Jump to content

Sir T

Members
  • Мнения

    548
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Sir T

  1. Продавам: Mitsubishi Lancer Модификация :GLXi Год.на производство: 1991 (първа регистрация на 04.04.1991) Километри: 172 000 (реални) Цвят: Бордо металик Кубатура: 1500сс / 90 к.с. 12V (4g15) Снимки: http://deankotsev.snimka.bg/automobiles/lancer.608286.24327481 Цена: 1700лв. Допълнителна информация: Колата е доста запазена, сменени консумативи преди 100км,сменяни лагери на предна дясна и задна дясна главини, много запазен салон (не се е пушило в колата),има и доста добра музика. Има леки забележки по външния вид. Към колата давам 2 зимни гуми на един сезон, спортен волан от Lancer GTI, комплект чисто нови задни накладки, колата има сервизна книжка попълвана до момента до който е внесена в стрната за да се удостовери реалността на километрите. Предишния собственик я кара само в градски условия и я държа в гараж. Ако имате въпроси на Л.С или на 0878 109 234 Деан.
  2. гумите не са продадени (отсъствах от страната) Нова цена: 280 лв.
  3. Продавам 2бр. чисто нови Michelin Primacy HP 205/55/R16 91V DOT 5010 (13-19 Декември 2010). Произведени в Германия. http://www.michelin.bg/michelinbg/AfficheServlet?Rubrique=20070312100251&Langue=BG Цена: 300 лв. за двете. Транспорт с наложен платеж до всяка точка на България с куриер "Speedy" за моя сметка. Тел. 0888 339 236 / kulev@topgear.bg
  4. Продавам каска OMP Grand Prix с HANS клипове - хомологирана по FIA 8858-2002 и SNELL SA 2005 и фабрично инсталирани H.A.N.S. бурмички. Каската е чисто нова, подарък ми е и пристигна тази сутрин от OMP, но за съжаление ми е малко тясна. Размерът е М (57-59 см обиколка на главата). Не е носена, слагал съм я два пъти на главата си - със и без боне, но ми стяга. Има си упътване, калъфче на OMP и оригиналния кашон. Можете да я разгледате в сайта на OMP - http://www.ompracing.com/detail.html?productcode=SC727 Моделът горния - затворения. Става за автомобили, вкл. FIA шампионат, картинг, мотоциклет .. От този сезон всички състезания в Българския автомобилен шампионат имат изискване за употреба на H.A.N.S. система и този вид каски са задължителни. Взех каската за 524 Euro - имам фактура с дата и фактура за доставката с дата 02.07.2010 В Sandtler.de - каската е 580 Евро, в GPR е 450 паунда без ДДС - иначе е 531 паунда Продавам каската за 370 Euro. Мога да постна снимки на самата каска малко по-късно или да ги изпратя при интерес. Повече инфо и въпроси на vkulev@gmail.com или ЛС.
  5. ^ абсолютно. Не вземайте Top Gear tv за миродавен тест ... НИКОГА! да. Фактът е един - ВСИЧКИ ФИРМИ ПРОДАВАТ ДОБРЕ УКРАСЕНИ ПРИКАЗКИ! Всички имат грижи и плюсове .. това е!
  6. Първото поколение излезе в първата версия на X3. Преди това всичко е с фиксирано 40/60 4х4. В зависимост от годините има доработка на софтуера и по-скоро връзката му с останалите датчици и донастройване на DSC системата, но чисто механически е еднакво. При X1 вече има нов xDrive, който няма маслената помпа, по-компактен е и ползва други части, но принципа на работа остава същия.
  7. ее темата не е за нея Не съм я карал от като съм се прибрал.. Сега е с къс диф и не става за друго освен за даване на газ на къси разстояния ...
  8. аз съм на абсолютно същото мнение - при по-дълбоки ролки няма мърдане от там .. Съжалявам, че не снимах xDrive да видите какво означава успешно измъкване. Тръгва като на сухо, но това е основно заради DSC. Бях почти месец в Казахстан - Астана, Алмата, Чимкент и Караганда. Трябваше да гледам лаунча на сувалката в Байконур края на Май, имахме разрешителни за достъп и т.н., но го отложиха за 5 Юни (ако не се лъжа) и си тръгнахме. Щеше да е интересно. Имам разни снимки, но не мога да кажа, че са кой знае колко вълнуващи .. разни сгради и това е ..
  9. A4 Allroad 3.0TDI S-line качвах още миналата година в Чехия и резултата беше същия. Пичът като нададе една газ, предните гуми развиха феноменални скорости, но не помръдна. Избутахме я и сложихме задните същото. Отново цялата газ на света даде и в един момент колата се изстреля напред, но чак след 30-40-50 секунди. Явно колата се сети, че нещо става и скокна напред. Като докосна асфалта и угасна както е на "D". Относно "спортния диф", той няма отношение към предна/задна ос .. има само задна и то ляво/дясно колело - влияе се от скорост, ъгъл на завиване и т.