Jump to content

plamendev

Members
  • Мнения

    430
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от plamendev

  1. Здравейте продавам оригинални метални джанти 4 бр. за Ауди 80 Б4. Към джантите имам и 4 бр. оригинални тасове. Цена за всичко 100 лв. При интерес моля пишете на лични.
  2. Мен лично много ме накефи това: Едно напълно ново технологично решение за снижаване на разхода на гориво в новото Audi RS 6 Avant е системата cylinder on demand (COD). Смяната на работата от режим на четири цилиндъра, към осем отнема едва няколко стотни от секундата. Единственият начин водачът да забележи това е с помощта на индикатора на инструменталния панел. Не съм чувал някъде другате да се прилага този подход. Това говори колко иновативни са хората от Ауди.
  3. Ето и малко снимки на джантите. Последно 140 лв. за всичко.
  4. Извинете ме, ако има линк към клищчето вече. Заслужава си да се види с какво се занимават някои пенсионери на запад http://fakti.bg/avto/50299-nai-barzoto-audi-v-sveta
  5. Продавам комплект 4 бр. оригинални джанти 4х108 за Ауди 80 Б4 в много добро състояние. Към джантите има и 4 бр. оригинални таса. Цена за комплекта 200 лв. При интерес моля пращайте ЛС.
  6. И пеи мен имаше подобен проблем. Оказа се, че кабелите които минават към задния капак са накъсани и дават на късо. Ту ми работеше ту не. После започна да ми спира и нягреватетя на задното стъкло. Отворих маншончето което се намира от дястана страна мисля, че беше и ремонтирах кабелите.
  7. Здравей колега. При мен се появи същия проблем преди около 5 год. и тогава бях много ентусиазиран да си го оправям. Ходих търсих метериали майстори. Искаха ми някакви цени от порядъка на 200 лв. и нагоре . В крайна сметка се отказах и реших проблема по най-лесния и дървен начин. Имам един телбод който е подобен на текер, но стреля много по-малки телчета и с по-малка сила. Прекарах с тази машинка целия провиснал таван и си карам и си свиркам. Мога да ти кажя, че колкото хора съм возил в колата на никои не му е направило впечатление, че съм решил проблема с провисналата тапицерия по този начин. Ако проблема беше в нещо друго спирачки, гуми, окачване и т.н. компромис не правя. Ама този таван кои ще ми го гледа. Предцених, че инвестицията не си струва все пак колата е и на 20 год. Клко години ще я караш още?
  8. И при мен го има същия проблем не знам по колко точно доливам и на колко км, но факт е, че губя антифриз а видимо няма никакви течове. Това което ми прави впечатление е, че това се случва само лятото когато колата загрява до темп. близо до 100 градуса и перките се включват често. Зимата този проблем не се наблюдава. Това ме навежда на мисълта, че антифриза се изпарява от някъде, но къде може да е това някъде? Според мен само от капачката на разширителя.
  9. След като вчера си откупих колата от един сервиз в който я бях оставил за преглед защото ми предстоят едни 5000 км. следващия месец майстора ме зарадва, че съм на път да сменям заден мост. Викам му защо какво и има на колицата. Той ми каза, че била "разкрачена" отзад това което могъл да направи е да я събере максимално и някакси все пак да я вкара в норми, но ми каза, че отвори ли още малко моста е за смяна. Викам си бре маааа' му стара аз не съм се напивал толкова, че да си го турям на колицата отзад , не влизам и с ръчна по завоите и тогава ме огря мисълта за коловозите в кварталните улички в нашата добре почистена столица тази зима.
  10. Аз карам по този начин и лично аз съм си избил вътрешноста на катализатора (с щанга от Москвич ). Защо го направих? Точно защото не искаш да давам пари за резонаторни гърнета. Резултата 6 г. каране около 80К пробег, никакви проблеми.
  11. След дълго обикаляне по морги и обаждане по обяви за Б4 -ки на части, си купих една нова брава за скромната сума от 214 лв. Няма как без багажник не може.
  12. Ейййй, никой ли няма някаква останала повредена брава да си я разделим, ако върши работа.
  13. Здравейте, до болка познатия проблем с бравата 5 -тата врата на Б4 комби. И на мен ми се случи. Казаха ми нова 300 кинта. Втора употреба не се намира. Явно това е едно от слабите места на този модел. Днес се пробвах по някаъв начин да го отремонтирам счупения детайл ама не се получи. Като започнах да сглобявам бравата и пак се откърти наново. Дойде ми на ум следното. Ако някои е купувал такава брава и му е останала старата и я е запазил може да се кооперираме, ако този детайл които ми трябва на мен е здрав. Закачил съм снимки на това което е счупено при мен. Ако някои има такава повредена брава на която това детайлче да е здраво моля да казва, че от един месец не мога да си отварям багажника и станах за смях на комшиите. Влизам през задната врата разглабям щората от там в багажника и така отварям. Абе какво да Ви обяснявам, на който му е било повредено знае как е. Съжалявам за малко кофти снимките.
  14. Аз лично изобщо и не бих си помислил да си сложа тези гуми на колата!
  15. Здравейте колеги, търся си една джанта като тази на снимката. По точно трябва ми само капачката, но ако някои има едва ли ще е склонен да се раздели само с нея. Така, че ако на някои му се намира една такава джанта в излишък да се обажда. Параметрите на джантата са 7J 15 H2.
  16. Ясно, значи ще трябва да се сменя. Не знаех, че на Б4 става лесно както колегата по-горе е написал. Изглеждаше ми доста сложна процедурата.
  17. Установих, че маншона на кормилната ми рейка се е разполовил и има момент в който вътре стержена се вижда. Въпроса ми е необходими ли са спешни действия от моя страна? Или може и не толкова спешни?
  18. Евала колега е те такова мнение ми трябваше. П.П. "Подушвам, че сме от една порода."
  19. И аз бих заложил на АБС. Имах миналато година същия проблем. Смених спирачна помпа, спирачна течност, всички маркучи. И пак си потъваше педала. Последно смених и АБС -а и всичко се оправи. Оказа се, че единия ми цилиндър не работи и в него се задържа въздух. След като обезвъздушиш системата ти си мислиш, че всичко е обезвъздушено, но в последствие въздуха който е останал от неработешия цилиндър навлиза в системата и всичко се прецаква.
  20. plamendev

