Jump to content

morfei1

Members
  • Мнения

    856
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от morfei1

  1. Ринговете и фланците са продадени вече. Комплект педали от ТТ + Футрест ТТ style за A3 - нови - цена - 155лв. (комплекта е оригинален) Ключ за фарове с опция за халогени. За Голф 4, A4 B6, Пасат Б5, Б5.5 и т.н.т. Както се вижда в идеално състояние. Ключа си е черна пластмаса, а не гума, както е при A4 B6. Цена: 40лв.
  2. Оригинални рингове за Polo 6N, A3 8L, Seat Leon Комплекта е от два големи и два малки ринга. Продават се само комплект. Комплекта е ползван, без забележки. Polo 6N A3 8L Seat Leon Ето тока се получава с 4-ри ринга Ето така се получава с 2 ринга Цена 60лв.
  3. Колега, а ти защо не погледна колко струва и footrest-а в същия този сайт, и не събереш двето суми. Моята математика ги вади на 190лв за комплекта с footrest. Както и да ги смятам моите са 35лв. по-евтини. http://tuning-sport.com/bg/products/view/1400.html?gID= Ясно съм написал, а и снимката показва че за тази цена получавате и footrest и педали, оригинални. Също така педалите не са Китайска реплика за 47 лв. с безплатна доставака, които са по скоро тенекиени, отколкото алуминиеви. http://www.ebay.com/itm/VW-Golf-Jetta-Bora-MK4-Audi-TT-Style-Manual-Pedal-Set-/280664254353?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr&hash=item4158e4a791
  4. За контакти на ЛС. Педали + Footrest TT Style. Педалите са чисто нови, Footrest-а е специално за Golf 4, а не е модел за TT. Footrest-а е подходящ за инсталиране в AUDI A3 8L / 96>03 Цена: 155лв. за комплекта Алуминиеви фланци 2x5мм=10мм. Централен отвор 57.1мм. Междуболтово разстояние 5x100 и 5x112. Фланците са произведени в Германия.Ползвани са 10 месеца. Могат да се ползват със стандартни болтове. Лично изпробвано от мен на Голф 4 и на A4 Б6, прилагам снимка. Цена: 55лв. Пружини задни за AUDI A3 8L / 96>03, четири врати, стандартна височина - 36см. цена: 35лв. за 2бр.
  5. Ако си с фи 225 и слагаш цял комплект на фи 228 проблема ти е никакъв, изпробвано на AHF Mk4, вече почти 3 години. Много ме съмнява да намериш по мрежата комплект на фи 225, освен в представителство на VW/Audi
  6. Има голяма вероятност документа да е истински. Ако е внесена със струшен мотор, скъсан ремък. Хората са я отремонтирали и обслужили Общо взето перфектни коли за тези пари, на тези години няма .
  7. Затова съм написал също и номера на главата при която уж драми няма, който по спомен беше нещо подобно. Който има някакви трепети към 2.0 TDI да си чете обстойно и подробно. едит Понеже се заговорихме, ето ви темата на интересуващите се http://www.diesel-club.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=3400&p=35214#p35214
  8. Глави пукаха първите. След 2007 мисля беше, проблема е решен. По спомен безпроблемните глави бяха с номер от рода на VF140 или подобно....
  9. Така, така... слушай предписанията на туниг фирмата. Остави ги какво ти предписват от Audi, те от коли не разбират. шума и вибрациите от фрайлайфа са доста по-различни от тракащ и шумен мотор, незнам набазата на какво сте решили че е от маслото....
  10. Аз доколкото знам откакто сме членки на ЕС си има закон какво трябва да е съдържанието на сяра в гориво отговорящо на еди-кои си Евро 03, 04 или сега вече 05 стандарт. Оттам на сетне... кво значение има какво е количеството на сяря в Руския, Американския или Таджикистанския петрол? В маслото има сяра, която колкото в по-големи количества е толкова по-бързо умаря качествата на маслото и какво от това? Какво си мислите, че производителите на моторно масло незнаят за това, а само вие? Затова и в напълно синтетичните масла има добавки, които неотрализират действието на сярата в горивото, в някаква степен, но не напълно. Затова и синтетичните масла са с по-големи интервали на смяна. Защо маслото се почерня веднага, защото в мотора има сажди и нагар. Защото става черно, защото в синтетичните масла има миещи добавки които сработват първоначално и изчистват нагара който се образувал, в някаква степен. След това действието им отслабва и сработват предпазващите добавки, който намалят износването на мотора по триещите се повърхности. И с най-перфектната нафта и масло на света да карате, пак ще го има нагара и черния цвят на масло при дизела. И маслата ни са хубави и нафтата ни е хубава, стига да не си купувате маслата или зареждате нафтата от някакви съмнителни източници. Сярата може и да е вредна за мотора и маслото му, но пък е полезна за горивната система, тъй като е едно от основите смазващи вещества. Тая песен смея я пяли няколко пъти вече.... всеки си го сменя на колкото му кефне и с каквото му кефне, общо взето е най-правилното предписание за BG потребителя.
  11. Разгледай какъв е топлиният индекс на 5W30 и 5W40..... все си мисля че едното е до 90C", а другото е до 100C"..... така по спомен . Изводите оставям ти да си ги правиш, какво се случва с едното и другото масло при натоварване в жегите. Аз на този мотор съм му врътнал 120000км, 100000км от които с чип-тунинг, не че има някакво значение, за последните 3 год. Междудругото с 10W60 можеби ще си решиш проблемите и няма да си счупиш мотора, но на това масло силата му е при товар - жега и яко зор, тоест обороти в лютеницата, защото там отиваме на 120C" пак така по-спомен Ако не си състезател е безмислено горе-долу. Слагаш му 5W40 и пак си караш до 15000км , 10000км, 5000км или на колкото ти кефне.
  12. Тая тунинг фирма ако и от чипове разбират толкова, колкото и от масла.... горко ти, нито добро не те чака. Каква е логиката да му предпишат 5W30 на този AVF? Повече държи на температури и натоварвания ли или и те не знаят... или просто защото било Лонг Лайф, па решили да му клъцната интервала на половина и си мислят че пазят мотора повече щото е с чип тунинг
  13. morfei1

