Jump to content

s4b8

Members
  • Мнения

    394
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от s4b8

  1. Е напиши ти нещо, сигурно си по-умен от производителя. Убеден съм, че 1.9тди върви като 200 коня и гори 3.5/100, а от завода са му объркали числата като са писали книжката
  2. Е сигурно, щом си казал... Що мислиш така? Мислиш че А6 е по-тежко ли ? https://www.auto-data.net/bg/audi-a6-4b-c5-2.4-v6-30v-165hp-4701 https://www.auto-data.net/bg/audi-a4-b6-8e-1.9-tdi-130hp-4360 222км/ч макс. скорост , срещу 210. 9.2 сек ускорение до 100 срещу 9.9 30 коня отгоре са си 30 коня.
  3. Викаш 2.4 е доста тромава, 3.2 е малко по-добре , ама 1.9тдито си върви яко, а?
  4. И аз много харесвам 3.0и, само че асн му е кода, в б6. С ръчна кутия върви много приятно, а разхода извънградско е изненадващо нисък.
  5. Тди-то е малко лагаво. Бензиновото 4.2 е по приятно за каране и слушане, по мое мнение. С газ ще е и по-икономично, няма турбини за чупене и не страда от лоша нафта.
  6. Не че е от някакво значение, но предния ляв калник са го боядисвали в дома за деца със специални потребности в с. Овча Могила. С водни боички. А цвета за задната броня са го избирали Орхан Мурад и Рей Чарлз... Шофьорската седалка е нацепена, лайстните по вратите са олюпени, копчето за аварийните е съдрано от натискане, а предния номер е омачкан като вестник "7 дни спорт" пред кенефа на бензиностанцията. Тая кола се кара отдавна в България. "СА" номерата свършиха преди поне 2 години. Шофьорската врата има чукнато, джантите нямат капачки, а фаровете са почнали да помътняват вече. Като отвориш шоф. врата се вижда скъсан стикер от смяна на масло/ремък, на който най-вероятно е пишело нещо от сорта на 360 000 км. През 2012та.
  7. Швейцарките са хубави коли, но е ебаси голямата разправия да си докараш някоя от там и да и платиш всичките ддста, мита, такси и таксички....
  8. 170кс комън рейл не е казано по закон че е лош мотор Що бягаш от него?
  9. На 140 коня дизел защо ти е 4х4? Само да си вдигнеш разхода и да убиеш и малкото налична "динамика" .
  10. Нещата са ясни като бял ден. Ако искаш да караш безпроблемно и надеждно ауди а4 след 2008 година си взимаш 2.0тди с ръчни скорости. Има един ремък за "педесе стотинки" дето се сменя на 150 000км и един обикновен съединител с маховик за хиляда лева. Toест, все едно поддържаш "желязното" 1.9тди от преди 20 години. Даже 2.0тдито в Б8 е по-здраво и по-евтино за правене от 1.9тди ПД. Тука феновете на масларките много лесно ги представят нещата тип "вадиш 4-5к и после си пееш и си караш" , ама не е точно така. Щото първо ако ще си го правиш сам тоя ремонт трябва да имаш помещение, условия, инструменти, познания и време. Не всеки може да си го направи сам вкъщи това. А ако тръгнеш да се надяваш на разни непознати сервизи - историята знае всякакви случки - или ще ти отркаднат нещо, или ще ти счупят нещо, или ще те мотаят половин година, или няма да свършат работата като хората, или ще те излъжат с парите... филма е огромен. Същата е и работата с мехатроници, мегатроници, мултитроници и прочее сложни възли дето може да ги правят свестно двама-трима човека в тая опикана държава... Затова залагаш на сигурно - 2.0тди , ръчни скорости, караш красиво ауди 2010та, гори 5 кила нафта, не се чупи, обслужва се рядко, ремонтира се евтино.... 143 коня са достатъчни, с чип 170-180кс. вече са перфектни. И без това ги наредиха тея триноги навсякъде, 211 коня масларка не ти трябва, да ти гори 10 бензин и да се чудиш кой да ти смени буталата, накрая пак ще караш със 140 по магистралата....
  11. Събирай за 2.0тди , имам двама приятели дето карат без проблеми такива мотори от много години. 105 коня е неприемливо за "премиум" автомобил през 2018та. Иначе 1.8т-то не е лош мотор, но купето на голф4 си е гадно, тясно и с отвратителна возия и затова го продавай тоя курник докато все още ги търсят и държат цена. Но не се надявай, че ще ти излезе по-евтино. Един съединител с маховик да ти се наложи да правиш на тракалника и ще ти излезе по-скъпо от ГИ.
  12. Хубаво е отпред и отзад да се слагат говорители с близка чувствителност, защото после ще си играеш много с fader-а и като усилваш и намаляваш постоянно ще ти се мести сцената напред-назад.
  13. Не ти трябва бензин от тея години. Шестака гори много бензин и ще трябва да броиш 2000+ лева за газова. И пак ще гори газ+бензин. Бонус - вериги. А 4 цилиндровия миксер гори и масло и ще трябва да броиш 5000 лева за основен ремонт, 1600 за газова и накрая пак ще си остане 4 цил миксер с гаден звук. Взимай 2.0тди ако искаш здрав, безпроблемен и икономичен мотор. С ремък за двайс лева, дето се сменя на 150 000км. И ще гори 5-6 нафта извън и 7-8 градско. 3.0тдито е ако искаш автомат, но там си заделяш 3 бона за автомата и 3 бона за веригите. И ще гори две кила повече от 2.0тди. С много по-скъпи данъци и застраховки.
  14. Много обичаш да скачаш с неаргументирани и лъжливи твърдения И тея неща сме ги говорили: Сигурно ползват и макове де... да четат имейли в обедната почивка
