водното охлаждане. Може да се ползва сток downpipe със преходен фланец, но препоръчително да се направи нов. Челен кулер сложен, сравнително лесно се правят турбо пътищата при 2.5, аз сложих от 3.0BiTDi благодарение на @bolid_auto , но реално едно китайче 550х230х63 пасва идеално, малко се реже пак гредата де но пътищата могат да се направят така че да се запазят халогените. Разпръсквачите тряа се ползват дюзи от АКН и подобните новата ревизия на босио не пасва на AFB дюзи нищо че като модел за това се води, дигнати са на 260 бара и си държи оборотите на място идеално. Честно казано сигурно и на 240 щеше да е ок но не ми се вадят и да тествам. Реално има три промени (като при allroad кулера може да се спести, ако е a6 просто се слага от allroad тестван е и държи до 250 без проблеми) и настройка и колата става доста по-приятна за каране, след тея експерименти даже може да се направи още по-лесно. В предвид че босиото аз го взех 600 но вече са малко по-скъпи, има вариант от фирад за по 50-60лв/бр и стигат до 280 коня, има турбина от ивеко която е 2260 но с по-малък вал и т25 фланец без водно охлаждане. Варианти доста но се откриват като почнеш да тестваш кое как става защото явно хората не знаят, а тез дет знаят не казват :D.
  21. Нека си ги пази след разни опити грешки и стана филма може се оправя чексумата без да има plugin-a на winols-a дали ръчно ако можеш да си направиш настройката или по моя начин който е малко по-дълъг но става и колата запали. Ама тва пак си е проблем заради компа/колата при бегачките (1.9) го нема проблема щото кракнатия winols си го има plugin-a и си го смята. Да не ревнете ся че само пиша те ви една програмка за чексумите. Ultimo.zip
  22. Картата е намерена и нагласена вече, както и някои от лимитърите, мога да напиша адресите ако някой има интерес но ме съмнява знам че тук 2.5tdi v6 не са много популярни . Обаче ударих на греда с чексумите имам програма да ги поправя и сравнява като е един файл но когато са два High/Low Byte не може да ги провери и коригира и winols-a за късмет баш plugin-a за тея ги няма.
  23. Он си работи по колата не кисне на форумите да сере по темите
  24. Някой може ли помогне с намирането на картата за map linearization при 2.5 tdi v6 със MSA15 в а4 б5. Ще сменям мап сензора и трябва да се калибрира за новия но не мога да я открия тая карта, за 1.9тди afn я намирам лесно но тук явно е на друго място или е по-различна.
  25. Дали са 20 дали са 1000 все там е работата когато са безполезни постовете а като гледам твоите са пълни с много полезна информация... Нагледал съм се на великото 1.9тди кви мизерии стават като го понапънеш малко ама айде за 1.9тди лоша дума не може се каже тва е легенда . Фактите са си че ги има проектите и се карат а 2.5тди ако не искаш да се задълбочаваш една турбинка разпръсквачи и настройка и може спокойно да караш 260-70 коня кола без да разбутваш останалото. Дори шуменци имаха подобни резултати със най-глупавия хибрид на база 2052 (56мм компресор и орязана турбина) и техните разпръсквачи. А да наричаш трол при положение че всичките ти мнения в тая тема са точно това не заслужава коментар даже. Като искаш да гледаш резултати ето ти малко дино тестове къде Мартин е качваш в неговата галерия - https://evvk.1g.fi/kuvat/Diudi/dynot/ даже ако успееш да се оправиш как се борави със сайта може да разгледаш доста снимки... Мартин кара с тея на silverproject даже са изработени по негова поръчка и в последствие ги предлагат вече в магазина им.
×
×
  • Create New...