Jump to content

ilia2

Members
  • Мнения

    45
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от ilia2

  1. ilia2

    Проблем с имобилайзер

    Благодаря. Аз няма да се справя. Дали може да ми препоръчате някой, който да извърши тази процедура.
  2. Здравейте, Имам следния проблем по някой път пали и веднага гасне и свети лапата за имобилайзера. Ако изгасне лампата за имобилайзера пали без проблем. Преди се случваше много рядко напоследък зачестява и се случва по 1-2 пъти на седмица. (когато е топло се случва по-често) Направих си нов ключ с нов имобилайзер и с него по същия начин. Коалата е А3 бензин 2002. Можете ли да ми препоръчате ключар или някой колега от София, който може да ми реши проблема.
  3. Прегледах препоръчаната от Вас тема, но не открих тази информация, ако можете да ми помогнете къдет точно в темата се намира.
  4. Всеки различно мение дава. Не разбирам защо да мерише на наклатки. Добре е да опиша също, че тези 3-4 минути когато паркирам през повечето време сам около 5000 оборота и здраво въртя гуми.
  5. Здравейте, Няколко поредни дни, за да паркирам където искам, въртя гуми в снега и вървя напред назад 3-4 минути, след това като слезна от колата, и мирише доста гадно, нещо средно между запален съединител, накаладки или гума. Няма пушек, на следващия ден миризмата я няма, колата си върви нормално, съединителя не превърта. Колата е Ауди А3 2002 1.8Т Quatro. Въпросите са следните: 1. От къде според Вас идва тази миризма? 2. Нормално ли е да я има или това е някакъв проблем? 3. Като паркирам така дали това е вредно за колата? 4. Колата има ESP сматате ли, че в такава ситуация е по-добре да изключа ESP-то и защо?
  6. ilia2

    Ауди А4 1.8T 20V quattro (В5)

    Каква е тази лепенка и къде точно се намира ?
  7. Да нормално е. Климатроника на A3 1.8 20V 8L, а и на болшинството други автомобили, не обръща посоките като домашния ти климатик.
  8. ilia2

    Чувате ли си турбините?

    Значи това, което чувам е нормално?
  9. А3 1.6 1998 ми даваше около 9 градско. А3 1.8Т 2002 ми дава 13-14 градско, но тъй като ми е от скоро и още му се радвам често влиза в 5-6000 оборота. Мисля че за да направиш по точна преценка, е необходимо да смяташ на цял резервоар, защото в твоя случай може да се е получила грешка.
  10. ilia2

    Чувате ли си турбините?

    Звука който чувам аз, се чува на този клип 3 пъти, нещо като ППХХхххххххххххх. При мен се чува, веднага след като си махна, сравнително рязко крака от педала, като преди това съм настъпил рязко.
  11. Мисля, че термостата, не ти работи добре, отваря по рано. Отиди на диагностика и ако даде грешка го смени. Не е скъп 15 - 20 лева варира.
  12. ilia2

    Чувате ли си турбините?

    Тъй като аз като отпусна газта се чува кратък сравнително силен шум като издишане и свистене, и си мислех, че това е нормално тъй като турбото разтоварва. Тоест при отпускане на газта не би трябвало нищо да се чува така ли ? Едит: звукът от клипа по-горе няма общо с този който чувам аз. С букви моят звук може би бил следния: ППХХхххххххххххх за 1-2 секунди
  13. ilia2

    Чувате ли си турбините?

    Тук малко се обърквам и бих се радвал ако разясниш, тоест в първото изречение казваш, че е нормално да се чува само при набиране на обороти, а във второто изречение и при набиране на обороти, и при отпускане на газта. Конкретния ми въпрос е, нормално ли е да се чува шум като свистене и издишане, когато отпусна газта след рязко натискане.
  14. От това, твое мнение разбирам, че звука идва от включването на климатика. В следващите мнения твърдиш, че климатика в момента не се включва защото е студено, твоите мнения ме объркват, моля да конкретизираш за да разбера какво имаш в предвид. Бих желал да повторя, че дори и сега когато е студено и климатика не се включва, аз този шум го чувам.
  15. Аз смятам, че в момента като работи на "Ауто" компресора не е включен, тъй като вън е доста студено, тоест мисля че работи само парното. В същото време този шум се чува. Ако смяташ, че компресора работи моля за информация как да го изключа ? Най-вероятно от бутона "ECON", когато е светнат ?
  16. grizzly - антифриз има точно до средата на казанчето и нямам загуби за момента, имам този автомобил от около 2 месеца и 1500 километра. niksan83 - до като карам почти винаги ми е пуснат климатроника на ауто около 23 градуса. PRESLAV1980 - няма проблем, тъй като не съм наясно и за това питах, след като това е напълно нормално супер.
  17. Бих се радвал на съвет как се прави обезвъздушване в моя случай.
  18. Здравейте, Когато спря автомобила и отвън е тихо чувам шум все едно тече вода и бълбука, този шум се чува по-ясно когато се приближа по-близко до жабката, въпросният постепенно изчезва след няколко минути. Виe чувате ли подобен шум? Смятате ли, че това е проблем? От къде може да идва този шум? Парното и климатика за момента работят. Когато взех автомобила климатика нямаше фреон, след като го напълних и до момента всичко е ок. Автомобила е А3 1.8Т ARX куатро 2002.
  19. Здравей, Интересува ме цена за оригинален фар на Ауди А3 2002 година преден десен, тази модификация с лупите.
  20. Здравейте, Имам Ауди а3 2002 година 1.8Т Quattro ARX. Интересува ме дали има начин компютъра да се програмира така, че да вдига автоматично стъклата при заключване на автомобила? Колата няма аларма, а само оригинално централно заключване, след заключване ако задържа бутона повече от 3 секунди стъклата се вдигат но това не ме устройва, искам да го прави автоматично при заключване. Благодаря.
  21. Здравейте, Имам Ауди а3 2002 година 1.8Т Quattro ARX. Интересува ме дали има начин компютъра да се програмира така, че да включва автоматично късите светлини при запален двигател ? Благодаря.
  22. Здравейте колеги, Може ли някой да ми даде, телефон и адрес за тези момчета от техническия, които рециклират рейки ? Благодаря.
  23. ilia2