н. Според мен няма да има никаква промяна в поведението, но на отговора ти - не, не съм пробвал нищо със спорт диф. Освен, ако го е имало на това A4 Allroad, не съм запознат дали го има като опция и дали колата го имаше. Пичът се изниза "виновно" преди да го разпитам каква е колата, а беше мнооооого красива - черна с оранжев Audi Exclusive вътре Би следвало ESP-то да се сети, че има драма и да реагира. Има брутален уил спин на един от мостовете и би следвало да се намеси, както се меси DSC-то на BMW. То по-трудното е да се намеси за части от секундата адекватно, от колкото като има толкова много време. Относно истинността и неманипулативността на теста можеш да си напълно сигурен, че такава няма. Лично ръководех изпълнението. Слагали сме както на двата моста, така и на диагонал или на предна и задна гума от една страна. Измама няма сериозно. Снимал съм с моя телефон и като инструктор на целия тоя BMW цирк дори не исках да проверяваме други марки, но като няма клиенти правехме тестове за нас си. Даже мислех да не ги качвам тези неща, но се сетих за тази тема.. За съжаление рампите са в Германия вече, но умувахме с моя майстор да направим две такива тук и да направим проби с различни марки. Откровено казано почти съм сигурен, че ще има зловещи изненади ако седнем да катерим коли на тях. Миналата година бяха в България, но аз по същото време бях в Унгария иначе можеше да организираме един публично/лична серия от проби .. за наше си инфо. Щеше да е интересно да качим няколко версии на AWD на Subaru, макар да се прокрадват съмнения, че резултата щеше да е един и същ ..
  10. "Тестовете" са за лична информация, но ми се видяха достатъчно интересни да ги споделя. Въпросните ролери са част от xDrive Roadshow-то на BMW, което водих в Казахстан. Представляват две скромни естакадки с валове на тях на лагери от двете страни и грапава повърхност налепена на самите валове. Няма лъжа и измама. Би трябвало да имам някакви снимки някъде. Снимал съм клипчетата собственоръчно с моя телефон. Всички автомобили (без G400 CDI) бяха бензинови. По памет трябва да възпроизведа моторите, което не е ясно дали ще се случи. Не зная какви са точните детайли на модификациите. Просто качихме всичко, което докопахме и е 4х4 (или поне пише, че е такова ) на тези ролери. Volvo XC70 - беше бензинов автомат .. не помня какъв мотор Audi Allroad 2.7T (автомат ако не ме лъже паметта) Subaru Outback не помня мотора, помня че беше автоматик стандартно G400 CDI VW Bora 2.0i 4Motion .. май беше ръчна кутия по звука, но него го снимах от стаята си както и Land Cruiser V8 бензинов качвал съм и A4 Allroad 3.0TDI S-line tiptronic, S4 8E и ML500 - резултата беше същия Истината е, че при тази ситуация всички без механичен блокаж се държат плачевно. Онези, които имат механичен/електронен блокаж на някой от диференциалите успяват да излязат от тази ситуация. Другият вариант е чрез леко натискане на спирачките понякога се получава. Странното за мен беше как G400 на космическата агенция на Русия .. въртеше едно колело при две на асфалта и трето на ролерите и не помръдва на никъде. В интерес на истината xDrive на BMW моментално без превъртане на гумите дори излиза. Комбинацията от електроника и 4WD система работи доста ефикасно. Естествено забравих да го снимам. Предната ос тръгва моментално все едно въобще ги няма ролерите, а не на асфалт. При поставяне на задните и отпускане на спирачките - в момента, в който направят един оборот свободно преди още да си натиснал газта DSC-то се сеща и праща всичко напред и колата отново излиза моментално. За мен по-интересен беше факта, че ESP-тата на всички коли, които качвах изобщо не им идва на ума да ударят някви спирачки или да направят нещо по въпроса. На повечето слагахме ролерите и на страничните колела. Нямаше промяна в резултата. Стои като пън там и не мърда .. xDrive също има слаб момент. Ако качиш задния мост, завиеш пълен ляв или десен и не подаваш газ, тогава предния мост остава отключен, защото електрониката си мисли, че ще завиваш. Гумите стоят и се въртят празно. Дадеш ли обаче дори леко газ то предния мост заключва моментално и колата излиза. На практика системата работи винаги с активиран заден мост и дозира усилието, което прехвърля на преден подпомагана от електрониката. Наистина мисли много бързо. Дори ролерите сложени на странични или диагонални колела излиза.
  11. На мен лично ми бе интересно да видя на два валяка колко безпомощни са всички - симетрик фул ол уийл терейн булшит .. Просто един по-различен поглед, когато стане дума за задвижване на 4-те колела. Чувал съм доста глупости на маса - ето фактите. Спри колата на чист лед и пеш обратно.. По интересното е, че дори ESP системите не се сещат какво се случва. Извод не знам дали има?!
