Jump to content

oldtimer

Members
  • Мнения

    1500
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от oldtimer

  1. Пустияк без ракия не остава ей!
  2. Ти луд ли си, на мене всичко над седем ми с вижда мноо
  3. Същите са, аз така доста неща ги насъбрах и не ги слагам. Като оправдание е че колата ще се прави веднъж. То това че виждаш сп. апарати на колата не значи че след месец ще бъде подкарана ако е рекъл бог след полувин година ако ли не след една ще се кара колата.
  4. Само че търся 16ки в комбинация с доста ниски гумета. иначе че джантите ще са бели в това няма съмнение.
  5. Не знам ама квадратния номер седи много по-добре на доста коли отколкото правия,,, или понеже ми се вижда различен от останалите ми е готин, евала на колегата за б6-та.
  6. Бях си казал да не качвам снимки докато няма по-сериозен резултат, но ето няколко от преди месец сигурно. В селския гараж само красоти в софииския сервиз само касапници Накратко отдолу по колата всичко е прекарано на болтове колкото да я изтъркалям да видя колко горе долу ще свали KW-то оказа се повече от доволно отпред и отзад е на 4/108, тези джанти не са мой взех ги да таркалям колата двата дена които поработих по нея. Дисковете с които ще бъде колата са 312мм (като този кривия на снимката ) доста голям диск като за калник на б2, като пуснеш колата и подпреш носача с макс свалено окачване разстоянието от ръба на диска до ръба на калника е 16см, Джантите на снимката са 15ки 6.5широки и ет18 с фланци отпред и отзад по 7мм. Накратко нещата вървят на доста малки хапки понеже времето е малко парите също и мястото където правя колата не е в София. Умувам варянт да и сложа отзад стабилизираща щанга ама с оглед на вида на самия мост май ще го отбегнеме.
  7. Подкрепям Ради, оригинално имат една тапичка на един от двата маркуча които влизат в радиаторчето на парното и от там се обезвъздушава обаче ако не е обезвъздушена директно отива във стоте градуса и нагоре а не държи нормални градуси и в последствие да пука маркучи. По принцип може да се познае също когато надува водната система с компресия (като е загряла добре колата) от малкия маркуч от радиатора към казанчето на влизане в казанчето водата ако влиза със сериозни мехури значи шанса е добър да надува системата, друг признак е водните съединения, след самите скоби маркучите се раздуват.
  8. Само че вместо ляв и десен резервоар радиатора става с горен и долен
  9. Не може човек да знае какво със сигрност се е случило, има едно нещо което преди време му викаха "умора на матеряла" с него се сблъсквахме преди време в старата работа: пак малко отлоняваме темата mb 1998 clk 230k със скъсана верига, оправяме маторя и после следва каране от страна на клиента и след 5км пробег след ремонт пак изгасва безвъзрватно мотора. В последствие се оказва че е счупила единия разпределителен вал. В последвствие: как можехме ние да знаеме че след скъсването на веригата и кривенето на клапаните визуално здравия разпределителен вал после се оказва че е бил пукнат и безвъзратно насилен на изхода на София и счупен. При положение че аз и колегата всички нотки около стягането на веригата и прочие са спазени.
  10. Синхронизатора на 3-та беше позаминал. нали ти казвам по привод лагери валове синхронизатори няма сериозни фрактури само 2-ра.
  11. Всъщност колата от вчера вечерта е вече на колела и се движи спокойно с друга трансмисия и заден диференциал Спас е с подробностите. Днеска направихме аутопсия на "пръдналите" скорости и се оказа (съдейки по привода) че втора скорост плаче за протези (иначе казано изронила е зъбите на втора) има и разни малки травми по другите зъбни колела. Снимки няма поради липсата на читав снимач утре евентуално. пп. Само вметвам втемата, тази трасмисия е перфекто счупена в сравнение с други скорости (няма да споменавам марки и модели да не се зсегне някой "лек" привържаник) но съм виждал как нищо не става от привод и зъбни колела по скоростите на кола която е направена да върви с тея скорости, а не е с 200к.с. и не знам си какъв момент от горе, за диференцяли въобще да не говориме.
  12. Правилно си чул да видим как ще дойдат жичките Утре идвай за тея дискове, може и матизката да и тегля едно око.
  13. По всяка вероятност "майката котка със все това което и седи в края на опашката ще бъдат уволнени"
  14. Съединителя не е станал на "нитчета" само демферните пружини на диска са се разлабили леко. Иначе се чуват разни мяукания от скоростите като ги завъртиш на ръка, изглежда някое маченце седи на първичния вал... примамвам я да излезе да видим кво е измътила ама
  15. oldtimer

    Audi 90 Typ85

    Ти знаеш какво ми е мнението за колата ти Влади, от тук ти пожелавам само успехи и добри моменти с б2-то пп. Ще те видиме ли на Божура?
  16. Утре "тунинга" идва за тампоните, за началото на другата седмица направо, че и едни скорости има за сваляне.
  17. Здравейте колеги, Предлагам авторемонти услуги на всякакви видове леки коли, основни и текущи ремонти, ходова част, силово предаване, спирачни уредби, тенекеджийски ремонти и др. За някои колеги от форума съм познат от доста време. От почти една година време се отделих да работя сам. Преференцялни цени за съфорумници и всички останали колеги с автомобили от VAG групата. Сервиза се намира в кв. Левски ул. 564 зад "92 Обединено Детско Заведение" близко до автогара "Изток" Телефон за връзка: 0879 321 145, работното време и седмица е без значение, притеснявайте ме по всяко време. Поздрави Асен, олдтаймъра!
  18. Поздрави за колегите от BNR, в сервиза ми пазарувам радиатори само от тях, имат страхотно наличие и са много добра алтернатива на оригинала.
×
×
  • Create New...