Jump to content

Jordany

Members
  • Мнения

    111
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Jordany

  1. А някой забелязвал ли е нещо странно поне според мен. Като включа на задна и ми се струва че се затваря клапата за въздух отвън. Може така да ми се струва де.
  2. Въпросния датчик за качество на въздуха ми отрови живота. Беше се извадил и паднал където се оттича дъжда и клеясала буксата. Климатика ми спря като ми даваше грешка: датчик високо налягане на компресора -недописимо налагане. В чудо се видях. Случайно го видях ...изчистих. сложих го на мястото му и всичко се оправи...
  3. Да споделя. Днес смених малкия термостат с един приятел. За по чисто източихме 4 литра антифриз . 30 мин отне процедурата. Стария бе дефектирал. Доляхме антифриз... И о чудо. За 2 3 километра стрелката подмина 80 и залепна на 90. Доволен съм.
  4. В алиекспрес намерих клапа, която отговаря на номера, макар да не е описана за а4 б8. Аз ще сменям малкия термостат първо и ако няма подобрение.. следва клапата...
  5. 1J0 122 351. Това ли е номера на клапата колега. Има по горе снимка но не се чете добре.
  6. Jordany

    Обща тема: Audi A4 B8

    Като я обслужвах смених всички ролки и т.н. И нямаше проблем със свистене през миналата зима. Единствено лято 2019 смених фрайлайф шайба на динамото и като дойде зимата... вероятно е дала фира. Уж майстора мисли аналитично... ама нещо ми убягва в анализите му и затова писах тук. Благодаря Ви колеги. Ще пиша като оправя проблема и как.
  7. Jordany

    Обща тема: Audi A4 B8

    Здравейте Колеги. За много години и безаварийно... Започвам да се изумявам с моето Б8 143кс. Искам да попитам къде се намира датчика за температурата , която се визуализира на дисплея. Странни градуси ми показва.. навън камък се пука от студ...гледам + 12 градуса. Извинявам се, но понеже лятото влязох в един филм с климатика и смяна на датчик за високо налягане понеже това показа диагностиката. Оказа се долу под чистачките някакъв друг датчик за качество на въздуха се измъкнал от отвора си и паднал Къде ти се събира вода и се окислил и шината за данни блокирала уж.... И от климатика ми ме работеше.. луда работа. Та. С 2 думи. Отпред зад маската ли е датчика за темп. Благодаря ви. Извинявам се дългото обяснение. Дано никой не се сблъсква с подобни филми... П.с. Сега съм и в друг филм със свирене на пистовия ремък. Засега съм го разрешил като спрях допълнителния подгрев като запаля в студено време . Лятото сменях фрайлайф шайба .. ама не искам проби грешки да правя. Но май ще се наложи...
  8. Само да споделя.. Оказа се, че конзолата с бутоните си я смених сам. За Б8 явно не се налага да се сваля кората . Само пластмасата отдолу на дръжката. Вади се 10 пин букса и се сменя. За много години на всички. Живи и здрави !!!
  9. От Варна съм колега. Щом се сваля кората няма да опитвам сам. Благодаря за инфото и предложената помощ колега.
  10. Здравейте Колеги. Преди 2 дни бутона за отваряне на шофьорското стъкло се прецака. Разбрах , че 4 те са в общ модул и сменят заедно. Потърсих в нета и тук. За жалост не открих нито клип нито подобна тема за Б8. Само за б6 б7 и т.н. Искам да попитам. Сваля ли се кората на вратата да знам дали да опитам сам,че майстор преди средата на януари.... трудно Благодаря !!!
  11. Проблема предстои да се реши. Оказа се демпферна шайба. Майстора направи белег и след поредното свирене белезите се разминаваха...Дано не се налага цялата предница да се сваля пак :(...
  12. Здравейте колеги. От около седмица започна много дразнещо свирене от двигателя..( прилагам клипче ) Малко предистория : Автомобила е А4 Б8 2.0 ТДИ 143кс. Преди 15х км (преди 6 месеца). е обслужено всичко по двигателя( масло, филтри, ангренаж, пистов ремък, обтегни ролки, водна помпа и т.н.). Преди 4 месеца започна някакво буквално цъкане около пистовия ремък , оказа се ролка със свободен ход на алтернатора, за жалост бях далеч и карах така около 300км :(. След подмяната на тази ролка всичко бе наред докато преди седмица се появи това странно свирене. Случва се само сутрин като е студена колата и приблизително температура под 7,8 градуса. След като мина около 3 4 км всичко се оправя. Друго, което съм забелязал е, че не свири постоянно при потегляне дори не просвирва, а например ако върна педала на газта и просвирва отново. Препоръчаха ми да сменя пистовия ремък.. утре ще го направя... но имам съмнения
  13. Здравейте колеги. Пасажерската врата ме дразни със същия проблем и сега се зачетох . Определено знам, че не бих се справил сам... Дали може да ми препоръчате за Варна някой майстор ?
  14. Да, така е колега,все ще излезе нещо което да ми хареса. Но наистина си бе добра количката, а салона много се изненадах като видях същия вчера в А6 ( 3.0 2009г)на един приятел, Търсенето продължава......
  15. За жалост докато се наканя, мислих утре де, вече е взета колата.Здраве да е , ще изкарам зимата с Б4 ката, Ако се появи нещо подобаващо ще съм по-адекватен. Е.. малко ми е кофти де ...май беше доста читав екземпляр.
  16. Здравейте Колеги. Обмислям да си направя предколеден подарък . Доста гледах из сайтовете и тази обява ми хареса. Ще съм Ви благодарен ако си кажете мнението, макар и само от снимки.
  17. Jordany

