Jump to content

Petri

Members
  • Мнения

    70
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Petri

  1. Големият ми син много се дразни, че сега няма подгрев на задните седалки Райно, софтклоуза защо да е тъпотия? Откакто го имам съм много доволен, спряха семейството/гостите да затварят повторно вратата, понеже първия път не смеят да я засилят достатъчно. Това пък с камерите защо - предна и задна си е голям кеф да си гледам. В големите градове рядко се случва да паркираме на огромни места И малко прекалявате с тия килограми дето се вдигали в колите от многото екстри, няма нужда чак от такава математика
  2. И според мен е прекалено много това. Аз с олроуд 313 битди ми е трудно да постигна такъв разход. Преди с 3.0/245 бях с подобен разход като колегата горе.
  3. Аз съм с олроуд и сега минах на 20-ки на 40мм. По непредвидени обстоятелства колата беше с 20-ки от 4Г на 35мм за 1 седмица и определено возеше по-твърдо. Казвам го само леко да засегна първоначалната идея за комфорта. Само да имахме хубави улици, какъв кеф щеше да бъде (мечтая си...)
  4. И аз миналото лято обикалях няколко града в БГ и се чудих защо не хващам нищо, накрая си казах - като се върна в София неможе да няма... После се сетих да питам гугъл и разбрах каква е жалка работата
  5. Моя е Blackvue DR650 - 2CH - по принцип е малко скъпа марка, но са едни от най-добрите като качество на картината и екстри.
  6. @fifipaldi Честно казао един ден ги гледам и си викам, че са супер - друг ден малко им се чудя. А бе човек без работа @N1995 Може да ги разменим, колко му е... Иначе седалките са и с обдухване, само масаж нямат, ама преживявам го някак
  7. N1995, лайстните в интериора са станали доста добре. Чак се замислих дали да не сменя и аз моите, че и без това са малко нестандартни (жълтички) и са леко контрастни, а цвета на салона ми е май като твоя (може и да е малко по-тъмно кафяво де).
  8. 4G (поне преди фейслифта) си текат отвсякъде моторите - излагация меко казано.
  9. N1995, я обади къде да реставрирам едни джанти, че са се понадрали на 2-3 места от бордюрите...
  10. Ми профилактика... Аз например наскоро свалях мотора заради теч и понеже разправията е голяма бях на прага да сменя и вериги... Та де да знам защо ги е сменял човека.
  11. Ако преди смяната на веригите не е тракала, определено хората от сервиза не са направили нещо, както трябва. Кофти работа - дано бързо си оправиш колата, успех!
  12. niko77 само на примависта за това с пълния кийлес - някои от екстрите като огледала/фарове да те следват нали се обучават към ключа индивидулно - да не би и това да е така и тук? Ако е раборил при предния собственик, а ти сега да се мъчиш с другия ключ, на който това не е активирано, но пък и аз не помня това да го имаше като настройка в ММИ (преди 2 години имах такава екстра, която сега ми липсва). За всеки случай ако имаш друг ключ пробвай и с него.
  13. Колата ми е като твоята и се държи по същия начин. Трябва доста газ да се подава за да върви назад при препятствие или наклон. Сменял съм маслото и филтрите и нищо не се промени! Преди близо 2 месеца правих ъпдейт на кутията - не защото имах проблем, ами за спорта След ъпдейта колата почна да сменя скоростите доста по-бързо, което сега ми създава друг проблем. Опитва се да държи ниски обороти и когато искаш да натиснеш трябва по-ясно да го правиш за да върне необходимата предавка, иначе се влачи. Мислих си, че ще го адаптирам с повече натискане като цяло, но след мудно каране по задръствания пак става "баба". А бе като цяло, този олроуд сега ми е третото 4Г и тия скоростни кутии (с-троник и типтроник) просто не ме кефат - явно искам нещата да работят прекалено перфектно, а то не е така. Един ден си сменя (скорости) и върви така, че наистина ти носи кеф, другия ден не е така - аман от тия адаптации. Май ще минавам скоро на електрическа кола (смях в залата), там поне няма да ми ритат скорости. П.с. Само уточнявам, че не ми ритат като цяло скоростите, но и на трите коли се е случвало, просто заради ситуации/адаптации и това, че нещата просто не са перфектни.
  14. Много се радвам, когато някой си държи на екстрите вкарани в колата фабрично, защото са много малко ентусиастите като N1995, който има познания и нерви да доизкусурява нещата. Аз само с подгряването на волана в какви приключения и разходи се вкарах, не смея да разкажа. Сега поне се кефя максимално в топлия геврек. Иначе ако имаш към екстрите и B&O звук и вакум те поздравявам. Аз лично смених 2 4Г за 2 години, и сега на третото "вкарах" и тези глезотии
  15. След като видях, че 99% от приятелите/познатите ми изобщо не се вълнуват от екстрите по колите, освен 2-3 базови (като задна камера или навигация), ми стана съвсем ясно какво означава израза "колата е с всички възможни екстри" и защо е толкова популярен...
  16. Petri

