Audi8l

Members
 • Content Count

  42
 • Joined

 • Last visited

About Audi8l

 • Rank
  User

Друго

 • Kaра
  Ауди A3

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Audi8l

  engine check ?

  При мен така се получи когато имах проблем с бобини. Газова има ли? Ако да може да има бедна смес и да отчита зрив в цилиндрите, но мисля бобина или свещи понеже показва само на единия цилиндър.
 2. Онзи ден си чистих дросела и видях този датчик от вътре е един запоен резистор и според мен е за температура на въздиха на база съпротивлението което дава резистора. Може да се е прецакал и да са го откачили без да се смяня нз защо оказва влияние а буксата защо я няма до ламбдата явно нещо е правено, но какво? Някой от по запознатите може да каже някоя дума. Нямаш ми вакком. И ако не е закачена ламбдата би трябвало нещо да свети по таблото. Сега прочетох че този датчик е точно за температура на входящия въздух и ако се е прецакал започват да играят оборотите. Може да вземеш да си го смениш не е скъп по това което гледам в нета.
 3. Ами това се опитах да обясня. Ламбда сондата ти стой след изпусктелните колектори и ако имаш втора след катализатора. Това мисля че е някакъв датчик за температура на входящите газове. И аз на 1.8т имам такъв, но нз точно за какво служи. Това което си снимал са всмукателни колектори.
 4. Колега ламбда сондата следи изгорелите газове. Сега сам можеш да си отговориш дали е тя. Напиши поне кой мотор е колата. Дизел бензин?
 5. На моята няма такова нещо или не помня цялата беше на щипки. Абе на снимката ми се вижда че този нит не е обгърнат от всякъде с пластмаса да не би да се избутва кората настрани смисъл само да е закачена като закачалка на този нит а не да е отвор през който минава нита.
 6. Здравей, интересуват ме тези два турбо пътя 06а 145 832c и 06а 145 790А Става въпрос за ауди а3 2001 куатро 1.8Т код на мотора ARX
 7. Колега има тема как се нагласят като свалиш рамката. Мисля че си правиха някъде белези за да ти е по лесно при слагането и нагласянето имаше такава тема можеш да я потърсиш
 8. Да ви се оплача закономерноста за изгаряне им и при мен важи. Днес преди да тръгна на път на далече се предаде още една бобина, но вече си знаех в магазина и си купих две една смених и една резерва. Добре че ми се случи почти на тръгване от Пловдив, че посоката ми беше на 350км. Та сега ми остана една от старите което не съм сменил.
 9. Гарнитурата я сменях в 22:00 От липса на време. Не исках да слагам нови свещи да се омасляват.
 10. Здравейте, имам развитие по случая. Та първо да отговоря на колегата, да мислих си да не би там да е проблема и проверяваха кабелите на газаджиите но нямаше проблем там. Смених свещите с NGK по каталог платинени за моята кола PFR6Q part no: 6458. Но проблема си остана. След толкова операции по нея пак я прочетох и на ВАК-КОМ ми даде този път детонации в четвърти цилиндър. След което бобината от четвърти я пфеместих на първи. Карах колата и пак прочетох и грешката се премести на първи цилиндър и вече нещата бяха ясни с едно на ум де. Поръчах си днес бобина на беру каквато бях земинил една друга от старите на колата преди 20000км. Сложих я и всичко си дойде на място. Не знам защо когато разменях бобини свещи и други неща не можах да я хвана но факт разигра ме признавам си. Аз мислих че бобините или работят или не не знам каква е точно причината тази да работи но при подаване на газ да прекъсва може би някъде е пробила по лулата ли нз. Смених си и гарнитурата на капака на главата за да спре и теча на масло и дано вече всичко да е наред. Благодаря ви на всички отзовали се с насоки. Добре че го има форума. Поздрави на всички!
 11. Да мисля да го направя. Кажете какви свещи да сложа NGK? Колата е с газ и чип ако има значение. Днес прегледах маркучите от газовите инжектори и са в идеално състояние. Уплатненията на бензиновите дюзи също изглеждат добре сухи и стегнати това е без да ги разглобявам.
 12. Свещи бош супер нещо си бях не помня точно коя серия взимане за моята кола по каталог. На 21000км са точно.
 13. Има доста такива теми,ето една, но кажи нещо повече какво е таблото коя година е колата?
 14. Да има газово. За маркучите ми се видяха здрави, но ще ги погледна пак по-добре. Днес замервах газовите дюзи всички дават едно и също съпротивление. Разглеждах и техните кабели нищо скъсано или протрито не намерих