Jump to content

VAGCOM

Members
  • Мнения

    331
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от VAGCOM

  1. update: 23.11.0 от Февруари 2024г. Само ние може да ви предложим уникални възможности и за HEX-USB+CAN (HEX-V1): прочитане на extended UDS DTC кодове и достъп до данни за експериментално кодиране (жълт кодинг хелпер). Забележка: Поради някаква причина, не получавам имейлите от форума за отговори или ЛС, моля свързвайте се с мен директно.
  2. Вече имате достъп и до данните за експерименталното кодиране, включително и за HEX-USB+CAN (HEX-V1)
  3. VAGCOM

    VCDS от sklad66

    От месец май т.г. предлагаме и HEX-V2 интерфейси с възможност за обновяване на софтуер и фърмуер. Предходният модел HEX-USB+CAN (HEX-V1) e подходящ за коли дори от MY2022. Но зависи на каква платформа са. При коли след около MY2018 са възможни ограничения. Ограниченията са изразяват в това да няма връзка с контролери работещи по стандарта CAN 2.0b или да няма label файлове (не може да ги декодира). Първият модел за който определено трябва HEX-V2 е A4 B9.
  4. update: 21.9.0 от Септември 2021г. Вече предлагаме и реални HEX-V2 интерфейси за VCDS с възможност за on-line обновяване. Това не са интерфейси HEX-USB+CAN (HEX-V1) в кутия наподобяваща тази на HEX-V2.
  5. update: 21.3.0 от март 2021г. Предлагаме и GPS laptimer-и (хронометри) P-Gear за измерване реалното ускорение и др. динамични х-ки на автомобила.
  6. update: 20.4.2 от Август 2020г. Моля пишете ми директно. Поради някаква причина не получавам на email уведомления за отговори или ЛС.
  7. За съжаление, няма ръководство за използването на този продукт. Придружава се само за ръководство за инсталация на български език. Макар продукта да е специализиран, използването му не е сложно. Свържете се директно с нас, ако имате някакъв проблем.
  8. VAGCOM

    VAG-COM

    Всичко необходимо идва с продукта, има ръководство на български за инсталиране, обновяване и използване. Отговорил съм ви и аз на емайла около 17ч., моля проверете. Ако по някаква причина не сте получили отговора, пишете ми на ЛС.
  9. VAGCOM

    VAG-COM

    Кабелът от линка в olx, обявен като HEX-V2 е измама. Само корпуса му прилича на V2. Вътре емулира HEX-USB+CAN, но с много по различен хардуер. Не може да се обновява или преработва, така че да работи нормално. Когато се тества, става ясно какъв е. Въобще OLX е любимият терен на измамниците. Рос-Тех предлагат HEX интерфейса от 2004г. Новите автомоили не се появяват веднага в съответната версия на VCDS, трябва да мине известно време (1-2години) за да бъде добавена поддръжка на прилично ниво за даден модел. Например с версия от 2012 е необосновано да се очаква поддръжка на кола от 2014г. Ние предлагаме съвместим интерфейс, този модел е от 2010г и от тогава се обновява без проблем. Работят на 100% като оригиналните, дори с няколко ограничения по-малко.
  10. VAGCOM

    VAG-COM

    Не всичкият мед е еднакво сладък... 🍯, 🍻
  11. VAGCOM

    VAG-COM

    Определено не е вярно, че всички от Али работят. Темата е дъвкана многократно, те ако работеха, нямаше да ни ги пращат за преработка.
  12. VAGCOM

    VAG-COM

    @CVT Добре знаеш, че е точно така. Тези който продаваме, винаги са били далеч от китайските. Доказано работят на 100% и се обновяват, може да се ползват и с последната версия 19.6.1. Това важи и за тези купени преди доста години. В момента няма китайски които да работят с тази версия.
  13. VAGCOM

    VAG-COM

    Има точно тази опасност. Използвайте Lcode.exe или друг калкулатор за да видите дали опцията е активирана вече. Записвайте си прочетеното число, преди да променяте. Числото е 4 байта за късо кодиране и с променлива дължина за дълго, може да е над 20 байта. Софтуера има log функционалност и може да ги записва тези промени. Още една опасност: част от китайски кабели не записват кодирането или по-лошо записват го с един бай изместване и става пълна каша.
  14. VAGCOM

    VAG-COM

    Може да използвате LCode.exe от папката в която е инсталиран VCDS. При късото кодиране (4 байта) във VCDS няма "помощник" с отметки. За да не изваждате и събирате или за да видите кой битове са вдигнати: Вкарайте кода който искате да промените в LCode.exe с един "+" отпред. Променяте съответният бит и получавате новото число. Може и лайбал файл да заредите. По-сложно става, ако опцията е кодирана в няколко бита, трябва да ги сметнете и тогава може да ги смените на съответното място. В Balloon хелпа е посочено с "?" кои цифри трябва да смените и са изброени възможните варианти. Така е най-лесно, особено за опции кодирани в няколко бита. Важното е да запищете ръчно или в лог-а старата стойност на кодировката, винаги помага ако нещо се обърка.
  15. Колегата aldygreen използва KKL USB кабел. Проблема идва от производителността на процесора на компютъра. При този тип интерфейси голяма част от "работата" се върши от процесора на компютъра. При някои лаптопи, когато са на батерии, за да се пести енергия процесора работи на много ниска честота. Това не му позволява да си свърши работата за определено време и да се вмести в тайминга между командите, и така проваля комуникацията.
×
×
  • Create New...