    Вода в купето.

    Един от майсторите свали предният ляв подкалник и изчисти от там две шепи кал имах за момент надежда че това е причината, това стана преди няколко месеца. Майстора не е казал нищо за счупени подкалници и какви уплътнения имаш в предвид д да проверя ? Относно допълнително пробивани отвори не съм забелязал, колата е с оригинално CD на Ауди и оригинални тонколони, свири доста прилично и музиката като цяло мисля, че не е пипана. Да пуша и наистина си отварям прозореца. Къде са тези тапи как се проверяват и какво точно да гледам ? До колкото разбрах при А4 е различно, при мен акумулатора се намира отпред в ляво и под него не може да се събира вода. Също и след детайлно оглеждане не съм забелязал никъде под предният капак, да има насъбрала се вода. Не нямам шибедах. Възможно ли е течността за чистачките и по специално за задната чистачка да влиза вътре, една тръбичка ми се измъква вече 2 пъти, и онзи ден я стегнах със свинска опашка. Въпросното прекъсване се намира на следното място - пред колата сме и отваряме капака в дясно най-блзико до чистачките има пластмасова кора, която тръгва от горе извива се, и продължава надолу има правоъгълна форма, и като отворим капачето вътре има кабели и тръбичката която в момента е стегната. Имаше един период обаче където изобщо не използвах задната чистачка и пак ставаше мокро.
  24. ilia2

    Вода в купето.

    Здравейте, Бих искал да спомена, че прочетох доста от темите по въпроса и ходих на няколко майстори, и проблема ми все още не е решен. Автомобила ми е Ауди А3 1.6 бензин 1998. Водата се събира под стелката на шофьорското място, всичко друго е сухо. Водата се появява там когато вали и аз шофирам по-продължително време. Когато вали и аз не шофирам мисля, /но не съм сигурен/ че не се събира вода. Водата не прави гьол или локва, но когато няколко дни е валяло, и аз съм шофирал мокета и почти цялата стелка от долната страна са мокри. Проверявал съм филтъра на купето, когато вали въпросният е сух. През лятото съм забелязал, че водата от кондеза на климатика си капе отпред в дясно където би трябвало. От както съм я взел около 1 година, не съм доливал течност или антифриз тоест не губи течност. Акумулатора ми се намира отпред в ляво до фаровете и под него няма никакви тапи, и не се събира вода. Жилото за отваряне на предният капак е със здраво и плътно гумено уплътнение. Отдолу под колата имаше една тапа, която липсваше сложих нова тапа, като въпросната и още няколко, които ми се видяха съмнителни бяха залепени със силикон за по-сигурно. Предното ми стъкло си има номер, последните цифри от който, съвпадат с последните цифри от номера на рамата, предполагам, /но не съм сигурен/ че не е сменявано. Задното стъкло ако това има значение е сменявано. При един от майсторите - махнахме чистачките и пластмасовата кора под тях за да се вижда всичко добре, изчистихме всички боклуци и изсипахме няколко литра вода, за да видим дали изтича нормално и дали вътре ще се събере вода, резултата беше че вътре вода не се появи. В момента под стелката всичко е мокро. Много бих се радвал, ако ми помогнете със съвети или ми препоръчате сервиз където да ми помогнат , от София съм. Благодаря.
  25. Бих се радвал, ако темата се запази чиста и няма ненужни мнения и спорове. Можете също да споделите и за стила си на шофиране. Например аз: По магистралата карам със 130 140 км. Единични случаи съм дигал и до 160 170 когато изпреварвам. При шофиране градско има моменти когато на светофар я настъпвам до 4000 оборота има и момента когато си карам много бавно и внимателно 50 на 50.
×
×
  • Create New...