Jump to content

Cucurko

Members
  • Мнения

    1471
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Cucurko

  1. Направо и озонатор на въздуха да й сложа Хич не отива на Ауди да избиват такива ръжди...
  2. Съжалявам ако вече се е дискутирало, не съм следил много активно темите напоследък. Как са ви ауспуховите тръби, магарето отпред, малкия заден носач и разни други дейтали под колата? Доста ръждичка ми се струва избила на 8 годишна кола, която си стои основно в гаража...
  3. И на мен ми е интересно дали пази по-подробна история, защото имах подозрения, че има проблем с консумацията. Но измерих консумацията на заключена кола и беше под 50mA. Но май акумулаторът вече е зле, не може да поддържа напрежение над 12.1V. kpematop, разликата между клемите до мотора и акумулатора е около 0.1-0.2V, скоро ще сменя акумулатора и ще видя какво става с напрежението с нов акумулатор. Edit: Явно VCDS не може да извлича log-a от Battery Management-a. Но би трябвало Mean no-load current данните да показват дали има някаква нередовна консумация.
  4. Зарежда на около 13.8V веднага след палене, но акумулаторът вече не е в добро състояние. Не мисля, че можеш да хванеш утечка като следиш тока от акумулатора по този начин. Дори и след заклюване на колата не се гасят моментално всички модули. Бързо пада до около 5.2-3А, след което стои така може би минута, пада до 4 и след това губи връзка с компютъра. След като имаш комуникация към Battery Management модула със сигурност gateway-a работи, сигурно и други модули. Мислех, че втората стойност в 4ти канал, Mean static current показва каква е консумацията на загасена кола.
  5. https://www.dropbox.com/s/zewd6idngva13a6/A6%20Manual.rar Ако отвориш на INHALT.hmtl те праща в основното меню на упътването. Става също и от който и да е файл в папките MMI или Onboard, но те препращат към конкретно нещо и трябва да се навигира обратно към основното меню.
  6. При предпазителите отзад в дясно има червена халка, на края на едно пластмасово "въженце". Дърпаш и би трябвало да се отвори.
  7. Обикновеният автопилот също използва спирачките. Може много добре да се усети ако от 140 примерно се задържи надолу лостчето, така че зададената скорост бързо да падне до 70-80.
  8. Тук има хубави картинки на окачването
  9. Сребърно е покритието при резервната гума. Това не прави състоянието му по-малко мърляво обаче...
  10. Все пак не приемай това, че е от Порше за 100% гаранция и гледай, ако можеш също я закарай в друг сервиз
  11. Да, би трябвало всяка смяна да е с вече модифицирана версия на главата.
  12. За първи път чувам 4F да има проблем със стъклоповдигачите. Но знае ли се, за последните няколко месеца стана ужасно чуплива кола
  13. Проверката в Порше е напълно безплатна, поне преди време беше така. Но доколкото знам в Италия не се води статистика на сервизирането, така че е твърде вероятно да няма информация за италиански коли.
  14. Мисля, че имаше хора, които бяха сменяли маховици и на мултитроник?
  15. И мрежичките ли са екстра бе Иначе А6 4F взе да добива някакъв много особен статут във форума И според мен изглежда добре само ако има екстрите, които спомена sky, защото иначе част от интериора изглежда насложен вътре, а не като А4 например, където дори да е с монохромен или без почти никакъв дисплей изглежда добре, просто защото е правена да е така и нещата се връзват. Тук монохромният дисплей и базовият климатик все едно са взети от друга кола. Ама пък чак да е някаква болка за умиране, все пак си е просто един 5 метров камион и на тези години в този бюджет бих търсил най-свежата кола. Иначе и 2.0TDI може да те вкара в сериозни разходи само за консумативи. Ако смениш ангренажен ремък(което ще е препоръчително да направиш), съединител в комплект с маховик, масло и някоя друга дреболия подминаваш 3000 без реално да е счупено каквото и да е по мотора.
