Jump to content

asb

Members
  • Мнения

    375
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от asb

  1. asb

    Вода в багажника на В3

    Благодаря колега! Значи да не ползвам силикон, а лепилото
  2. asb

    Вода в багажника на В3

    Нямам антена. Проблема е там където се съединяват калника със задната "греда" /върху която лежи задното стъкло/ и самото стъкло.Получила се пукнатина /можеби на заварката или някакъв уплътнитен материал/, която започва от улеите за оттичане на водата под задният капак и непосредствено до калника, която продължава под ъгъла на задното съкло и тази декоративна ламаринка /нещо като къса лайсна/. За да се види до къде точно продължава и съответно да се поправи, единият вариант е да се свали задното съкло /което в момента не е вариант/ или тази ламаринка/лайсна. Просто няма видимост и достъп до проблемният участък.
  3. Здравейте момчета! Теча в багажника е серозен и след големите дъждове се е превърнал на аквариум Тече от една пукнатина там където задната греда на купето се съединява с калника и има една ламаринка отгоре на съединението. Има частичен достъп и видимост при отворн багажник, но не съм сигурен по-навътре дали няма още пукнатини/дупки и др подобни. Видимата част може лесно да се намаже със силикон, но искам да махна тези ламаринки /май са само декортивни/ и да видя какво става отдолу. Та някой ако е свалял тези ламринки или е запознат, моля да даде някакви напътствия. Като ги понапъна помръдват, но не се вижда как са закачени Поздрави
  4. Здравей колега! Дали ти си намира бензинопровода излизащ от бензиновата помпа и отиващ към инжекциона, този с гумения маркуч и накарайника от сраната на помпата.
  5. Проблема е решен След като на една случайна морга ме ядосаха с цена 50 лв. за ръчките, запретнах ръкави и ги разглобих. С малко помощ от първия приятел на човека - жената и го сглобих и сега вече пръскам! Проблема обаче беше странен за мен? Контактите и целият ключ като цяло си бяха здрави,без окисления,без нагари и други гадости,има си контактна смазка,абе като слънце. Контактите за пръскалките са като тези на светкавицата на дълги-две дълги пластитини с пъпки накрая. Като се дръпне лоста той прибутва горната към долната и пъпките дават контакт. На около една трета от държината на долната пластина /която е долепена до пластмасата/,до самият страничен ръб стърчеше минианюрно пластмасово образувание, малко по-малко от глава на топлийка и със същата форма. Е те това пречеше на пълния ход на горната пластина и не можеше да контактуват пъпките . От къде се взема не знам .Беше залепено за пластмасата инякякси наклонено към пластината, колкото да пречи. Още веднъж благодаря на всички.
  6. Много благодарности колега Снощи остана малко време та направих теста- моторчето си тръгна мощно и качи течност без проблеми, явно ключа е виновен. А имаш ли идея как са вързани чистачките за работа при издърпване на лоста за пръскалките? Явно са на отделна верига, и ключа е двоен може би? Питам за да проверя и тази верига, ако при ремонта не реагират. Благодаря предварително!
  7. Не колега, не пръска в никакъв режим на чистачките
  8. Тенкс на всички отзовали се! За съжаление със спрея не стана. Следобед се занимавах да търся спрей щото се оказа, че моя е празен флакон и след това да пръскам, но не тръгна. Ако се стигне до разглобяване, се надявам да се справя щото номера с късите съм го отиграл вече. Като знам каква е ииграчка може и втора ръка да взема. За съжаление вече е късно за тестове тази вечер. През седмицта ми е невъзможно, та ше продалжа дргият уикенд. Поздрави момчета!
  9. Значи мислиш, че правилно съм се насочил към ръчката ключ
  10. Здравейте момчета, Колата е Б3, бензин, 1.8, двиг JN, 90г. Трябва ми спешно мнение за следния проблем: Когато дръпна лостчето за чстачките към волана помпата за пръскалките и чистачките не работят. Бушона е здрав, всички степни на чистачките иначе си работят, помпата за пръскалките е здрава /пуснат ток директно от акумулатора/, не идва ток до обувките на кабеите за помпата /мерено с мултицет-0V/. Според изчетените теми във форума и скромните ми познания си мисля, че проблема е в ключа/лоста за чистачки.Доклкото знам релето за чистачките е едно,а за помпата няма реле или бъркам. Въпроса ми е може ли да се тества по някакъв начин дали ключа е проблема /например през кабелите за помпата и дръпнато лостче да даде-не даде верига/ или ще се разбере при разглабяне. А къде другаде може да е проблема. Знам, че е внеделя, но ще съм благодарен ако някой се отзове бързо щото колата ми трябва през седмицата /по работа/, а е много гадно на това време да се кара така.
  11. Айде да се включа и аз в клуба на припукващите от дясно. При мен припуква обаче при завой на ниска скорост, напр. маневра и при изправяне пак и след това няма.Все едно нещо измърдва и после се намества. Вчера свалих капачката на тампона на аморт. и установих, че срязаната гайка /или това което си мисля че е тя/ се върти свободно на ръка и при въртене на волана стеблото на аморт. - стърчащото с резбата се движи леко в посока на завиването- ляво или дясно Дайте идея нормално ли е това. Извинявам се, че ползвам темата на колегта, но май сме с един и същ проблем.
  12. Не знам на кое казвате регулатор на спирачното усилие, може би "кантара". Но според мен при барабани отзад, най-вероятно скърца там където задните накладки странично се допират до желязото на което са монтирани. Става въпрос за желязната основа на накладките, опират се май на две места желязо в желязо и скърцат. Заслушай се и ако скърца само при отпускане на педала значи 99% е това. Хвани някой да натиска педала и слушай колело по колело щото аз първия път тръгнах да разглабям предните, но то се оказаха задните Смазва се с температуроустойчива грес, но внимателно за да не се разтече и да се омажат барабаните и спирачки йок.
  13. Пичове извинявам се, че се намесвам обаче кво ше ги правите решетките с емблемите след това Аз съм кандидат за една читава оригинална за Б3 Та какво стана с вашата поръчка
  14. asb

