Jump to content

magiaa

Members
  • Мнения

    101
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от magiaa

  1. ЕТ, централен отвор, ширина на джантите? Повече инфо за гумите? Цена??
  2. Имаш ли визитник за Б6? Повече инфо за джантите на Б6-ците, публикувани на 5 февруари - цол, ЕТ, ширина?
  3. Колега, цена за джантите от последните снимки? ЕТ? Визитник имаш ли?
  4. Разширеното търсене нещо не ми работи! Ако не е филтрирано по форум или съдържание в заглавието примерно, няма проблем, но ми излизат хиляди резултати; ако реша да отсея резултатите с допълнителните филтри в разширеното търсене, не излиза нищо!??
  5. Продавам двулентови тонколони Сони със спецификации: - макс. вх. мощност: 120W - честотна лента: 60 - 50,000Hz - импеданс: 8Ohm - чувствителност: 87dB - размери: 220х370х215 (ш/в/д) - тегло: 10кг чифта - цвят: черен Идеално техн. състояние, леки забележки по едната мрежичка. Реални снимки: http://imgur.com/a/Rv1Ok Цена за чифта: 100лв Местонахождение: гр. София Тел.: 0896 389 989 Косьо
  6. Колоните са продадени! Нова цена за усилвателя: 110лв!
  7. Продавам следните аудио компоненти отделно, а може и заедно: 1. Стерео усилвател Technics SU-V500 с макс. изх. мощност 2х45W/8ohm, 2x55W/4ohm. Дистанционно управление. Цвят: черен Произведен в Япония. Повече инфо на http://audio-database.com/TechnicsPanasonic/amp/su-v500-e.html и http://www.manualslib.com/manual/387806/Technics-Su-V500.html Цена: 120лв 2. Чифт тонколони Jamo E470 с мощност 100-170W, импеданс 4ohm, честотна лента 50-20 000Hz, чувствителност 92dB, преден басрефлекс, размери 900х232х380мм, общо тегло 21,4кг. Цвят: черен Произведени в Дания. Цена за чифта: 200лв В отлично състояние са и технически, и визуално! Снимките от линка http://imgur.com/a/JxuQ6 са реални! Тел. 0896 389 989 Косьо
  8. 1. Двг е АБК! 2. При мен е така, защото климатика е слаган допълнително. 3. Шайбите не бият.
  9. Ок, но регулираемостта й не е ли само за опъване на ремъка? А при мен изместването е в друга посока...
  10. Здравейте приятели! От прикачената снимка най-добре ще разберете какво ме притеснява. А именно: Откакто смених водна помпа, шайбата й стои по-напред (някак изпъкнала) спрямо тази на хидравличната помпа и, тъй като двете са много близо една до друга, ремъка прави една кривка, а не стои прав! Или, казано по друг начин, двете шайби не лягат на една равнина! Спрямо шайбата на коляновия вал не мога да преценя дали има и колко е изместването, а и ми се струва, че самата хидравлична помпа стои накриво - шайбата й е по-към двигателя, а задната й част е по-към калника, но как мога да бъда сигурен?! А иначе нямат матане при въртенето си, според мен няма крива ос. Досега карах така, но вече ремъка ми се вижда доста изстрадал за 10хил. км а и не ми се ще да е така Моля, дайте мнение каква може да е причината!? Аз клоня към повторна смяна на водна помпа, тъй като преди това не бях забелязал да има такова нещо... но пък ми се вижда крива хидравликата!
  11. Пичове, след почти 1 година централното съвсем изчезна. Вчера си взех колата от сервиз за ремонт по двигателя, от където ми казаха, че не са пипали нищо, което може да е свързано със заключването. Факт е, че машинката (компресорчето) не се чува въобще да работи нито при заключване, нито при отключване от нито една врата или багажника, нито от аларменото дистанционно, нито с ключ! След като изчетох много теми тук по въпроса, свалих моторчето и при отварянето му ми замириса доста силно на изгоряло - като на бакелит. Разгледах платката - не видях да има студени спойки и реших да го тествам. Подадох му 12V на крачетата от 2-пиновата букса и, както Ради някъде беше писал, дадох на късо 1 и 3 пин от долния ред на 12-пиновата букса, но компресорчето не заработи. Пробвах и с други пинове, но пак без резултат. Накрая захраних директно кабелите на самото моторче, но то пак не тръгна! В този случай, предполагам, че е изгоряло и трябва да си търся друг модул!? Възниква обаче въпроса, защо е изгоряло - дали има връзка със самоинициативното заключване, предизвикано от проблем някъде другаде, примерно някой кабел и, ако сложа друго моторче, дали няма да му се случи същото??? Не съм забелязал да работи повече от необходимото - след като е приключило откл/закл на колата! И самозаключването беше изчезнало, след като в един ел-сервиз така и не откриха да има проблем (точно тогава не искаше да го направи ) и само прихванаха кабелите в багажника (за които писах по-горе) да не мърдат! Затова не съм търсил повече причината по кабелите... Дайте мнение по въпроса, плийз!