  16. Абсолютно. Курт може да каже, че не е ли туко що излезнала от фабриката не е А6 Но все пак можеш да си намериш новичка кола от Варненската...или с някоя друга екстра повече. Комбито, което audiceco показа изглежда много запазено на снимките, но тоя мултитроник... Струва ми се че бързаш, какво стана с първата, която беше харесал, в сервиза не я харесаха ли?
  17. Абе малко по-високи са оборотите, не че е от такова значение. 90 са около 1750, сега проверих на една снимка. Според мен 140-160 му е комфортна скорост на тоя мотор, при която все още не се забелязва покачване на разхода. Над 180 отива в много високо обороти. В Германия съм го карал доста време с 200-210, не е проблем, не се усеща да се мъчи, но според мен оборотите стават неразумно високи, за да бъдат поддържани дълго време. Така или иначе ако става въпрос за България такива скорости са по-скоро безмислени, но всеки си знае.
  18. При 150 е по-скоро около 2800-3000
  19. Много голяма част са с ръчни скорости, което явно не е проблем за N1995.
  20. А защо не погледнеш и 2.7 на предно?
  21. В града определено е най-икономичното А6, което можеш да си вземеш. Показва межу 8 и 10. Повече от 10 не съм виждал, но и не вися всяка сутрин на Орлов мост в София. Извън града също, но разликата не е толкова значима.
  22. Ами, както каза BECKO, balance shaft модула се разбива, при което моторът тресе и е скъпа повреда. Някои от модификациите, но е трудно да се каже кои, имат маслена помпа, която се задвижва с верига. Има доста случаи(или поне има случаи, едва ли някой може да каже процентно колко са) на счупен обтегач на веригата, при което веригата започва да трака по металния палец на обтегача и евентуално се къса. Би трябвало да може да се чуе отвън. Ако има проблеми с главата ще губи антифриз, може би няколко стотин мл. на 1000км, но това едва ли можеш да го хванеш. Някои коли са с DPF, който при 2.0 се оказва по-проблемен, но и това няма как да го хванеш при оглед. Струва ми се, че значимостта на тези проблеми е малко преувеличена по форумите, защото 2.0TDI е наистина много масов мотор, но явно се случват и са скъпи за отстраняване. Разбира се трябва да се видят показания на дюзи, турбо и т.н. Ако тръгнеш към 2.0TDI търси колко се може по-нова кола, това би било плюс в сравнение с големия дизел. Но колите с прилично ниво на екстри май не са много.
  23. За проблеми нищо не мога да кажа, защото колата още не е подминала 80К, така че такива не съществуват. Но баща ми рядко я вади от гаража и я ползваме само извън града или по Европа. Но 2.0TDI стана доста печално известен, без значение пробега на колата. Познавам хора, които и за 300К не са имали нито един от известните проблеми, като глава, маслена помпа, спукан ЕГР охладител, но като цяло моторът си има ядове, особено в по-ранните години. Ако динамиката ти е ОК единственият недостатък който виждам, е късата първа. Не знам дали на всички кутии е така или има значение, че колата е с теглич, но наистина е късичка. Отвън шуми като руска селскостопанска машина, 3.0TDI е далеч по тих и приятно работещ, но в движение в колата не се усеща този шум. На магистрала трябва да се заслушвам, за да чуя мотора.
  24. Cucurko

    Зимни гуми a6 2006

    Купи си 225/55/16, това е правилният за колата размер гума и според мен удачният за България... но за това мнения много 205/55/16 е гума за Голф, най-вероятно с теглови индекс 91, както предполага MSM. Едно, че ще изглеждат нелепо погледнати от страни, друго че ще се свалят и без това не много високата кола още надолу, което определено не е плюс за зимата, трето, че дори 2.0TDI трябва стои на гуми с идекс 95 ако са 16".
  25. Става въпрос за подгревни свещи 3.0TDI е дизел и няма запалителни.
×
×
  • Create New...