Jump to content

petkov_bb

Members
  • Мнения

    7
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от petkov_bb

  1. Ако я отворите ще видите "пневмовакумно ключе", което в единия случай задейства при определено разреждане, а в другия случай при определено налягане. Ако системата е разхерметизирана моторчето работи докато изгори...............
  2. Тракането е досадна работа. Лошото е че причините може да са различни, а понякога и комплексни. Съвременните "икономични" вериги не могат да издържат 500 000 (както беше с двуредовите вериги на мерцедесите) и след 150 000 са се износили и "удължили" до стойности които обтегачите трудно поемат (отделно "бягат" фазите на газоразпределянето). С други думи в оптималния случай до 200 000 и пълна смяна на всичко и верижните колела. Другия проблем е налягането в маслената магистрала - от пропуски във възвратния клапан и износване на помпата + частично запечатване на цедката. Маслата също участват във "филма"-препоръките са към "леки" масла от рода на 5W30,но общото износване след 150 000 км и температурния диапазон на нашите географски ширини изискват 5W40,или50. Производителите се "грижат" за обновяване на автомобилния, парк като залагат заедно с изтичането на гаранцията достигане на критични стойности в износването на целия агрегат .
  3. Информацията не е достатъчна а и дистанционната диагностика е като "гледане на боб". Причини за гасненето ,датчика в делкото,бубина ,комутатор, че даже и "таралежа" на контактния ключ-ако е натоварен с "украси". Нестабилните обороти и т.н. "давене" може и температурния датчик да ГИ "сготви". Промяна на налягането в горивната магистрала причинено от регулатора(пробита мембрана) или помпа "пътник" също може да участват във веселбата. Накратко ,ако Я "погледне" грамотен човек до десетина минути ще се локализира проблема .Тук и след 10 страници може да сме далеко от "истината".
  4. Освен всичко изброено,може проблема с оборотите да идва и от други места. Повишена картерна вентилация да обогатява сместта или турбото да праща допълнителни порцийки "гориво" и компа се "чуди' как да "хване" базовите обороти. Проверките на загрял двигател в единия случай пускате картерните пари на вън,в другия разкачате преди всмукателния колектор. Ако стабилизира оборотите-имате "зайче" (заровено куче) Успех!
  5. Поклон пред автора на темата. Освен невероятната колоритност на представянето на "душегуба"-(толкова никога не съм се разсмивал в технически форум), Данчо се отличава с упоритост и методичност в усвояването на "материята". Искрени адмирации!!! Ще споделя и аз за тези прословути "печки". Вярно е ,че има прекалено много "детски" болести заложени генетично при сътворението,НО това е двигател, който къса ангренажен ремък след изминаване на 300 000 км.(вярно ,че беше качен на А-8 куатро с автомат,но това не променя нищо.и щетите бяха само по главите без поражения по валовете) и с повече "любов" и късмет прехвърля над 1 000 000 км.. "Душегуба" чупи и валове,но и за това си има причина-падат кобиличките и заклинват вала. А защо падат кобилиците (не говорим за скъсан ангренажен ремък)? Тази къса клечка съм я "дърпал" и доста се чесах на места, където не ме сърби..............и не намерих споделено...... Оказа се ,че умниците са монтирали редукционни клапани на маслените магистрали към хидравличните повдигачи за да подържат относително постоянно налягане. НО..............годините ,"качествените"масла и "редовната" смяна в един момент си казват думата.(ако на топъл двигател и празен ход чувате хидравличните повдигачи и шумове в някоя глава,отстранявайте проблема защото ще ВИ боли вашата) А проблема с "налягането" на маслото в тези магистрали най-често е от пропуск в редукционните клапани, които трябва да отварят на 2.5 ат. (подържат 2,5 ат. при повдигачите) Има и разлики в монтажа ИМ. При по новите са в ъгъла на главата при валовете,а преди ги "криеха" под тялото на масления филтър и е кеф докато ги стигнеш!!!!!! Изобщо има много мазохистични местенца в тези двигатели-как да не ги обикнеш........... С удоволствие ще следя темата и "Одисеите" които описвате...................
  6. petkov_bb

    Тресене на колата

    Най-добре отделете време за по обстоен преглед.Има случаи да се гори юргана заради бълхата,но може проблема да се усложни. Проверката на "цилиндрите" с класическата технология -въздух под налягане в цилиндрите в такта компресия ще покаже абсолютно точно има ли там проблеми. Дано всичко е наред. След това преглед на запалителната система. Ако не излезе "зайчето" продължавате с проверка на цялата електроника-"живи данни" . Оглеждате и тампоните и все някъде ще се "покаже". Успех.
  7. Може да се провери и състоянието на акумулатора ,защото при нисък волтаж също показва "Менделеевата таблица". Най често при въртене на стартер трупа подобни "страници" от грешки.
×
×
  • Create New...