  12. И така.. Сложих ново зъбно колело с нов болт с осигурител за резби. Сега ми се струва, че всичко е ок! Странното е обаче, че след като динамометричния изщрака на 100нм (понеже е доста стар, ми казаха да го настроя на малко повече от 90) и опънах да стегна още 90 градуса, не можах да завъртя на повече от 20гр! Хем използвах дългото+късото удължение на гедорето и напъвах с всичка сила!!!... Но все се надявам да му е достатъчно! Утре (пак след работа) ще досъбера всичко, че да се приключва! Много благодаря на всички отзовали се колеги! Специални благодарности и на Ради и Влади за съветите!
  13. Добре, ще пробвам със смяна на колелото и болта, пък дано да е от това! 10х
  14. Днес реших да си сменя демпферната шайба с нова оригинална от Германия, защото старата доста биеше, а и гумата й е доста напукана. Да, ама, след като я монтирах и запалих, видях, че пак бие!!! Викам си - не може чисто нова шайба да бие, свалих пак всички ремъци (без ангренажния разбира се) и шайби, запалих и като погледнах - ами то и болта с ангренажното колело също играят, а всичко е стегнато до откат!!! Колеги, кажете какво да правя, плийзз!
  15. Ами аз преди 3-4 години ходих точно за ценровка със стробоскоп в Хеед-Надежда. Свършиха ми работа, но доста чаках да се освободи местенце някъде в халето и ми излезе скъпо - май беше 50лв! Но това беше единствения най-близък сервиз, който работеше в събота, а аз щях да пътувам на другия ден. В последно време съм чел не много добри неща за тях, ама знам ли...!
  16. Снощи ходихме с жената насам-натам и тя също каза, че бръмченето не е същото като преди! Веднага го сравних със заснетото на клипа от преди 1 седмица и наистина сега не бучеше толкова силно! А то се чуваше/усещаше най-вече вътре в купето, незнам защо на клипа отвън излиза така, че като се трошат всички лагери, валове и прочее?! Факт е, че повдигачите потропват, но не мисля, че въпросния шум в купето е от тях (нямам и висок разход на масло)! А маслото смених преди 2 седмици, като си мислех, че нещата може да се променят (въпреки, че беше на 7000км), но уви! Сега съм пак с 10W40 полусинтетика, но, за да съм сигурен, че не е от него, сипах Кастрол от колегата АСЕ. Все си мисля, че този вискозитет е правилния за АБК-то. До вчера бях изтрещял да не би да са заминали основни/биелни лагери; маслена помпа да е сдала багажа?!?!.. Но с тази внезапна промяна в звука сега вече съм в шах!... Как мога да проверя изпускателните колектори - отгоре нямам видимост заради всмукателните?! ...Слизам да видя днес как е, след като е престояла повече от 12 часа и изстинала напълно.... ... И сега ми се струва, че си бръмчи в рамките на нормалното... Е не мога да разбера защо месеци наред надаваше такъв рев и точно, когато реших да я водя на доктор, замлъкна... Пък да видим колко време ще се държи примерно Лошото е, че натоварих форума с тема за изчезнал виновник на проблема..
  17. На клипа от линка по-долу можете да чуете какво ме притеснява. Моля, кажете дали имам повод за притеснение и ако да, от какво може да се получава този звук, че и леки вибрации да се усещат?! Факт е, че до преди известно време това го нямаше, а сега ми е мъка да карам по магистралата - бръмва ми главата! Мога единствено да изключа като виновник генерацията - прегледана е изцяло (изключае връзката м/у димните тръби и мотора), смених катализатора с резонаторно гърне, но промяна в бученето нямаше! Сега ходих в 2 сервиза (в единия, от които работи мой познат), но мненията и на двамата майстора беше, че няма нищо нередно. Странното е, че като че ли днес въпросния звук не е толкова осезаем и силен, колкото беше досега всеки божи ден!.... не знам... не разбирам.... Затова очаквам и вашите предположения! Споделете, не ме жалете! Двигателя е АБК с газова у-ба. Ето и линка: http://vbox7.com/play:1772ff102b
  18. Колеги, проблема със заключването продължава след кратко прекъсване. Мислех, че нещата ще се оправят след като подмених кабела на багажника, но съм се лъгал. Явно причината не е била в него, а смея да твърдя, че го направих доста професионално!!! Доколкото успях да разбера, има нещо гнило в кабелите покрай задния ляв фар, тези под кората в багажника, но не знам какви са тия кабели, защото не са само за светлините. Само леко да ги помръдна и моторчето на централното почва да бръмчи! Понякога се опитва да заключи на отворена врата или багажник, после отключва и пак заключва... докато някак не се успокои! Страх ме е най-накрая да не предаде богу дух и затова засега извадих бушона за централното, но искам да го оправя. Някой от вас дали може да ми помогне като каже на въпросното място кой кабел какъв и за какво е, как да го проследя, има ли кабел за централното минаващ оттам? Или да ходя на майстор??
  19. magiaa

    ангренажен ремък

    Аз също мисля, че е от прекалено опънат ремък. Можеш ли да го осучеш на 90 градуса с два пръста в най-дългата му част?
×
×
  • Create New...