Jump to content

GogiCh

Members
  • Мнения

    329
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от GogiCh

  1. Колеги искам да Ви споделя нещо, което се оказва много важно за нашите автомобили! От няколко години се чудя как и какво да се направи по отношение на разпадащите се лулички на подгревните свещи и така и не намирах решение. При мен след смяна на подгревните свещи положението с лулите стана плачевно. Тия дни при отрицателни температури вече бях сигурен, че нещо със свещите не е наред. Оказа се, че едната луличка се е разпаднала тотално и е излязла от свеща. След като се опитах да я наместя лулата се разпадна в ръцете ми и остана само клемичката. Посмачках я с клещи и я закачих за да видя дали ще има разлика при паленето. На другия ден запали перфектно и най-интересното е, че мотора работеше много меко и приятно (и къркоренето което търся от месеци да не кажа години изведнъж също изчезна). Тогава реших да взема нещата в свои ръце. Случайно в разговор с Горан (всеки го знае) разбрах, че от Фиат луличките ставали. Намерих инсталация от Фиат (JTD) огледах я щракнах на свеща (стана чудесно), но за по-голяма сигурност в магазин за резервни части поисках две свещи за JTD и TDI и се оказа, че са абсолютно едни и същи в горната част (където се захващат лулите). На другия ден срязах инсталацията на Аудито и имплантирах лулите от Фиат и сега имам кола с абсолютно изрядни лули и сигурна и мека работа на мотора. Може би има хора които знаят за тази хитрост, но аз не видях никъде да е написано (ако има, администратор може да изтрие моята). Дано да съм бил полезен за колегите обичащи марката.
  2. Понеже е за брат ми, моля директно на GSM О887 9О5314 - Чавдар.
  3. Взех си чистачки Бош от метро обикновенни по 7лв и чистят страхотно, нямат дори и спойлери. До сега бях с Шампиони със спойлери и разни валео..... , пълна измама.
  4. GogiCh

    A6 audio

    DLS, но са скъпи. Ако искаш хубав звук сложи си рифренс серията.
  5. Огромни благодарности на колегата Mitaka madafaka с когото супер старателно отстранихме проблема, който беше точно там в левия маншон. Явно преди време някой там нещо беше творил и всички връзки бяха много гадни. Срязахме снопа муфирахме и удължихме кабелите така че във сгъвката няма вече снадки. Мисля че стана супер и поне 15г няма да имам проблеми (хахахахха).
  6. Хм много интересно през цялото време си мислех че не е от това защото първо маншона е в прекрасно здраве, второ мачках и усуквах маншоните (е вярно не много старателно), но нищо не се променеше от ситуацията. Но щом казвате че и при вас е било така.......
  7. Явно не е от маншоните, защото днес ги кривих и нищо не се промени, но ми направи нещо друго впечатление вече не ми светят и светлините на заден ход...... освен това като разместя копчето на задното плафонче на тавана и тия подсветки вече не изгасват изобщо (на таблото). В същото време ги видях да изгасват след като се отвори задна лява врата. Мисля че проблема ми е в задния капак. И без това тия бояджии така грозно са сглобили всичко отзад (криви стопове, криви пласмаси под номера и не на последно място нещо с ключалката като че ли не е добре).
  8. Предполагам че става дума за утечка от повреден кабел (най-вероятно на прегъвката на задния къпак), защото когато включа задната чистачка не работи (а само да открехна капака и започва да работи). Освен това на таблото където са бутоните за нагревателя на прозореца и фара за мъгла назад светят подсветките, щрака и някакво реле. Още нещо ми направи впечатление, че когато отворя задния капак започват да мъждука лампичката (другата явно е изгоряла) на номера и отново светват подсветките на таблото. И не на последно място не ми светваше плафончето на тавана на багажника и когато реших да местя ключето да видя дали не е на правилната позиция - изгасна лампичката на номера и на подсветките на таблото (това при отворен капак). Сега какво ми минава през главата (най-елементарното естествено) да заредя лампички на номера и на плафончето да огледам дали там нещо не е като хората и да видя какъв ще е резултата. След което може би ще се наложат по-сериозни мерки. Така ако някой е имал подобен проблем или има идея от какво може да е да казва или пък кой може да го оправи в региона да казва. Дори и съвети при разглобяването (задния капак мисля че зная как се обезкостява, но гумичките на прехода от купето към капака май не зная как се сваля). А къде и крайното изключвателче на капака (за затворена врата) при механизма за заключването ли? Най-вероятно тия неща ми се случват, защото давах колата да ми боядисват задницата преди време при прословутите Доктори и те мега ми окепазиха колата (ебати мангалите смотани).
  9. GogiCh

    Двигателно масло?

    Не издържах и си налях пак от същото...
  10. GogiCh

    Двигателно масло?