    Сервизи за S-tronic кутия

    Сроковете им са абсурдни. Последния път колата ми седя над 20 дни просто така, без да я започнат. Карали са ми да сменям части, които не е беше необходимо. Подвеждали са ме за решаване на казус по абсолютно грешен начин, който в последствие си го реших в друг сервиз без да се налага да правя абсурдните им предложения. Предното ми 4Г беше правено при тях, теч от мотора (позната болка) преди да му стана аз собственик. Протече отново, когато го придобих и си платих и аз същия ремонт... Продадох го, защото си купих олроуд, а новия собственик преди месец ми се оплака, че пак тече мотора. И това, което беше споменато горе, че плюят наред всички е абсолютно вярно. Споменах ли, че са ме бавили без никаква логика с дни за най-различни глупости от типа - "Чакаме нов софтуер от Германия за твоята кола" Тъпото е, че има и свестни хора там.
  17. Petri

    Сервизи за S-tronic кутия

    Не посещавам Дас Ауто от 1 година насам, имам си ред причини за това...
  18. Petri

    S tronic

    Покара ли някакви километри след ъпдейта? Кутията дали се е адаптирала вече? Преди време на старото ми 4Г правих ъпдейт на строника. Имах ритване между 1 и 2 скорости. Пъривя ден след ъпдейта нямаше промяна, след 2-3 дни установих, че вече не рита. Та ти покара ли поне 100км?
  19. Наскоро се оборудвах с някои подобни аксесоари от немския ибей. На доста добри цени си взех пак мрежа и "скоби" за нея (оригинални разбира се):
  20. Petri

    S tronic

    Геледам, че новите С8 аудита (дизел) са само с типтроник. Така че не се очертава да ги премахват.
  21. Браво за кеси-то. Това е екстра, която ми липсва и ще чакам да шернеш повече информация.
  22. Petri

    S tronic

    А някой има ли опит с ъпдейт на типтроник и като цяло работата на кутията...? Питането ми е следното, наясно съм, че нещата доста различни спрямо с-троник, а и предните ми 2 коли бяха такива, но да се върна на типтроника. Забелязал съм, че като натискам "средно" педала прехвключва от 1-2-3 едно такова затлачено, сякаш ако съм с ръчни скорости и задържам повече съединителя преди да го отпусна. Сякаш ей сега ще превключи, ама малко се чуди. Ако натисна от самото начало една идея повече си ги реди по-културно и бързо (не говоря за кик даун). Вероятно така си работи като цяло триптроника, но не съм имал възможност да карам друга кола и да направя сравнение. Чудех се дали да рискувам с един ъпдейт, без да знам дали изобщо и кога са превени. Колата е при мен от 8 месеца и така си беше в началото. Преди 4-5 месеца май смених маслата и филтрите по кутията, нищо не се промени за мой късмет. Даже ако някой колега с 4Г и типтроник би намерил време и е така любезен да се видим за тест, ще съм безкрайно благодарен. В София съм, ама мога да се разходя и по-надалече. Сори, че малко извън топика е моя въпрос, а и дори няма да взема страна в спора по-горе, че гледам взеха да загрубявата нещата Иначе и аз знам, че колкото по-малко ръчкаш по кутията, толкова по-добре и конкретно да не се слага на N. Ако на някой му е зор за икономия, разликата си мисля, че е крайно пренебрежима. Мерси на отзовалите се по моя въпрос
  23. Какво стана с Порше, нагласихте ли безключовото, багажника...?
  24. Еххх, а бе ти си ми го казвал, ама все се надявах някой друго да каже...
×
×
  • Create New...