Jump to content

vladi27

Members
  • Мнения

    84
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от vladi27

  1. Продавам виско съединител за перката ! Цена 30 лв. 0888275337
  2. сложи други гуми и джанти и виж как е, при мен имаше такова виене от пред при скорост около 110 и аз щях да сменям лагер, но се оказа скъсана тел в гумата, а звука беше точно като от лагер
  3. Ходих при трима майстори, на всички мнението е, че най-вероятно е изкривен шенкела, но не се вижда, а просто предполагат и ме съветват да го сменя и да видя как ще е и ако пак е криво да започвам да сменям носачите еди по един, но още не съм се решил да се "вкарам в тези филми" и засега карам така. Колата не носи върви си нормално, ще видя зимата като падне сняг дали ще носи нанякъде, но не би трябвало, кривината е само 1.5 градуса, а и сходимостта на колелата е О.К. Някой знае ли дали е опасно да се кара така колата ???
  4. сходимоста е О.К. удара беше точно в най-горната част на колелото, т.е. тази част все едно е хлътнала към двигателя / отдалечила се е от ръба на калника / предницата се е разкрачила все едно, но само въпросното ляво колело. дано съм ясен, защото напречен и надлъжен наклон нещо не мога да осмисля како е ?!?
  5. Въпросните майстори махнаха колелото, но всичко видимо изглежда наред, изкривяването явно е малко и на око не се вижда, а и всички носачи и шенкела са си фабрично криви и е още по трудно да се открие нещо, това е проблема ??!!?
  6. В събота бях в Истанбул на екскурзия и един доста масивен мотор се удари в лявото ми предно колело и калник. Едвам се оправих с турските ченгета-цял ден разправии и естествено мен ме изкараха виновен. В крайна сметка се прибрах, смених калник и огледало но волана беше силно наклонен на ляво. Отидох на реглаж и се оказа, че колелото е отворило 1.5 градуса и това не подлежи на регулиране. Майстора казва карай така няма страшно. Ходих при втори майстор и той каза, че има нещо изкривено но не можа да ми каже какво е и вика карай така ?!?!? Чудя се какво да правя, освен, че ще ми износва гумата отвътре се притеснявам, че е опасно да се кара така ?!?!?
  7. Имам напълно здраво виско втора употреба - цена 50 лв. тел. 0888275337 ! Като си купих колата бях се вманиачил да сменям всичко възможно, та си смених и виското, но се оказа, че моето си е напълно здраво !
  8. vladi27