    Предавателни числа

    Благодарности
  15. asb

    Предавателни числа

    Колега Краев прощавай, но не те разбрах! Искаш да кажеш, че сам си сменил лагерите на диференциала ли? Дай малко повече инфо. Със сваляне на скорости ли става или може без?
  16. В следствие на тази дискусия взех едни VR78 на Бош, да видим има ли реална полза от новите разработки или целта е да вдигнат цената
  17. asb

    Помощ за фаровете

    Колега виж си първо крушките. Може да ти се струва невероятно, но на мен ми се е случвало да ми горят и двете крушки едновременно при друсване в дупка. Разгледай жичките на свалени крушки и ако са с неправилна форма са изгоряли, а най добре смени едната крушка и пробвай после ше ти е резервна Успех
  18. Колега имаш ли ляв/шофьорски фар за Б3 и оригинални тасове и цени?
  19. Аз не знам кой какво препоръчва за мотор JN. Аз карам с тези които са дадени в книжката която върви с колата и я имам. Там са дадени два вида NGK - BUR6ET и БОШ - W7DTC. Сигурно стават и други марки и видове, някои може и да са по-добри. Между другото никаква разлика не намирам между Боша и NGK-то. Купувам ги от Ауто+ , Киров Бош и Ауто хелп. Успех в покупката.
  20. Едни от най-подходащите са BUR6ET на NGK - триелектродни. без проблем работи и с БОШ-а, но в момента не се сещам означението им, също са три електродни.
  21. Благодарности към колегата Димо за тампоните Много коректно отношение
  22. Колега можеш ли да направиш актуална оферта за тампони на магарето и тампони на двигателя? И от къде могат да се вземат? Колата е Ауди 80, 1.8 JN, 1990
  23. asb

    Гарнитура за водна помпа

    Освен уплътняването точно разстоянието ме притеснява и мен. И в двата случая по-голямо и по-малко все ще е проблем. Как би могло да се прецени/измери евентуално А болтчетата ше ги мисля като стигна до там, но то и при цяла помпа с корпуса, не е ясно дали ше съвпаднат шайбите точно поне така си мисля!
  24. Та пичове ше се сменя водната помпа - вие. Помпата е купена, но с нея продават някаква хартиена гартитурка с няколко микрона по-дебела от вестник а като гледам настоящата ясно се вижда, че е с дебелина около 1 мм и е метална ? В ЕТКА- та от подфорума за части/консумативи я дават 1.5 мм , но казват от какъв материал е Та независимо дали аз ще я сменям или майстор ми се струва, че хартиената гарнитурка е неизползваема и възниква въпроса- каква друга да се сложи? - Да се сложи старата- тя е метална и не е нагоряла, но дали не е деформирана? - Да се изреже клинкеритова с подходящата дебелина, но с каква дебелина? - Да се изреже метална, но от какъв метал и пак с каква дебелина? - Да се изреже една такава- от двете страни метал и по средета клинкерит и пак с каква дебелина? По магазините никъде не намерих отделно гарнитура. Всички викат, че само с помпата се продават и то хартиени Та пичове гледам по темите, че сте сменявали помпи та би трябвали да можете да дадете съвет
×
×
  • Create New...