    Изпушване при AEL с чип

    Принципно, AEL-а си пропушва. С чип, който по онова време май се изразяваше само в пускането на повече гориво, правише нещата още по-зле. Ако нещата се пипнат както си трябва и се настрои, пак ще пропушва, но мисля няма да са онези гъсти черни облаци, които всички сме виждали. Ако има яки пушилки и загуба на мощност, в повечето случаи е пукнат някой от мъркучите към или от интеркулера. Другото им слабо място е помпата, протича, електрониката прави магарии понякога. Демпферната шайба също им отива, а така също и амортисьора, който я успокоява. Мотора е много здрав, направо си е милионник, турбината също. Аз за 5 години и половина каране на AEL 170000км, пък и досега, съм чул само за един удушен такъв мотор, ма там проблема беше не от колата от шофера и.
  14. Продават се 4бр. 215/55 R16 93H Goodyear UG Performens 2, made in Germany Гумите са чисто нови с дот 3511 и за четирите гуми. Цената за 4бр. е 880лв. Цена за 2бр е 460лв. Изпращам с Еконт с наложен платеж. За връзка на ЛС.
  15. понеже е ниско нивото на сяра, за да покрива еко нормите, но пък това се отразява благоприятно на мотора и маслото. Общо взето пълно щастие няма. Ниското ниво на сяра в нафта можеби няма да се отрази добре на един AFN, AEL или някой 20 годишен Турбо дизел, но немисля че е някакъв проблем за един съвременен мотор бил той PD или CR. В крайна сметка производителите се съобразяват с това.
×
×
  • Create New...