  15. Саше, преди да продължиш да се излагаш, върви покарай една хубава италианска бензинова кола (която не е фЯт ) Без значение на колко години е. Даже разправят че в по-старите имало повече емоция, не знам... така викат познавачите. Едно време преди да пробвам и аз разправях алабализми, дочути от батките в ауди форума. Като покараш е друго вече https://www.youtube.com/watch?v=25oiw2l-wkE
  16. Мдаа, и аз тва викам... Когато викаш "всичко евтино е боклук" и претендираш да ползваш най-доброто и най-скъпото - айфони, макбуци - все премиум техника, премиум пури, премиум уиски... би трябвало и да караш премиум кола... Поне ауди, мерцедес... Айде и спънкито важи с бмвто, ма само щото немат зима там (много яко, нема си кривим душата, евала).
  17. След 5 години успяхме да се разберем с тебе най-накрая
  18. Колкото разбираш от компютри, толкова и от коли бате Сашее. Бегай в извън темата да говориш за пури, тука не се вписваш в пейзажа.
  19. Нищо не каза. А пазара на лаптопи над 1000$ колко процента от общия пазар на лаптопи е? Пая, дето съм го дал казва всичко. Няма нужда да си смучем от пръстите глупости и да увъртаме. 90% от компютрите по света са с виндос, това е достатъчно за да разберем от какво имат нужда хората.
  20. Отдавна не съм влизал по сайтовете за лаптопи, но преди 1-2 години деловете си идваха с Убунту. Сега влязох в лаптоп бг, цъкнах на първото леново за 1400 лева и беше без ОС. При желание може да си доплатиш 250 лева за виндос 10. Аз не бих. Щото съм свикнал с 8.1 да кажем. И тва за "българските сайтове" , нали не мислиш че ги купуват с виндос и го трият специално за българия. Нали и те ги взимат тея лаптопи от някъде... Иначе, не знам, що пак се опитваш да се заяждаш с мен, като аз съвсем културно обяснявам фактите. Леново йога може и да е орязан и да няма портове, но има леново с ДВД и с портове, сеш се? Има и леново за 500 лева има и за 5000. Има и водоустойчиви, удароустойчиви, по пет кила, по едно кило, по 12 инча, по 20 инча, с тъч скрийн, без тъчксрийн, и тн... Гъвкавост трябва. Различните потребители имат различни нужди. А мак(епъл) покриват само най-базовите нужди. Затова и пазарния им дял при операционните системи е 5% .
  21. Щом така го приемаш... Реално, в цената на всеки един мак ти е калкулирана цената за разработката на операционната система. Това отделно от 200%те процента надценка При едно леново, дел, асус или каквото и да е друго, няма включена ОС в цената. (освен ако не си пожелаеш). Не че има някакво значение де, мак юзърите очевидно сте паралии, не ви бъркат нито 200 нито 2000 лева, няма лошо. Няма да говорим за цени тоя път, изговорили сме го много пъти. Мога пак да напомня преди 5 години как си купих леново с core i7 4 ядра, 8 виртуални, ДВЕ жестоки за онова време видеокарти geforcе GT 755m, 128ssd + 1tb hard, full hd ips екран, много рам и много портове Аз дадох 1860 лева мисля по спомен, а "сравним" мак сигурно е бил над 4000 лева. Сравним в кавички, защото мак с такава видеопроизводителност няма. Ама сме я говорили тая тема вече, ясна е. Оставяме цената, да поговорим за другото, което споменаваш, че на обикновените юзъри им трябвал само фейсбук и офис. Не съм на такова мнение аз. Всъщност всяка група от потребители има различни нужди. Трябва продукта ти да има гъвкавост. -Един има нужда от ДВД примерно. Макбук няма. Някой виндос лаптопи все още имат. -Друг има нужда да си пуска ВАГ-кома както викаш. И още една торба специализиран софтуер за автомобили, камиони и т.н... -Трети има нужда да играе игри. -Аз примерно имам музикална система в стаята, аз съм си я правил, със говорители във всички ъгли на стаята, бас скрит в бюрото, усилвател, и т.н... подробностите нямат значение, но тоя всичкия съраунд завършва с три жака - за предни, задни и център/буфер. Къде да ги вкарам в макбук тея жакове? Щото на стария ми ACER си ги вкарвам. Влизаш контрол панела и си нагласяш кой порт да е вход, кой да е изход и т.н... - Уча software engineering в западна европа... трябва ти виндос, за да програмираш. - За да презентираш ти трябва връзка с проектора... Знам, има и фешън безшични проектори, но все пак масово са с VGA или ХДМИ... пак няма къде да го ръгнеш в макбука. - За тея примери се сещам без да се замислям, има още безброй много, но има ли нужда да обяснявам? Предполагам си ме разбрал. ПЦ и Виндос предлага гъвкавост. Мак(епъл) предлагат 3 еднакви лаптопа дето се различават само по процесор и размер на екрана....
  22. Aaa, e разбрахме се вече. Просто на пръв поглед ми се наби това за решетката, и викам хванах те на тясно...
  23. Не съм сигурен кой троли в момента? Никакво твърдо возене не съм цитирал или споменавал. Един път пишеш че амортисьорите и рейката са различни, друг път пишеш, че разликата е само в голямата решетка. Това е всичко.
  24. Е на луд ли се правиш? Трети път няма да ти обяснявам какво се разминава. Ако ще си пишем смешки - на б7 и запалката е на друго място. И това съм го виждал.
×
×
  • Create New...