    Стойка за велосипед

    Препоръчвам ти варианта в който стойката за велосипеди се монтира на покрива. Не знам обаче как би изглеждала Q7 -ца колело отгоре . Един колега ползва стойка която се монтира отзад и ми сподели, че разхода му се вдига много и то е разбираемо със тази стойка отзад все едно си отворил парашут зад колата си. Отделно другите неудобства от това, че не може да си отвориш багажника и т.н. Аз ползвам стойка която се монтира на покрива и при скорости от 100 - 120 км/ч не съм забелязъл колебане в разхода на гориво. Колелото стои здраво монтирано на тавана и по всяко време може да си отворя багажника. И да не бъда голословен ето точно модела на който съм се спрял: http://www.montblancuk.co.uk/our-products/bike-rack/roof-cycle-rack/roof-cycle-carrier-performance/bike-carrier-performance-roof-mount-barracuda.html Купил съм си го от тук: http://www.impas56.com/ Може също да погледнеш и в магазина на SLS който се намира ,алко под този на IMPAS 56. Там продават багажници на другата добра марка THULE.
  21. Благодаря за отговорите. По принцип напоследък съм се загледал по "allroad" -a. Аз съм скиорче зимата и ми се налага да катеря/спускам заснежени/заледени терене. Лятото пък съм "downhill" -р и много често си зарязвам колата в някоя гора и от там нататък продълвам с колелото. Затова съм се спрял на варианта по-високо окачване с quattro. Възможностите за избор на такава кола са сведени до две 2.5 TDI или 2.7 BiT.. И тук идва големия въпрос дали с ръчни скорости или типтроник? По-принцип съм спокоен шофьор. Скоростта ми рядко е над 120 км/ч по магистралата и 100 км/ч по другите извънградски. В града карам само, ако ми се наложи по принцип се предвижвам с градския. С настоящата си кола навивам някъде около 10К км на година, не знма дали това ина някакво значение за избора.
×
×
  • Create New...