    Много интересна тема - браво на автора. Сега пак съм пред дилема. От тогава до сега карах с Repsol Еlite TDI 50501 5W40, но лятно време доста ми се омаслява кората под мотора. На 10 000км доливам 400мл. Като мойте лични наблюдения, че това масло след 12 000км рязко губи характеристиките си. Въпроса е за пореден път какво да наливам. Клоня към 10W40 но искам задължително да пише ТДИ или турбо или нещо подобно, защото това което съм чел, че е много важно да има съставки за подобряване на масления клин на турбината...
  11. Какъв ти беше акумулатора (каква марка)? Че и аз съм в подобно положение с 3 месечен акумулатор (утре ще правя измервания за утечки и тем подобни).
  12. Оказва се сега че шофьорската чисти в пъти по-добре от другата..... на пролет ще играя чука и на навигаторската - хахахаххахахах.
  13. DLS R5 - предна и задна линия. Ефекта е прекрасен звук. Отзад нищо не се прави (мисля че ще се събере и R6). За отпред обаче е по-сложно и задължително затворен обем. Оригиналните говорители са повече от трагични (лично мнение).
  14. И аз съм в клуба с чука - станаха отлично. Огромни благодарности за откривателя на метода (и така добър да сподели с нас).
  15. GogiCh

    Чистачка на шофьора...

    Ако Администратор сметне за необходимо да изтрие тая тема - в крайна сметка има превъзхона такава която дава всички необходими отговори, просто аз не успях да я намеря.
  16. GogiCh

    Чистачка на шофьора...

    Алуминиевата част или стоманената? Днес сутринта загледах моята алуминиева част на рамото.... направо е като дъга извита - определено не е права..... не мога да си обясня как алуминий и то отловка масивна ще се огъва така от едни чистачки....
  17. GogiCh

    Чистачка на шофьора...

    Благодаря за линка (преди малко я намерих), но ще я разгледам в къщи че тук не мога да отворя картинките...... По това което набързо прочетох трябва да играе чука (малко ме е страх). А решението с Вектра А ме впечатли (предната ми кола беше такава).
  18. Колеги от както съм си взел колата ме дразни нещо - шофьорската чистачка не чисти изобщо добре, правих какви ли не опити: - намалях размера на перата; - различни марки чистачки (шампион, валео); - най-последната глупост сега съм с чистачка без спойлер (чисти горе-долу до към 80км/ч); - опит за изкривяване на рамото. Започвам да си мисля че пружините не правят необходимото усилие (но като ги дърпам лява - дясна ми се струват че усилието е еднакво). Дясната чистачка ако ще и от боклука да е чисти прекрасно. Стъклото не е оригиналното (Pilenkiler или нещо подобно беше) но не е и боклук защото стъкларите когато исках да го чупя казаха че техните били супер боклуци. Казвайте някой решил ли е проблема (сменял ли е пружини) или какви пера да взема та да стане работата. И на последно място пуснах в търсачката и не намерих подобна тема а ми се струва че съм чел нещо.....
  19. Добре де щом няма никъде какви ментаци да си купя?
  20. От А8 не са ли същите стопове или има ли друго Ауди на което стоповете да са същите като на А6 Ц4 комби?
  21. Преди седмица си счупих левия стоп (от страната на шофьора) на моето комби. Та си търсия. Ако някой има излишен съм готов да го купя. За контакт на лично или на ICQ 115843087. Десния (на калника) също ми е пукнат ако дватата са на прилична цена мога да си ги купя и двата.
  22. GogiCh

    Тампон на мотора.

    Много добре се получи, сменихме и тампона отпред който е на мотора. Сега колата е екстра. Няма вибрации няма и думкане и онова клатене на 1400 об. вече е едва доловимо (трябва да го търсиш за да го намериш).
  23. GogiCh

    Тампон на мотора.

    Защото един път съм си правил експерименти (в началото на темата) и не ми се занимаваше с глупости. Немските инженери не са много прости хора. Макар че са нагли и искат ужасно много пари за резервни части (или поне на нас ни се виждат много).
  24. GogiCh

    Тампон на мотора.

    294лв + 24.40лв за кабела което е повече от колкото на друго място ми казаха 315лв.
  25. GogiCh

    Тампон на мотора.

    Поръчах си 4А0 199 382 D а ми доставиха 4А0 199 382 F. Гледам сега буксата е друга и трябва преходно кабелче 4А0 971014 А. Това вярно ли е? Колко струва? Намира ли се лесно? А тая букса като е така завъртяна на Ф-ката дали няма да пречи на нещо при монтажа? По принцип Ф-та била замяна на Д-то а то самото било спряно от производство. Какво да правя да го връщам тоя тампон или да си търся кабелчето?
×
×
  • Create New...