    Забиване на предница

    това забиване много прилича на издухано турбо, щом и масло гори. Провери дали интеркулера е пълен с масло. Е нормално е да има малко, но ако е повече значи турбото е пътник
  9. колега и аз съм със същата кола, спокойно НЯМАМЕ ДЕМФЕРЕН МАХОВИК ми си е съвсем обикновен, т.е. демферите са на притискателния диск. Демферен е на 1.8Т
  10. днес пак разглобих таблото и то взе, че се оправи и аз не знам как. явно съм размърдал буксите. Всичко е о.к.
  11. Много гаден проблем угасна ми екранчето на борд компютъра, разглобих го но няма лампичка за смяна.
  12. Няма драскотини, лака и боята са О.К. просто има леко хлътване там където е ударила вратата на другата кола. Личи си най-много погледнато отстрани. С паста не става, тя не запълва хлътналото.
  13. На мен ми се налож да махам помпичката, не цялото казанче и успях като разкача казанчето за хидравличната течност, ако те устройва махане само на моторчето / помпичката / ще пиша подробности
  14. Колеги писна ми като спра някъде на паркинг,спрелите до мен а ми удрят колата с вратите си !!! Не знам нарочно ли го правят мамка им...... Вчера например спрях на БИЛА и някой педал явно със всичка сила си е отворил вратата и ме е праснал точно по шофьорската врата. Лошото е, че каското не признава такива щети, защото били дребни и не може да се докаже дали колата не си е била така отпреди застраховката. Вече имам "колекция" от дребни удари от врати почти по цялата кола и искам да питам възможно ли е да се оправят само те или е нужно пребоядисване на целия детайл ?
  15. Прав си колега. Трябваше да уточня, че в някои бензиностанции Шел горивото е само от Ромпетрол /в северна българия основно/. Естествено, че купуват и от Лукойл и т.н. 90 % от дизела е ЕВРО 5 не 100 %, а по закон са длъжни горивото да е поне ЕВРО 4. И за да не рискуват те обявяват цялото за ЕВРО 4, колкото е минималното изискване.В тази връзка да спомена, че някои от колегите с франчайзинговите обекти си купуват цели цистерни бензин А98Н направо то Румъния и го продават като 95 защото понякога при директен внос 98 излиза по-евтино от 95 купен от терминала в Русе. Така, че някой ако е особенно впечатлен от Ромпетролски 95, да знае, че е извадил късмет и са му сипали 98 ! ОМВ също купуват част от горивата си от Ромпетрол, а Шел се случва да купуват и от ОМВ. Абе менкат си горива постоянно !
  16. Горивото на Шел е от Ромпетрол. Всяка сутрин първо пълнят техните цистерни в Русе /терминала в с. Мартен/ и чак тогава пълнят цистерните за франчайзинговите бензиностанции Ромпетрол. P.S. Шефче съм на три бензиностанцийки Ромпетрол.../е не собственик/...та ако някой го интересува нещо повече да пита ...
  17. Колега искренно се смях на написаното по-горе ! Що пишеш глупости и се изказваш неподготвен ? ...та нещата с Ромпетрол седят по следния начин : Веригата бензиностанции Ромпетрол се състои основно от франчайзингови обекти или на български казано - бензиностанции които са собственост на български независими фирми, работещи под марката "Ромпетрол". Част от обектите са собственост на русенската фирма "Ромпетрол - България" АД, която е собственост 70 % на "Ромпетрол" АД - Румъния и 30 % - Българско участие. Ромпетрол Румъния от своя страна е собственост на "Казмунайгаз" - Казакстан 75 % и 25 % Румънско участие. Сега за горивото - горивото в цялата верига бензиностанции Ромпетрол, независимо дали са франчайзингови или собствени се доставя от Румъния, произвежда се в рафинерията в Констанца. Качеството е СУПЕР / дизела и в момента е ЕВРО 5 / демек почти без сяра. ...къде е ОМВ в цялата схема...? .....Явно си чул, че ОМВ купиха друга Румънска петролна фирма - "Петром" + веригата им бензиностанции в Румъния....
  18. Колега спокойно ! Ако е от вакуум помпата по таблото ще светнат "дискотеките" веднага. Ако въпросната вакуум помпа се е прецакала, няма да работи също така и ЕГР клапана / за рециркулацията на изгорели газове / и веднага ще ти светне лампата - сервиз. Ето какво да направиш : Спри колата някъде на абсолютно тихо място в гараж например. Запали при отворен преден капак и след 15 секунди я изгаси. Започни да мърдаш с ръка маркуча / този твърдия / който излиза от вакуум помпата и внимателно слушай дали ще изсъска отнякъде. Размърдай го така по цялата му дължина докато преминеш през всички преходници и разклонения и стигнеш до сервото. Все ще съсне отнякъде - ГАРАНТИРАМ !!! Е на 90 % да речем.
  19. И моята втвърдяваше педала като не е запалена и трябваше да дърпам ръчната. Проблема ти най-вероятно е елементарен, поне при мен беше такъв. Някъде по системата ти от вакум помпата до сервото смуче въздух и се нарушава вакуума. При мен беше един гумен преходник, който е между вакуум помпата и сервото. Проследи целия път от вакуум помпата до сервото и провери всички места където твърдия маркуч е свързан по някъкъв начин. 99 % смуче въздух от някъде .
  20. Не разбрах какво точно беше станало но се оправи от самосебе си. Сега си дърпа здраво.
  21. Имах една Астра 1.7 тди 2000 г. имаше такива вибрации. При мен се оказа дюза на 1 цилиндър и изгоряла подгрявна свещ. Може да е наистина от тампон на двигателя. Може и да е от електрониката, нафтовата помпа, дебитомера, частично запушен горивопровод, центровка на помпата и т.н. Като за начало покарай около 2000 км. с почистваща присадка в горивото. Може да оправи нещата !!!
  22. Вчера я оставих да работи на място в жегата на климатроник пред едно кафене уж за малко, та стана повече от час. Като тръгнах все едно бях без турбо, не ще да откъсне. Да спомена, че вчера в Плевен беше 40 градуса на сянка. Тази сутрин върви по-добре, но като чели е позагубила мощност. Какво може да съм прецакал ???
  23. За начало отиди да ти боднат един компир и ако не излезе никаква грешка тогава да започваме да се чудим от какво е !? Тези вибрации постоянно ли са или само при студен двигател ? Издава ли някакъв странен звук ? Има ли проблем при палене ? Върви ли добре, в смисъл дърпа ли колата ? Само при ниски обороти ли прави така ?
  24. Случайно забелязах, че избива масълце от една гумена връзка на тръбата която излиза от интеркулера и вкарва въздух в двигателя. Позатегнах скобата и маслото спря, но сега естествено отива в двигателчето. Не знам какво количество масло хвърля, но за 4000 км. като погледна пръчката е между max и половината, а беше на max, демек 3-4 мм е паднало нивото. Не съм доливал, но според мен е около 300 - до 400 грама.
  25. Колеги нормално ли е като запаля "печката" да чука по-силно в продължение на 5 - 10 секунди и после утихва изведнъж. То е ясно, че някъде не се смазва добре в началото. Чувал съм, че масления филтър трябвало да има някакво клапанче, но имало филтри и без такова и маслото падало долу. Дали е от това ? Да споделя, че карам с OMV 5W40 SIN COM , пълна синтетика демек.
×
×
  • Create New...