Jump to content

jolobg

Members
  • Мнения

    94
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно jolobg

  • Рожден ден 17.01.1963

Друго

  • Kaра
    Audi 80 B4 1,6 ADA

Персонална информация

  • Пол
    Мъж
  • Локация
    Лозен

Последни посетители

1135 профилни разглеждания

jolobg's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Здравей, имам една "баба" 80 Б4 1,6 ADA и не ми се разделя с нея още.

    Имаш ли възможност да прегледаш спирачките и направиш каквото трябва, че предно ляво задържа леко и присвирва, а задно дясно не почиства добре диска и като цяло задните спирачки не са много активни. Ръчната е раздвижена и е що-годе добре. Кантарчето не е сваляно.

     

    Поздрави,

    Йордан 0898230359

  2. Съжалявам, че напоследък рядко влизам във форума и чак сега видях продължението на "сагата" за да ти дам моите 5 ст'инки... При мен беше същото, само дето нямам газова уредба. Явно факта, че ефектът е един и същ и на газ е заблудило и други колеги да не ти дадат съвет да провериш ламбда сондата. При мен проблема започна отдалече - първо "кашляше" при натоварване и пълна газ и тогава смених датчик на хол, след това горивен филтър, датчик на колянов вал...резултат 0. След това се добави и гасненето описано от теб. Случи се няколко пъти след зареждане на гориво - казах си вода в бензина. Гасне няколко пъти и след това върви на пушка до следващото изключване на двигателя. Същата ситуация при почти празен резервоар - казах си контролната лампа/датчик не работи. Даже един път бутахме 100 м до бензиностанцията. И чак след като започна да гасне всеки ден след изгрев слънце реших да сменя ламбда сондата. Резултат - колата върви като 24 г.... мома
  3. jolobg

    Пак парно

    Всичко, което ще се залепи добре за ламарината и ще издържи (ако се наложи) до стотина градуса.
  4. jolobg

    Пак парно

    Трябва да свалиш и въздуховода. Това става чрез разделяне от климатика. Виж тук!
  5. Колега, виж тук. Нямам какво друго да добавя, само трябва търпение!!!
  6. Здравейте! Към проблема: Наскоро започнаха да отказват ел. стъклата при различни положения - вдигнати, свалени няма значение. Отказват и двете едновременно. И по някое време - след каране известно време, отваряне затваряне врати и т.н. се оправят все едно нищо не е станало. Проверих таблото с всички предпазители (под капака на двигателя отляво) - имаше леко хлабави, но не се оправи. Напротив зачестява. Не ми се иска да карам със шуба и ушанка, ако заяде в студа! Прилича ми на лош контакт по захранването към двете моторчета, но къде да го търся? Или е нещо друго... Благодаря предварително за всички съвети!
  7. Колега, би ли споделил как направи центровката та да знаем и ние?
  8. jolobg

    audi B4 kombi

    Задната чистачка и стъкломиялката се включват от един и същи лост - значи много вероятно да не достига захранване до тях поради дефектни контакти. Може проблема да е в лоста, реле, предпазител, проводници и т.н. Иначе, помпичката на стъкломиялката се проверява лесно като я извадиш (заедно с казанчето) и я захраниш директно с 12V...
  9. Полезно... Благодаря, за споделянето!
  10. Да, при мен датчика за високо налягане е бял. Струва ~ 4,50 лв. в Ауто Плюс. За да го отвиеш ще ти трябва дълга вложка (не си спомням размера, но не става от ключ за свещи). Успех! P.S. Използвай огледалце да погледнеш "кариеса"
  11. Преди 3 мес. имах подобен проблем - изтичаше масло от датчика за високо налягане на маслото. Не ми е познат твоя двигател, но "Забелязах че леглото на единя дачки е също сериозно омаслено - може ли да тече от него? " ми звучи по същия начин. От форума информацията беше, че е нещо обикновено да стане така, т.е. преди да и драснеш клечката или да купуваш скъпи неща може би си заслужава да си смениш първо датчика.
  12. Ключа ми е оригинален с чип/имобилайзер/ и докато не стартира двигателя лампата не изгасва. А в случая с мигането двигателя работеше... Дали не е въпрос на лош контакт в контактния ключ и да се подава фалшив сигнал за "чужд" ключ?!
  13. Здравейте! Това е цялото описание - случи ми се 2-3 пъти при палене. След изключване на двигателя и скоро след това отново запалване спира да пулсира. За какъв проблем е сигнала, който подава "кампютъръ" и какво трябва да се провери/направи?
×
×
  • Create New...