  12. Хей хей .. нямаше ме доста време. Ето нещо интересно собствено производство ..
  13. Обяснявам .. Golf III се нарича VR6, защото има 6 цилиндров VR двигател (ако държиш и за VR двигателя бих обяснил). При Golf IV и Golf V отново е този същия 6 цилиндров VR двигател, но VW Individual GmbH налага така наречената R line, прибавя и 4Motion задвижване - от там 3.2 литровия VR6 мотор, до скоро само предно, става - R32 и в двете модификации на автомобила. Изключително прозорливо заключение си направил - благодаря Got me .. Ето един .. Golf V R32 с VR6 двигател Отзад е моето Golf-че IV GTI, което имах преди. Това е във Варна..
  14. Веднага ти обяснявам защо 1.9TDI върви по-скъпо от 2.5TDI в родните автомобилни обяви - заради мнението на такива като теб, заради незапознатите купувачи и не на последно място заради гробниците, които се предлагат. Има ли увеличено търсене на един продукт, цената му логично се увеличава. Няма ли търсене на друг - спада. Пробвай се да си купиш навън истински читав автомобил с дизелов двигател, на малко километри и в отлично състояние на цените, които се предлага тук - няма вариант. Винаги съм давал един съвет, който може да бъде ползван при покупка на внесен автомобил от авто-търговец. Вземате цената в левове, вадите транспорт, печалба, позакърпване на автомобила тук, допустим пазарлък - делите на две и гледате същия автомобил (година, модел, мотор, оборудване) за тази цена в белите държави. Тогава излизат доста интересни факти Я удар, я 6 милиона километра ... Съгласен съм, че 1.9TDI е оптималния вариант между разходи, поддръжка и динамика. При така поставена констатация си стискаме ръцете, но при по-пъргав и двойно по евтин - просто няма такъв филм! Отново искам да прочетеш онова, което съм писал за поддръжката и разходите около 2.5TDI. Защото много хора развиват фантастични филми, а това просто не е вярно. Преди '97-ма година имах Golf III GT 1.9TDI (90hp) - карах го и не ми създаваше проблеми както 2.5TDI-то не ми създава. Наливам си масълце и нафта и се возя. И нещо много важно да уточним - значително по-наясно съм с автомобилната тематика от колкото предполагаш. Карал съм VR6 и на Golf III, и на Golf IV, и в Golf V. Силно се съмнявам, че ти дори си карал, а по-скоро са те возили в едно от всичките - най-вероятно първото - най-умрялото - 2.8 или 2.9, защото в BG има 2 Golf IV-ки VR6 и 2 Golf V-ци VR6. Ако това ти е представата за бърз автомобил ... али майко! А! И доста Ferrari-та съм покарал ... общо взето покарал съм това онова .. повечето, от които не си виждал на друго освен снимка. Та точно на моята скромна личност не давай hint-ове, ако искам адреналин какво да пробвам, и ако търся комфорт към какво да се насоча Вярвам силно, че границата на "адреналина" ни е на различно място. Направи скромно проучване преди да даваш съвети
  15. на задна скорост и успоредно паркиране може и да е по-пъргав .. Не, просто си е на толкова .. първата собственичка е Гертруд Незнам си коя, втория собственик ми е приятел, докара я на 98 000км - за 3 години 50 000км, третия съм аз ... взех я на 150 000 и за година и половина и навъртях 36 000, защото не ми се налага да пътувам много. На жена ми предишната кола я купихме чисто нова през 1999 и през 2009-та я продадох на 34 000 км. Сега кара джипка, пак чисто нова, сега прави 1 година и е на 7500км. Имам един Трабант 601s прибран в гараж - 1988-ма на 24 000 км. Сега карам една А8-ца 4.2TDI взехме я 2008-ма на 18 000 км и сега е на 250 000км - коли и собственици всякакви. Преди време бях взел една Cerrera Targa - 1986-та година, 12 години бе стояла в една банка запорирана и беше на 30 000км. Не се "разбивай" толкова лесно .. Просто отвори светогледа
  16. от много глава не боли са казали хората било то качествено
  17. има учудващо голям багажник ... при добро желание 5 влизат ..
  18. Sir T

    Audi RS5

    въпрос на лично мнение .. не мисля да изпадаме в един от онези безконечни спорове... не съм казал, че е лесно.. трябва да направя един инспекшън аз
  19. Sir T

    Audi RS5

    неееее ... размърдай го малко този десния крак .. подавай, отнемай, подавай отнемай и я дръж на ръба на пързалянето.. Предното предаване е чудесно за шофиране, научиш ли се да правиш каквото си искаш с предно, задното е детска играчка. В повечето случай 4х4 е аналогично като поведение на предното ..
×
×
  • Create New...