Jump to content

DStefanov

Members
  • Мнения

    212
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

1 Последовател

Друго

  • Kaра
    Audi A4 Avant B7

Персонална информация

  • Пол
    Мъж
  • Локация
    София

Последни посетители

2273 профилни разглеждания

DStefanov's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. здравей колега. последно с каква записвачка записваш rns-e дисковете . модели те  PX-L890SA са доста стари и никъде ги няма?

    благодря предварително?

    1. Show previous comments  1 more
    2. DStefanov

      DStefanov

      Здравей,

       

      Записвам дисковете с pioneer dvr-216d. Тук в България е трудно да се намери, но в ибей имаш голям шанс да попаднеш на такава. Аз моята я взех от там!

      Иначе не се сърди, че не отговарям, но радко влизам вече в ауди форума.

    3. vvelin

      vvelin

      намерих си от EBAY . мерси

    4. DStefanov

      DStefanov

      Браво на теб! Успех!

  2. По съвет на @P_PETKOV PIONEER DVD-RW DVR-216D 1.08-GENERAL SATA вече е при мен. Навигационният диск е записан и колата го прочете без никакви проблеми. Огромно Благодаря колега за съвета! Благодаря и на @around1за списъка с използваеми записвачки. Това, което трябва да спомена, е че не се наложи да ъпдейтвам, защото и с оригиналният firmware 1.08 записа диска без проблем. Поздрави.
  3. OK! Благодаря за съвета. Това ли е верният firmware 1.09, който трябва да сваля и ъпдейтна?
  4. Здравейте, Повдигам отново темата, защото имам възможност да избирам от няколко записвачки, които ми предлага познат и не съм сигурен коя да взема. 1. LITE-ON iHAS324-32 B, firmware AL1B 2. Pioneer DVR-216D, firmware 1.08-GENERAL 3. LITE-ON iHAS124-04 W, firmware HL0G 4. LG DVR 4167B Доколкото виждам от таблицата със съвместимите модели, които е дал @around1, тук единствената, която е еднаква като модел, но с различен firmware е Pioneer-a. Моля, да ме посъветвате, коя от записвачките да взема и изобщо има ли модел, който да става за запис на навигационни дискове. Първата и третата записвачка са чисто нови и не са ползвани! Втората е ползвана за около 10 диска, а за четвъртата нямам инфо, но като я гледам май и тя е нова. Мога да взема всяка една за 30лв. Моля за помощ относно избора. Поздрави.
  5. В момента ми трябва да запиша нави диск, но идеята е да записвам на децата музика, детски филмчета, игри и др. В този смисъл записвачка ми трябва и искам да си купя такава. Благодаря колега за предложението! Това, което не разбирам е защо е толкова голям проблем някой да каже с каква записвачка записва такива дискове. Зная, че много колеги правят такива дискове и няма как да не знаят какви са им записвачките.Пак казвам записвачката е за лична употреба! Имам сериозен бизнес и с дискове едва ли ще си вадя хляба някога! Който има желание да помага. Поздрави.
  6. Здравейте, Използувам записвачка Pioneer DVR-112DBK, с която за лична употреба си записвам дискове за навигация за RNS-E-то на колата ми. В последно време обаче, записвачката ми дава най-различни проблеми и грешки и отказва да запише такъв диск. Искам да си купя друга записвачка и моля за помощ от Ваша страна. Предложете подобна записвачка, същата или друга марка, която е достатъчно нова и добра да се справи с тази задача или кажете каква ползувате Вие. За предпочитане е да е на SATA, а не на IDE, но и във вторият случай не е проблем. В момента моята я ползувам с такъв преходник SATA to IDE и няма никакъв проблем с намирането и под Windows 10 x64. Благодаря за съдействието.
  7. На коя бензиностанция сипвате, какво точно гориво и на коя колонка? ;-) Чувал съм, че понякога и това има значение. Поздрави.
  8. В, какво се изразява проблемът в колекторите? Питам сериозно, защото при този разход, който е дал твоят приятел в града - 12-13 ми се струва невъзможен!??! Аз карам А4, който е малко по-лек автомобил и не мога да докарам под 16-17 градско. Та, ако проблема е в по-високият разход, значи съм за чистене на колекторите /ако, разбира се в това се изразява проблемът в тях/. Иначе сипвам А98 от Лукойл или 100 от ЕКО някой път. Никога не съм сипвал по-евтин бензин! В горният пост колегата споменава Шел. По-добър ли е техният 100 от 98 на Лукойл и 100 на останалите? Иначе този мотор е изключително приятен за каране, пъргав, надежден и със страхотен звук. Малко повече от година го карам и досега не съм имал никакви проблеми. Моята дилема също беше между 3.0TDi и 3.2FSI и избрах вторият, за което не съжалявам! Успех!
  9. Ето грешката, която дава: Ако някой има идеи и иска да ги сподели, ще съм благодарен.
  10. Както съм написал по-горе, използувам записвачка Pioneer DVR-112DBK, но нещо не мога да я подкарам. Последно при опит за запис ми дава следното съобщение: Power calibration Area Error. Не мога да се оправя и искам да си купя друго. Моля, да ми предложите подходящи и доказали се модели. Аз намирам Pioneer DVR-212BK, Pioneer DVR-212DBK, Pioneer DVR-216BK, Pioneer DVR-216DBK, но не съм сигурен дали ще станат. Ако някой е ползувал от описаните записвачки, нека да пише.
  11. @VBI, сваленото ISO мисля, че е ОК! За сорс файла не разбирам каква е разликата дали ще го отворя като ISO или като MDS, но опитах и по двата начина и отново не стана! За носителя навсякъде чета, че трябва да е DVD+R DL 8GB. Навигацията също чете дисковете перфектно. В момента съм с закупен диск с карти 2017 и всичко е ОК! Проблемът при мен, е че не знам как да направя Booktype: DVD-ROM. Изобщо не намирам такава опция и нямам възможност да сменя! Затова отново ще помоля, ако някой знае цялата процедура по настройка, ако има време и желание да я опише. Поздрави.
  12. Raziell, от къде точно се прави това и какво трябва да бъде? Опитах от книжката, в долният десен ъгъл, но никъде не видях такава опция за промяна!
  13. Здравейте, Преди повече от година купих от колега от този форум DVD записвачка, която би трябвало да става за запис на карти за навигация, но до ден днешен все още имам проблем и не мога да запиша нищо. Дисковете, които използувам за запис за Verbatim 8.5GB 8x DVD+R DL, софтуер ImgBurn, записвачка - по-долу на снимката. Сигурен съм, че записвачката е тази, която трябва, и вероятно бъркам някъде в настройките на софтуера. Съсипах доста дискове и опитите ми излизат вече доста скъпи, така че ще се радвам, ако някой опише подробно, стъпка по стъпка как се конфигурира софтуера за запис на такива карти. Благодаря.
  14. Никой ли не е монтирал тв тунер на RNS-E? Дайте малко повече информация? От това, което прочетох по темите почти изцяло става въпрос за монтаж на тунер на RNS-D! Не намерих подробна тема конкретно за моят случай и се надявах тук да стане дискусия..........
×
×
  • Create New...