Jump to content

vasilbonev

Members
  • Мнения

    93
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от vasilbonev

  1. Търся вакуум помпа централно закл. Ауди А6, C4 - кат.номер: 8L0 862 257 N За контакт: 0888726750 Васил
  2. Здравейте колеги, смених си регулатора на празния ход, но не знам как се прави адаптация през VAGCOM . Имате ли идеи?
  3. Здравейте колеги, днес след 3 часа изследване на охладителната система на Ауди, установих следното: НЕ включват вентилаторите на радиатора! Нито на 1-ва, нито на 2-ра степен. След помощни схеми проверих всичко по веригата. Проблемите се оказват основно 3. 1. към релетата (1,2 степен, намират се в моторното където е буксата за диагностика) не идваше напрежение. По схема се захранват след 60 А бушон (който никъде не открих къде се намира). 2. резистора за степените не работи и е наврян някъде под ляв фар/казанче за чистачките ... няма намиране без сериозно разглобяване. 3. Термометъра на таблото не показва никога повече от 90. До 90 работи перфектно след това се закотвя и не мърда. Още не съм решил проблема с него. Ще го тествам с променливо съпротивление за реакция. Ако се държи както трябва ще сменя датчика. Сега временно съм направил захранване на релетата от друго подходящо място. Датчика на радиатора (проверен - работи) който командва 2-те релета съм го направил да прави байпас на на по високата температура и да включва вентилаторите на по ниската температурна стойност но на 2-ра степен за по сигурно. За сега се държи системата отлично. Като имам време ще оправям дреболиите.
  4. Нямам теч на масло, няма признаци за пресичане. Антифриза си е с червеникав цвят, без пяна и тн.
  5. Здравейте колеги , вчера в града колата ми "повърна" около литър антифриз през капачката на разширителния съд. Температурата показваше 90. Вентилаторите не са бяха включилии. Днес след малко по агресивно градско каране (бързах много) - същата случка. Температурата не се е вдигала над 90. - даже никога не съм я виждал над тази стойност. Просто паля зима/лято - 10-15 мин. и плавно си стига 90. И ни нагоре ни надолу. Но тези дни какво и става незнам.
  6. Купувам за А6,C4 2.6 разширително казанче за антифриз (4A0121403) - тел. 0888726750 - Васил Бонев (Бургас).
  7. Здравейте колеги, мой колега се двоуми между тези два автомобила от анкетата. Кой от тях е по-добрият избор според Вас?
  8. Какаво да ти кажа, в началото на следващата година трябва да заработи в цялата страна. Един MPEG-4 , DVB-T приемник с поддръжка на CAS (кодировка) - струва около 70 евро за SD, и 180 за HD. Препоръчвам ти да си купиш направо LCD-TV с DVB-T+C тунер + CI (слот за карта) - ще излезе по разумно. Можеш да си го ползваш за цифрово приемане на програми от ефира (DVB-T) и от кабелната телевизия (DVB-C) и да декодира програмите при нужда със съответната карта.
  9. Здрасти, за сега ще ти свърши работа, поне на съществуващия пакет в София. Но когато тръгне националния мултиплекс на dvb-T за страната, компресията която ще ползват е H264 AVC, а не MPEG-2 която поддържа това приемниче. Другата особенност е че 70 % от програмите ще бъдат кодирани на Conax. Демек нямаш шанс да ги гледаш дори и с карта която няма къде да поставиш.
  10. Благодаря ти, сутринта ще го намеря.
  11. No по VAG: 078906161, № на Бош 0280130060
  12. Здравейте колеги, днес си направих една диагностика и вагком-а показа Intake Air Temp Sensor - short or B+. Ако може да ми помогнете с неговото местоположение в моторното, ще съм много благодарен.
  13. http://www.youtube.com/watch?v=z0EW7Qz9EnA - направих това клипче след чипване при стефчо и не бих казал че е тромав двигател. Особено на по-високи скорости.
  14. Аудито ще го отнесе, парвил съм го това упражнение вече със зет ми (320, е36, 150 кс), първите 100 м. дръпва с 1 кола, след това прогресивно изостава. На 160 се спряхме.
  15. http://zamunda.net/details.php?id=75048&hit=1 http://zamunda.net/download.php/75048/Audi...2097%2B.torrent
  16. Диагностиката показа всичко ок, моторчето се опитах да го почистя (поне външно) иначе е капсуловано. При свалено моторче, като е на контакт колата буталцето излиза максимално и остава там. При изгасяне се прибира. Мисля си да не е от темп. датчик за еку-то.
  17. Погледнах в търсачката, но навсякъде са описани стъпкови моторчета от ротационен или електромагнитен принцип. На ABC мотора е точно стъпков. Една черна джаджа от нея стърчи едно буталце което се придвижва напред-назад на стъпки - определени от еку-то.
  18. Здравейте колеги, имам съмнения в регулатора за празния ход на ABC, V6. Признаци - при нормална работа на двигателя на празен ход оборотите играят циклично в диапазон 1200-1400 RPM/Min. При изключена букса на въпросния регулатор, оборотите се стабилизират на 1200 без колебания. Може ли да се ревизира регулатора или да търся нов? Изглежда ми капсулован, та незнам. Каква е евентуалната цена за нов, или може да има друга причина. Диагностиката не показа грешки.
  19. Здравейте колеги, имам питане - как се сваля оригинално Ауди радио GAMMA CC. Има ли някакви щипки (болтчета), да не взема да счупя нещо
  20. Колега, бившата ми кола беше АБК, digifant. Направих си "VAG-Com" адаптер (на RS232) за около 14 лева. Софтуера 311.2 си работи перфектно и вижда всички инсталирани модули без проблем. Провери настройките на твоя адаптор (user manual).
  21. Здравейте колеги, имам следния въпрос - имам приятел със Сеат Ибиса, 1.9 ТДИ, '99. Иска да си чипоса колата, та кого и къде ще му препоръчате за тази идея. Човека е от Бургас.
  22. Здравейте колеги, как мога да изчистя код: "In_01" на дневния километраж при първиначално стартиране.
  23. "колкото повече - толкова повече" - казал Мечо Пух. Та затова 2.6
  24. Ще я взема. Край. Реших. Благодаря за отзивите.
×
×
  • Create New...