Jump to content

Anton8000

Members
  • Мнения

    16
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi Q7 4M

Персонална информация

  • Локация
    Бургас

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

Anton8000's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Здравейте, интересно ми е реши ли се проблема с дневните. Чувал съм, че и мигачи, и дневните знаминат ли сменяш целия фар. Дано е фалшива новина, че ще е доста скъпичко. Иначе доста сте занемарили темата. Явно всичко е супер и безаварийно.
  2. Ето Ви и две снимки. На едната съм занулил малко след като я купих и това си е средния разход. Карам 50/50 градско извънградско. На другата съм карал извънградско с около 90. Като е имало и намаляния и два светофара. Така, че кой както иска може и икономично да се кара. Въпрос на финанси. Експеримента си го направих и признавам си не беше лесно да не подаваш газ. Защото на 90 колата се движи с леко досване на педала.
  3. 8 степенната кутия също облекчава разхода при висока скорост. Но когато сравнявам с ауди А8 - 2011г. на баща ми 4.2 TDI , харчи мн по-малко при скорости от 120 нагоре. 8-ка при 140 - 150 харчи 8.5л. а Q7 3TDI 10.5 л. Но пък неговата в града е 18 л. а моята 15 л. Предполагам подобна ще ралкита и с SQ7 4TDI. И пак казвам. Всичко зависи от шофьора. Ако си постоянно на състезание забрави за тези разходи.
  4. Здравейте, нямам такива наблюдения относно мотора. Но не излючвам да прави проблеми ако се отнасяш варварски с него. Все пак това е 3.0TDI не можеш да го юркаш постоянно. Машината е 2 тона, а с хората ще е нагоре. Аз си го карам нормално 90 - 100, На магистрамата 140.Ускорявам постепенно. Но съм сигурен, че ако го настъпвам на макс постоянно. Да ускорявам всеки път като на състезание няма да издържи дълго. Ако Ви трябва спортна си вземете SQ7 TDI. Тук двигателя е 4-ка и ще държи доста. Не мисла, че ще харчи мн повече. 1 - 2 литра. Както казах добър автомобил. Но както всяко друго нещо остарява и вероятно и проблемите ще започнат, особенно когато наближи 10 г. Досега всичките ми коли между 8 и 10 година рязко променят поведението си. Мощността някак отслабва, фаровете не светят така добре. Шумът на двигателя става друг. Въобще усещам , че старостта я застига. Хората , които си купуват 15 + годишни коли си нямат идея какво е можела колата. И това е добре защото щеше да ги дразни. Аз преди бях с А6 2007г. Милата усещах как издъхваше. Пак вървеше но не и както в началото. Беше 233 к.с. Когато я продавах ги чувствах като доста по-малко. Не беше онази оса която купих.
  5. Здравейте, вече година и половина карам този джип Q7 06.2015. Изминал съм 20 000 км. Мога да кажа, че удоволствието е огромно. Друго, което ме впечатли много, е че джипа е много стабилен в завоите и няма никакво накланяне за разлика от повечето други джипове. Незнам как са го постигнали но е факт. Между другото моята е с фланци по 2.5 см. Поставил ги е първият собственик в Германия от когото я купих. Може и това да допринася за стабилността. Задния завиващ мост я прави много маневрена. Ускорението от 0 - 100 е точно 6.3 сек, засякахме я. Средния разход е 10.2 л/100км. Градското ми е около 14, а извънградското е около 7.7 при около 90 - 100 км/ч. На магистралата при 140 е около 9/100. Маслото ще го сменям сега, въпреки, че от сервиза ме убеждават, че няма проблем и на 30 000. Купувайте си с матрични фарове. Няма друга такава добра осветяемост. Карам си постоянно на дълги а тя сама си хвърля сенки на другите автомобили. Досега не са ми премигвали насрещните. А аз постоянно си виждам на 500 - 600 м напред и много на страни. Нощното ми виждане постоянно ме информира дали някъде на пътя или в полетата има нещо живо и в каква посока се движи. И това в огромен обхват от автомобила. Това си е доста добро за избягване на удар с нещо живо. Мога да препоръчам джипа на всички. Няма да съжалявате. Разбира се ако не попаднете на някоя лошо поддържана или пък на много километри, но с върнат километраж. Знаете, жена и кола на късмет.
  6. Здравей, моята има двд в багажника отляво. То е с капак и не се вижда много. Поогледай в лявата част на багажника.
  7. Здравейте, моето Audi Q7 е 3.0 tdi но 272 к.с. и съм много приятно изненадан от ускорението му. Засякох го 6.3 от 0 до 100. Незнам , може би новия мотор е пипнат добре. И другото хубаво е, че е невероятно тих. После моята е на 98 000 км. Твоята на колко е? Защото износването също си казва думата.
  8. Възможно е да е по тежко. Но двигателя е страхотен. Почти никакъв шум не издава. Някак мазно работи. А завиващия заден мост я прави много маневрена. Имам и А6 2007г. много по-зле завива. Трябва му повече място, а е по-късо. И при извънградско завиване с по-висока скорост не се усешта да се накланя въобще. Нямам думи какво техническо чудо са сътворили. Няма кой знае колко яка визия но технически е номер 1.
  9. Имам същото Ауди, би ли ми казал как става това през телефона да си наблюдаваш колата?
  10. Здравейте колеги, ще Ви кажа и моят разход. Колата е Audi Q7 - 2015г. - 272 к.с. Извън градско - 90 км/ч - 7л. / 100 - тук наистина само галя педала на газта. Колата си се движи спокойно на 8-ма при около 1200 оборота. Извън градско - 120 км/ч - 9/ 100 Извън градско - 150 км/ч - 10.5/100над 90 много рязко покачва разхода. Явно става голямо съпротивлението. Градско 15 л./100 - като не я пришпорвам. Това е за през зимата. Лятото ще я видим пак но предполагам ще проиграе само градското. Имам и засечка още от предния собственик - за последните 17 000 км. среден разход 10.2 л. / 100 Тези разходи са абсолютно истински. Колата не харчи много ако я карате спокойно.
  11. Това означава, че системата има някакъв проблем. На мен също ми го правеше и след 6 месеца легна. Оказа се микро пукнатина във възглавницата. Рециклирах я и пак си я карам.
×
×
  • Create New...