Jump to content

1.8T

Members
  • Мнения

    99
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от 1.8T

  1. 1.8T

    930 км за под 9 часа

    Абе средна скорост 220 km/h е сериозно нещо. Това означава, че ако си карал 1-2 мин. да речеме със 140 km/h, то за да го компенсираш после трябва да си карал с 300 km/h също толкова време. А и на пловдивската магистрала има поне 2 завоя, който да ги вземеш с 220 е абсурд, не заради окачването, а заради нютоновата физика, центробежните сили и т.н. На повечето от състезанията на F1 средната скорост е под 200 km/h, а за болидите 0 - 300 km/h са неколко секунди. То бива, то може ама другари и другарки...
  2. Защо реши, че 41+27 = 68, а не 27+10=37 ?
  3. Два пъти слагах такова и беше ок.Харчеше около 0.5 л. на 10000 км. Третия път замина 1л за 1500 км. Двигателя звучеше разхлабено. За малко да сменя турбината, като основен виновник. Сложих LiquiMoly и разхода на масло беше около 1л за 8500 км. С Motul-а дотук (1000 и малко километри) не е мръднало. Умишлено карам по-агресивно, за да видя как ще го харчи. Ремонти и подмени в двг. отсек не съм правил. Освен това двигателя сега звучи по-стегнато и по-тихо.
  4. 1.8T

    A4

    Goodyear Hydragrip!
  5. Едно време си карах форда с такова. Не беше лошо. На А4-ката ми, кастрола (RS 0W-40) спря да и понася след третата смяна. Пробвах LiquiMoly 5W-40 и беше по-добре, ама не съвсем. Последно сложих Motul 8100 нещо си - 5W-40 и определено ме кефи - поне засега. Препоръчвам ти го!
  6. Застрахователите не ми слагат стъкло, а ми дават зеления лист (и възложително писмо, ако искам) и я правя където си искам. После или плащат фактурата или безкасово се оправят с сервиза. Въпроса е, какво да избера - все ми е тая колко струва. Въпроса е, къде е по-добре да го оправя?
  7. Сутринта ми нямаше нищо на стъклото, а следобед, като си тръгнах от офиса гледам вертикална пукнатина точно пред очите ми! Горе високо в зелената лента забелязах малко ударче от камъче (и се сетих от кога е - събота, на магистралата ме тресна нещо, но тогава не забелязах щети) и пукнатината започва от там в двете посоки - нагоре до края на джама и надолу почти до средата му. Появи се докато колата си седеше на паркинга пред офиса. Доколкото разбрах, това не може да се оправи с "възстановяване", значи ново стъкло. След една седмица пътувам и опциите са ми - Юнитрейд, Аутотехника, Кобра и Тибо. Из нета четох, че слагали по-тънки (с по-малко слоеве) стъкла, че течало после, че падали като слезнеш от бордюр - абе ужас!! Къде да ида, за да ми оправят колата свястно и да се приключи?
  8. 1.8T

    АЛТЕРНАТИВЕН ФОРУМ

    Не бях влизал в форума от 1-2 месеца, сега като се зачетох в темите и особено тази - ЛЕЛЕЕЕ, ЯКО СТЕ ИЗТРЕЩЕЛИ!!! Идете на море, починете си - живота е това около монитора, а не вътре в него
  9. 1.8T

    Лагери

    Лагерите ми ги доставиха в къщи и нямам идея къде е магазина - не съм ходил там. Но ще питам и ще ви кажа. Цената може и да е била специално за мене такава....
  10. 1.8T

    Лагери

    Намерих близък приятел, който продава лагери и го правел от 15-20 г. Препоръча ми тези, като ми гарантира, че качеството им е същото като FAG. Японски са, 50 лв. е комплекта за двете колела + уплътненията, контрата, та даже и шплента FAG били произведени в Португалия.
  11. 1.8T

    Лагери

    Доколкото виждам, повечето от предложенията имат модел за моята кола ('96 г.). От различните марки, кой са по-качествените? Колегата по-горе казва FAG. Други ми разправят за SKF. Има ли голямо значение, или качеството на различните марки е съизмеримо.? Иска ми се да взема нещо по-евтино от Юнитрейд, но да не е някой боклук и след 6 месеца да се разхлопат. Поздрави.
  12. 1.8T