    Audi 80 B4 TDI

    Здравейте Колеги, от 4 години имам въпросната В4 ка, за 120 хиляди км, редовно съм сменял всичко навреме. Преди месец се появи проблем( след 110км колата спираше да върви) който разреших със смяна на Н75 клапан на турбината, както и всички маркучета за вакума, така се реши проблема. Както тогава обаче и сега остана другия проблем: Двигателя е запален, на празен ход натискам и пускам и газта до към 3000 - 3300 оборота, през аспуха се забелязват 2 или 3 облачета синкав дим, след което се очаква двигателя да се върне на нормалите си 900 оборота, но уви, оборотите са наникаде , двигателя почти угасва, тресе се, някаде бях чел че при сервизен режим като влезел така се получавало. Вероятно ще я закарам в някой сервиз за дизелови двигатели, но реших първо тук да попитам, тъй като досега колкото проблеми съм имал, съм получавал компетентни съвети. Благодаря ВИ!!
  18. Jordany

    Клеморед Ауди 80

    Само да те предупредя Колега. И моя клеморед се беше прецакал и го смених с нов неоригинален (15 лева). За да си спестиш главоболия си намери 2 ра ръка, или оригинален нов.
  19. Здравейте Колеги. Имам една камера JVC с DV касети. Все се канех да сваля записите на РС и вчера реших. Закачих камерата, свалих в реално време цялата касета - 60 мин.; 1 към 1 иделано качество. Дотук добре, но размера на получения файл е 12 Gb (доста ми се струва) Ако някой се е занимавал с компресиране да ми препоръчате малко по-професионален конвертор. Пробвах няколко:Any Video Converter и от тоя род, некст некст и след 10-15 мин от 12 ГБ става на 1 или колкото му кажа, но качеството не ми допада. При условие , че има сгънати филми нна 700Мб с перфектно качество смятам, че има такъв софтуер.
  20. Извинявам се предварително, че позлвам темата на Колегата. Дали може да ми препоръчате ( ако изобщо има ), рутер с възможност за ограничаване на скоростта на вътрешните адреси ( не портове), като разбира се имам предвид да не са от онея ... скъпите.
  21. В момента съм с крушки Н4 ОСРАМ 90% найтбрейкър и с изчистени рефлектори (около 15лв. бройката), повярвай ми няма и да се сетиш за ксенон. И за да не съм в заблуда, преди месец взех за проба от един познат биксенон Н4. Ами не останах очарован, потвърдих си мнението на повечето колеги, че ксенон на рефлектор е глупост(все пак трябваше да пробвам). Още на другата сутрин му върнах комплекта.Единственото , което не съм направил още е да си сложа релета, че от 14.4V на клемите при работещ двигател, напрежението към крушката е 13V. Та така Колега. Според мен си вземи осрам или филипс, изчисти си рефлекторите и ....... Успех!!!!
  22. Благодаря Колега. Още утре я мятам!!!
  23. Здравей Колега, за жалост аз съм последния, който може да ти даде експертен съвет. Благодарение на колеги от форума, разбрах, че проблема е в демпферната шайба, белязвайки 2 те шайби с коректор и т.н. Новата шайба SWAG я взeх за 190лв от КОКО, имах път до София и съчетах. Един приятел ми я смени за 15 мин. Между другото новата и старата имат доста разлики в принципа според мен, новата доживотно не може да приплъзва и да скърца. Не знам какво би станало ако не се смени навреме, за 10К км. 3 пъти ми се къса пистов ремък. Успех!!!!
  24. Здравейте Колеги, наскоро забелязах, че маншона на кормиланата рейка се е скъсал. Искам да попитам, дали е възможна подмяната му с нов, без да се налага цялостно разглобяване, че като гледам къде е навряно всичко, не ми се мисли?
  25. Въпросния О пръстен се намира над масления филтър в един алуминиев корпус, в който циркулира охладителна течност ( моя се беше опекъл и доста пропускаше), а относно датчика, то се вижда ако пропуска - просто се сменя.
×
×
  • Create New...