quattro

Members
 • Content Count

  657
 • Joined

 • Last visited

About quattro

 • Rank
  User
 • Birthday 03/23/1983

Друго

 • Kaра
  л е Ауди. Веднъж.

Recent Profile Visitors

1,617 profile views
 1. 19" Bola B11 Light Gunmetal 8.5 / 5x112 / ET45 олекотени алуминиеви джанти и Michelin Pilot Sport 4S R19 235/40 XL TL гуми DOT4618. Закупени лятото на 2019, карани 4 месеца. В перфектно състояние. Цена: 2700лв
 2. В отлично състояние. Цена за 2та - 250лв. Ползват се в почти всички VAG модели с клапи на крайните гърнета. Part No.: 4N0.133.246
 3. След подмяна на сензора за горивно налягане G410 в Порше Запад нещата са значително по-добре, но въпреки това ме предупредиха, че може да се наложи подмяна и на помпата за високо горивно налягане.
 4. 012555 - Low Pressure Fuel regulation P310B - 006 - Fuel Pressure Outside Specification - Intermittent Вероятно става дума за бъгав G410 сензор или помпа за високо горивно налягане (HPFP). Горивния филтър е сменен преди 2000км. Слагал съм SeaFoam за почистване на горивната система, което може да е ускорило нещата и да е задръстило нещо по трасето. http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/P310B/012555 Ще споделя информация като мина през сервиза. Междувременно, ако някой има инфо по темата е добре дошъл.
 5. Колега, прав си че сигурно на още 15 места из форума е засегната тази тема, ама няма да коментирам останалите колеги как си формулират заглавията и колко смислена информация се подава в тях. Мога да бъда много критичен . Хубаво е да има една конкретна тема като тази, където всеки да може да прочете всички мнения за/против смяната на маслото на тази автоматична скоростна кутия. Сега остава някой да сподели читав сервиз, където са правили тази интервенция, защото все пак става дума за спазване на определен алгоритъм на източване, пълнене, допълване и т.н., което не бих доверил на всеки "майстор".
 6. Пич, не се чувствай длъжен да коментираш всяко мнение. Ето още нещо по темата. След като хората са се постарали да предложат КИТ за профилактика, значи има приложение. http://www.europaparts.com/automatic-transmission-service-kit-09l-6-speed.html
 7. Като всички търговски ориентирани компании, и Ауди включително имат интерес да не рециклират, а да продават нови коли и резервни части. Чувал съм десетки истории за офицялни препоръки от Ауди за подмяна на цели двигатели при положение, че става дума за ремонт на дребен детайл, така че да не се предоверяваме на всичко. Все пак интереса на всеки един автомобилен производител спира след като колата мине 120 000 км, от там нататък за него по-важно е да си купиш нова кола, а не да ти помага да си ремонтираш старата.
 8. Именно, в предвид че тук говорим за коли с пробег между 150 000 и 200 000 км смятам, че ще има доста заинтригувани. От темата в audizine става ясно, че може да се направи профилактика и с нея смяната на предавките става по-добра. Мисля, че е излишно да коментирам че ако някой си взима нова кола (втора употреба) няма да му се иска да я освежи, така че да се накефи на старата бангия на макс.
 9. До тук добре, сега остава да се включи някой, който има опит със смяната на масло на Tiptronic. Ще е интересно, в предвид общоприетото разбиране, че не трябва да се пипа
 10. Нещо не си го разбрал. Пича сменя масло на Audi A4 2.0 Quattro Tiptronic. На Quattro за мултитроник няна как да говорим.
 11. В Ауди твърдят, че тези скоростни кутии са необслужваеми и се карат докато издъхнат. Тук обаче хората друго разправят. http://www.audizine.com/forum/showthread.php/414061-B7-A4-Tiptronic-ATF-Replacement Някой сменял ли е маслото на този тип скоростна кутия, ако да - Къде?
 12. Да, и повече понякога.
 13. https://youtu.be/kR4nxIqNWsc Нормален ли е такъв студен старт на 3.2FSI?
 14. Отварям тази тема, където можем да споделяме информация за тази навигационна система. Би трябвало да е полезна за новобранците. Ето и първите няколко неща от мен: 1) SD Картите трябва да са обикновенни SD Card не SDHC или SDXC, като максималния капацитет трябва да бъде 4GB. Аз лично си пазарувам през eBay от ето тези http://www.ebay.de/itm/4GB-SD-Karte-4-GB-Secure-Digital-Speicherkarte-AUDI-Navigation-Plus-RNS-E-Radio-/321424168795?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item4ad65f975b 2) Дължината на името на mp3 файловете не трябва да бъде по-голяма от 64 символа, в противен случай рискувате да не бъдат прочетени. 3) Максималния брой файлове на една карта не трябва да надвишава 400, в противен случай има опасност да не ги прочете тези над тази бройка. 4) Относно DVD навигацията - по-добре си купувайте оригинален диск. Презаписаните почти е сигурно, че няма да работят. В eBay има на относително сносни цени от около 80-90 евро (по-евтино е със сигурност от тези в Порше България). Ще бъде от полза, ако някой сподели ако знае интересни скрити функции на това чудо.