    Лагери

    Дайте предложения от къде да си взема лагери за задните колела? В Unitrade са по 124 лв. на колело. Къде има по-добри оферти? Каква марка лагери да взема?
  13. Принципно у-вото би трябвало да стане за повечето VW/AUDI, стига да му намериме подходящо място на таблото и ECU-то да рапортува подходящите параметри. Ако му намериме място, със игурност ще става за диагностика, и в зависимост от това какво инфо дава ECU-то, може да заработи и като трип компютър (средна скорост, разход гориво и т.н.). Може да се срещнеме някоя вечер, да поговориме и да провериме кое ECU какво разправя.
  14. Проведохме тестове с А4 1.8 и устройството е 100% съвместимо. Т.е. със 100% работи на А4 1.8 и на А4 1.8Т. Ако някой има А4 1.6, А4 2.6 или А4 1.9 TDI и желае, може да пробваме. Поздрави.
  15. D&N до гара "Подуяне" - големи тъпанари са....но късно се разбира.... Миналата пролет сменях окачване, разглабякме по-късно - тампоните бяха затегнати накриво - така, че да се скъсат по-бързо. Скоро сменях спирачни дискове, искаха да ми сменят и лагерите отзад (защото им беше по-лесно). Отказах, и оня ми се закани, че след 2-3 месеца ще ида да ги сменям, щото немало да изкарат... В събота, докато си карах, задно дясно колело засвири, все едно скърцат спирачките. Дигнах малко ръчната и свиренето изчезна. Слезнах, пипнах диска - студен. Ритнах гумата и вдигнах кръвното - даде половин-един сантиметър напречен луфт! Затегнах гайката на лагера с оборот и нещо! ТЪПАКА в D&N въобще не е прибрал черупката на лагера, когато го е правил. Тук мислех да напиша, че повече няма да стъпя там, ама може и да стъпя - да разбия мутрата на някой....
  16. Ако си махнеш отоплението на седалките ще стане.... Не се отчайвай. Има вариант, при които устройството да влезе на мястото на средната духалка. Хардуера и софтуера ще са същите, само може да е друг и панела ще е по-различен. Като има развитие в тази посока ще уведомя форума Това решение или подобен вариант може да се използва за А3, 100/А6 и т.н. При А4 е горе-долу така. Няма L шина, но в устройството е предвидена и възможност за работа с К-L интерфейс. До колкото разбрах има два интерфейса за Б4. Единия е с три проводника до буксите (какъвто съм виждал), а втория с четри. Този, който е с три не става! Този който е с четири (+12, GND, K, L) би трябвало да стане, но пак зависи каква информация ще може да се извлче от ЕЦУ-то за конкретния модел. Диагностичния режим на бордкомпютъра може и да работи, а за режима "Тrip Computer", може и да няма достатъчно данни...Ще трябва да се изпробва. Предлагам, да организираме една среща някаде, и всеки който иска да дойде и да види устройството. Чакам предложеия за място. Мисля, че вечер, след 18:00 ще е удобно за повечето от нас... или събота/неделя през деня...
  17. C B4 не съм имал допир и не знам какви са вариантите на диагностичните им шини. Знам, чи имат диагностичен интерфейс, описанието на който съм виждал и за съжаление той по-скоро не става за нуждите на устройството. Може да има модели, особено последните B4, който да са с по-новия интерфейс, като на А4, но това са само предположения. Освен това, дори електрически да е съвместим интерфейса, и протокола да е същия като с А4, пак има вероятност всичките данни, необходими за пълното функциониране на у-вото да не са налични. Тогава или трябва да се премахне част от функционалността на устройството или да се намерят методи за наваксването на липсите... По отношение на това, дали устройството не "притеснява" ECU-то - няма проблем с това. В ECU-то си има заделено време за отговаряне на диагностични запитвания. Четенето на данните е няколко пъти в секунда, като скоростта се определя от самото ECU.
  18. Да, ще стане, ако централната ти конзола прилича на тази от снимката. Ще обясня отново: Устройството като електроника може да работи на всички модели Ауди след 1994/95г. Като софтуер (без модификации) със сигурност работи на 1.8Т (АЕВ) и 99.9% на ADR. За другите двигатели не съм сигурен, защото нямам такива под ръка, но теоритично трябва да работи. Конструкцията му (кутията, панела, диспля и т.н) се побират на мястото на жабката, която е на централната конзола на А4 '95. Ако вашата жабка е същата - устройството става и за вашата кола. Ако не е, трябва да се намери място, да се провери дали ще стане дисплея в дупката и да се направи ново лице. Мисля, че на А3, А4 след 97/98 и по-новите модели жабката е друга :-( На В3/В4 този софтуер няма да работи. За хардуера - може и да стане.
  19. Не, елементите ги доставят фирми, който се занимават с това. Аз ги поръчвам, правя устройството и ти го давам. Монтираме го в колата и си готов. Първите 80 лв. са нещо като капаро, понеже не искам да си поръчвам неща, който после да си останат за мене и да се чудя какво да ги правя. Читав, червено/черен дисплей, който да се побира не намерих. Подсведката е бяла, кристала е син. Т.е. бели букви на син фон. Бутончетата светят червено. Интензитета на подсведката се регулира от менютата. Може да се видиме някоя вечер, след 17:00, някаде в София. Пусни Л.С. и ще се уговориме Мисля че не....
