Jump to content

Mir4o0

Members
  • Мнения

    32
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Ауди а4

Последни посетители

611 профилни разглеждания

Mir4o0's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Mir4o0

    Ауди а4 б5 1.9тди 90коня

    Колеги днес разбрах че ако взема тоя мотор трябва да взема и глава от голф 4 1.9 90 или 110 защото моята е друга, и да се преправят водните съединения и вакуума за сервото. Също и гнп ще трябва щото моето е друго и конзолата за него. Общо взето не си заслужава да се правят тези неща. Продължавам с търсенето на мотор 1з или афн ще е.
  2. Mir4o0

    Ауди а4 б5 1.9тди 90коня

    Клеги намерих здрав мотор обаче е от 116 коня помпа дюза, мисълта ми е ако му сложа моята глава и периферията от моя двигател дали ще се получи здрав и надежден мотор. Чувал съм че ако сменя блока с такъв от помпа дюза се получава много здрав мотор.
  3. Mir4o0

    Ауди а4 б5 1.9тди 90коня

    Днес проверих цените за описаните от теб части +маслена помпа защото зам че на тези мотори помпите спират да качват масло и мотора става на салата всичко ще ми излезе 350-400лв. До колкото омасляването на стеблата на клапаните съм обеден че пропускат щото като смених турбото ми направиха впечатление и препушва синьо. Чудя се сега намерих 3-4 мотора по 150-200лв ще ида да ги пробвам щото още са на колите и ще реша вече. Пари за майстор не давам, всичко си правя сам +това работя в сервиз 😉.
  4. Mir4o0

    Ауди а4 б5 1.9тди 90коня

    Пичуй стана проблем, колата гори масло. За 1000 км 1.700 литра масло съм налял турбината е здрава няма омаслено нито по маркучите нито от двигатела тече. Забелязах че тече антифриза от гарнитурата на главата и съм долял 1 литър антифриз за 1000км. Та сега да го отварям ли за нови сегменти, гумички на главата шлафане и там подобни или да търся цял не оборудван, какво ще ме посъветвате кое е по добра оферта. Според мен е по добре да взема друг с код на мотора афн и да му направя пълна ревизия. Сега ще си блъскам главата трябваше да му направя пълна ревизия и тогава да бараникам другото но аз не ви послушах мерак ми беше да стане по най бързия начин но ето че не стана номера на китайката.
  5. Mir4o0

    Ауди а4 б5 1.9тди 90коня

    Аз съм с твърд мотора ми е 1з и като му смених кутията свалих съединителя и беше почти като нов
  6. Mir4o0

    Ауди а4 б5 1.9тди 90коня

    Колеги ремапнах аудито и стана като самолет😃. Човека който ми я чипна вдигна леко корпусното налягане на помпата,това го направи с друг клапан който беше от гнп на 2.5тди и налягането на моето гнп се вдигна и влезна в норми . Ремапната е на стейдж 2 на 1.4 налягане на турбината. Дръпнах се с 1 бмв е46 320 дизел 136 коня чипосъно и в крайна сметка го минах с 1кола разстояние. Мапера е най добрия в моя град и останах много доволен от резултата даже ми и сложи попкорн. Максималната скорост в момента е 210 и прекъсвача се включва.
  7. Mir4o0

    Ауди а4 б5 1.9тди 90коня

    Предложете някой добър мапер в Хасковска област Аз съм от Харманли, тук има но търся някой професионалист, който се занимава само с такива неща
  8. Mir4o0

    Ауди а4 б5 1.9тди 90коня

    Здравейте отново намерих си други дюзи от по новите двигатели с сменени разпръсквачи 220 умови след 98 година дето са 220-300 барови сложих ги и колата взе да работи по меко но каточили не върви както трябва но сега пък спря да пуши. Дано след като я ремапна да тръгне още. Между другото имам перфектни дюзи 190 барови 60 лв ги продавам 4те
  9. Mir4o0

    Ауди а4 б5 1.9тди 90коня

    Колеги днес приключих с турбото стана бетон направо 😁. Изпробвах я как върви и каточили в ниските обороти не включва турбото а след 2500 оборота има доста разлика от преди 200 си ги фаща без да се замисля . Предполагам че като сменя дюзите и като я чипосам ще стане по динамична в ниските тя сега не може да захрани турбото с тези дюзи и този чип според мен. Нека по компетентните се изкажат😁.
  10. Mir4o0

    Ауди а4 б5 1.9тди 90коня

    Малко снимков материал от последните 2 дена работа по колата. Маслените магистрали станаха перфектно остана ми да оправя ауспуха и маркучите за въздуха и приключвам с турбото. Следващата стъпка са дюзите и не на последно място настройка на ecu за да заработи както трябва.
  11. Mir4o0

    Ауди а4 б5 1.9тди 90коня

    Днес се позанимавах с турбото и ето какво се получи. Използвах си моят колектор защото другия беше твърде голям и упираше в филтърната кутия, моят го обърнах го на обратно капнах му 2 3 точки с цеото също свалих средната част и го закарах на заварчик. Утре продължавам с главоблъсканицата. Ще въртя студената част ,гейта ще нагласям, маслените магистрали също , абе създадох си бая работа. Между другото имам перфектна турбина за продаване от 1.9тди 90 коня който го интересува да пише че финанси трябват. Също и затапих егр а където е на всмукателния колектор, изрязах 1 парче винкел пробих му 2 дупки намазах колектора гарнитурката и винкела с тънак слой силикон стегах болтчетата и се получи повече от перфектно😏. Това е резултата По професия съм горски ама станах монтьор🤣
  12. Mir4o0

    Ауди а4 б5 1.9тди 90коня

    Мерси за съветите колеги. Справих се с колектора с препарат и топла вода но не ми остава време да направя турбината както трябва вече в събота и неделя ще се занимавам повече.
  13. Mir4o0

    Ауди а4 б5 1.9тди 90коня

    Днес се занимавах с турбото по тъмно свалих моето и хванах с 1 болтче другият колектор и взех да белязвам новата турбина, утре за заварка. Всмукателният колектор е в ужастно състояние утре ще се мъча да го изчистя с водоструйка и препарат но ако не стане с това ми предложете нещо с което да го изчистя.
  14. Mir4o0

    Ауди а4 б5 1.9тди 90коня

    Днес смених разпръсквачите на дюзите с 216умови утре се заемам с турбината
  15. Mir4o0

    Ауди а4 б5 1.9тди 90коня

    Да ще го напасна с новият фланец и ще му капна 1 2 капки след това на заварчик и тъка нататък Колега луд умора няма само се поти😀. Бачкам в сервиз и ми е ясно как се прави и накрая се реших да се позанимавам колкото може по добре с количката ми. Споделям тук за да се знае горе долу кво трябва и кво не тряба да се прави, защото аз никъде не намерих пълна тема за такъв двигател с такова турбо като моето, 😏дано всичко се получи както трябва.
×
×
  • Create New...