  20. Ми параметрите са следните: -Трябва да имате А4 95-97 г. (може и по-късна, но централната конзола трябва да е като на снимката). Ако е с по-новата конзола, ще трябва да се измери дупката и да се направи нов корпус за устройството.... -Трябва да имате жабка на централната конзола. Ако има ключове вместо жабка, трябва да има поне четири празни позиции за ключове от двете страни заедно. Ключовете могат да се преместят от лявата страна. -Трябва да имате търпение (около месец) - доставките на някой елементи са бавни -На 1.8Т АЕВ е тествано и работи. На 1.8 ще го тестваме тия дни. За другите 1.6, 2.6 и 1.9TDI може да се наложи преконфигуриране. Хардуера е съвместим с всички модели. Софтуера трябва да се тества. При нужда, софтуера може да се "ъпдейтва", без да се сваля устройството от таблото, така че може да се добавя функционалност, а ако има софтуерни проблеми, могат да се отстраняват. -Трябва да имате 380 лв. и да искате да се разделите с тях на два пъти, веднъж 80 и втория път 300. Това е в общи линии.
  21. Интродукцията на устройството започна тук, но реших да направя нова тема. В общи лини това е устройството. ( тук исках да сложа картинките от другата тема, ама нещо не се получи) Представлява бордови и диагностичен компютър за А4 и заменя/допълва фабричния бордови компютър. Има няколко режима на работа: Като бордови компютър, устройството следи, изчислява и визуализира параметри, свързани с пътуването в три групи (текущо, последно и потребителско (custom) пътуване) , а именно за всяко от тях: -моментна, средна и максимална скорост -моментен и среден разход на гориво -продължителност на пътуването -изминати километри -цена на пътуването Има различни режими за визуализиране на тези параметри. Мониторинг на пътъуването, предупреждение за превишение на скорост, напомняне за почивка. Изчислява и визуализира колко гориво има в резервоара и при текущия среден разход за колко километра или за колко часа ще стигне то. Показва различни параметри с активна и усреднена стойност или графика на изменението им като: скорост, разход, натоварване, ламбда, температура на двигателя, напрежение на акумулатора. Като диагностичен компютър устройството изпълнява някой от функциите на стандартния диагностичен тестер: Четене и нулиране на грешките от ECU (Engine, ABS, Airbags, Climatrocnic, ....), четене на информационните блокове от ECU, четене на канали и др. В допълнение има интегрирана функционалност тип "Check Engine", която проверява дали всичко според ECU e в норма. Може да задава и нулира сервизните интервали In1, In2 и OIL. Устройството е монтирано на местото на малката жабка в централната конзола и е свързано към диагностичната шина на колата. Кабели през купето не минават. Ми това е в общи линии. Ако има заинтересовани съм насреща.
  22. Няма допълнителни датчици. Има няколко жици, който се връзват под таблото. Бордкомпютъра се свързва към диагностичната шина на колата и взима данни от ECU. После някой от тях се представят директно, други се изчисляват и представят нови величини. Стандартния бордкомпютър изчислява по същия начин, но има директна връзка с ECU и не ползва диагностичния интерфейс. Диагностичните софтуери не изчисляват нищо - поне версиите, който съм виждал. Те просто представят информацията. Същото важи и за оригиналните тестери на VAG. За съжаление, за B3/B4 подхода с диагностичната шина е неприложими, защото там интерфейса е различен, и е доста по-бавен. По отношение на контролера - няма особено значение, каквото те влече. В двата варианта използвах различни контролери и нямаше проблем с това. В софтуера е закачката....
  23. Явно сега и тука му е времето да започна.... Преди няколко години, когато си купих Аудито, имах голямо желание да е с борд-компютър, но понеже не ги пазаруваме от магазина се случи да е без такова чудо. Реших, че ше го преживея, но не би... След обстойно проучване на възможностите се оказа, че да си сложиш борд компютър не е много лека задача и най-вече не е евтина. Тогава си казах - ще си направя сам! Проекта започна така: След три месеца, резултата беше налице, а именно мой собствен борд-компютър, който изглеждаше така: а в що-годе завършен вид така: Това, както се досещате трябваше да седи в средната духалка. Така или иначе не застана там, защото последва тактическа пауза, при която правих ремонт в къщи и хич не ми беше до бордови компютри. Година и нещо проекта отлежа в главата ми и еволюира! Реших, че ще е по-удобно да е на централната конзола. Ето така се започна: и се стигна до тук: Съжалявам за грозните снимки. Правени са, както се досещате, с телефон. Това е устройството (бордовия компютър) в краен вид: Би могло да работи на повечето коли след 95 (А4, А6, А8), но за съжаление поради дизаина си се "фитва" само в А4 94-97г. на местото на малката жабка. Какво може? Ми почти всичко, което може стандартния бордкомпютър, т.е. този който е на таблото, плюс още един куп екстри, включително повечето неща, който могат да се правят с лаптоп. За разлика от лаптопа, устройството е винаги в колата и винаги работи. Има един-двама от форума, който са го виждали, единия даже следи проекта от самото начало. Мислех да направя отделен пост, но тук някак ми се стори че му е мястото. Ще дам повече инфо по-нататък.
  24. Здрасти, трябват ми: 1. спирачни дискове и накладки за четирите колела. 2. Маншон за полуоска (външен, до дясната гума) Искам нещо читаво! Колата е А4'96, 1.8Т с предно предаване, без датчици на спирачките. Моля за цени и някакви координати.
×
×
  • Create New...