Jump to content

Ahileus

Members
  • Мнения

    310
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Ahileus

  1. Графиката е грешна. Някак съм успял да мащабирам само предно ляво до 50 км, а останалите 3 до 255. Ако някой може, нека сподели как да извадя кодировката.
  2. Това записах преди малко. Графиката е до 50 км. Червената линия е предно ляво с новия датчик. В бялата са събрани останалите 3 датчика. Мисля да пробвам с леко отдалечаване на датчика от пръстена.
  3. За първи път имам проблем с ABS модул. Светна лампата, даде грешка за преден ляв датчик - сменихме го. Лампата пак светна със същата грешка - 00283 (35-00) intemittent за G47 преден ляв. Кабела изглежда абсолютно здрав, конекторите са проверени, гривната в главината е малко ръждясала, но е цяла и не изглежда крива. След известно време лампата угасва без да е ресетвана грешката. Няколко пъти следя в движение с VAG-COM да видя дали няма да даде отклонение някой от датчиците но не мога да хвана нещо повече от 1 км/час, което сякаш е нормално. Веднъж изгасна като влязох в дупка с дясната гума, друг път светва на ляв завой, трети път даже изтрака помпата при движение направо. Май работата отива на модул, но викам да питам и по-препатилите от мен.
  4. Колеги, аз си реших проблема с паленето. От 2 седмици пали чакмак, и на малко под нулата. След като смених половината двигател и какво ли не, сменях също и сегменти заради разход на масло, се реши проблема със смяна на.... бензина. Приятел майстор ме кара няколко пъти да го източа и сменя с нов, аз все му виках, че не е прав ама на. На редовното обслужване с масла и филтри помолих майстора да източи и бензина. Заредихме VPower от Shell и за сега пали от раз. Колко мъка и колко пари и време на вятъра...
  5. Ahileus

    Странен проблем А3 8L

    Проблема е решен. Клемореда на контактния ключ беше проблема. Имаше счупен контакт в него.
  6. Ahileus

    Странен проблем А3 8L

    И всичко това едновременно? Без записани грешки, а с модул АБС няма връзка. Някое захранване или клемореда на ключа не са ли вариант?
  7. Здравейте колеги! За много години! Имам странен проблем с колата на жена ми. А3 8L 1.6 AEH 101 ps, автомат, 1997 г. Размотавахме се из нашия град, спрях пред офиса и на следващо палене - ядец. Светна лампата за ABS, нямам мигачи, къси и дълги светлини също няма, скоростомера не работи. Имам оборотомер, габарити и аварийни. Проверих всички предпазители, до които се добрах - над акумулатора и на таблото до шофьорската врата. Не намирам нищо разтопено, нагоряло или изгоряло. С Ваг Ком успявам да се свържа към двигател, трансмисия, табло и т.н. Няма грешки. Не мога да се свържа към ABS модул. Динамото зарежда на над 14 волта. Някакви идеи! Благодаря предварително!
  8. Аз за момента се разминах със смазване на патрона, но при мен за момента не е толкова тежко положението. Щом заяжда явно има нещо счупено в механизма му и трябва да се отвори и подмени. Патрон от морга - 40 - 50 лв. ключар - 40 - 50 лв и нещата ще си дойдат на мястото. В това клипче има интересни неща.
  9. https://workshop-manuals.com/audi/a3_mk1/heating_ventilation_air_conditioning_system/heating_air_conditioner/self_diagnosis_v.a.g_inspection_service/ac_electrical_check/ Този сайт ми беше изключително полезен за тестване и диагностика на електрическата система на моя климатроник.
  10. Абсолютно вярно. Няма нищо лепено. Просто съм дърпал в грешната посока. С механизма за чистачките имах по-големи разправии, но и с него се справих. Благодаря!
  11. А дано. Аз понапънах от тук от там, ама не мръдна и си викам - лепено е значи. Ще опитам с повече настояване.
  12. Здравейте! Наскоро забелязах, че чистачките се движат мудно и неравномерно. Явно механизма има нужда от ревизия, смазване или подмяна. Пластмасата над него доколкото виждам е залепена за предното стъкло. Въпроса ми е как безопасно да я разлепя и ако излезе без да се счупи как след това да се залепи читаво така, че да не протече върху компютъра например. Имам предположение, че полиуретанов силикон ще свърши работа, но не съм сигурен. Благодаря предварително!
  13. Аз опитах с какво ли не. Ламбда сонда, дебитомер, дросел и адаптация, инжектори, гумички на входящия колектор, датчици за температура на въздуха и антифриза, датчик колянов вал, датчик разпределителен вал, бензинова помпа, регулатор на налягането - 3 броя, бобини, свещи 2 комплекта и нови кабели за тях, добавка в бензина, "чашата" за картерните изпарения и маркуча с клапана от въздушния филтър към дросела. Студеното палене продължава да е проблем и става от втория път при температури по ниски от 6 - 7 градуса. Някой опитвал ли е да смени компютър при такъв проблем за проба? Постоянно качваше грешка за богата смес. Скоро не съм я гледал защото ми писна. Възможно ли е компютъра да не управлява както трябва горивния процес и да карам постоянно в някакъв предварително зададен режим? Разхода също е висок.
  14. Със същия проблем съм. Сменил съм половината кола без резултат. Нямам газ. Дебитомер, бензинова помпа, свещи, кабели, бобина, ламбда сонда, датчик колянов вал, датчик разпределителен вал, О пръстени на входящия колектор, датчик за температура на входящия въздух, регулатор на налягането на безнина в рейката, инжектори. Само дросел не съм сменял за проба иначе съм го чистил и обучавал милион пъти. Това с паленето ми го прави само на студена кола зимата. Лятото - няма грижа. Въртя веднъж - тресе и я гася да не се мъчи. Чакам 15 секудни, въртя и слушам дали ще заработи бензиновата помпа. Ако заработи пали на първия оборот. Ако не заработи и се помъча да я запаля я давя и става по зле. След като запали ми държи сравнително ниски обороти за студена кола стояла на -7 през нощта. Не повече от 1000 оборота. Държи си ги стабилно, като загрее падат на 800. Шантава работа. Писна ми и съм я зарязал, щото явно няма оправия. Отделно - гори като змей. Автомат е гадината. 14 в града.
  15. Ahileus

    Климатик

    Като цъкне котвата прави ли студено и започват ли да се чуват разни странни звуци от към таблото? Перките на радиатора включват ли се на втора степен?
  16. Мерих всичко онзи ден - нищо не открих. Ще ги дебна.
  17. Интересно. Когато купих колата миналата година имаше електрически проблем, и компресора не тръгваше. Оказа се датчик. Преди това подмених въпросното реле за проба, а моето си го запазих. Ще взема да пробвам дали няма да си реша проблема с подмяната му. Не съм забелязал обаче перките да спират при пуснат климатик.
  18. Имам абсолютно идентичен проблем. Колега ivaylo3, дали решихте проблема със смяна на лагер и кой точно?
  19. Моля, за цена и възможност за доставка на външен климатичен радиатор за AUDI A3 8L 1.6 101 кс AEH автомат 1997 година.
  20. Ahileus

    Кофти студен старт

    Не , категорично не са две. Само една е. Ако е махната втората сонда най-малко щеше да свети една мнооого голяма грешка на VAG-COM-a. Двигателя е AEH.
  21. Ahileus

    Кофти студен старт

    Леко развитие по въпроса с трудния студен старт и грешката за богата смес. Изчетох доста и след като премахнахме всички възможности - ламбда сонда, дебитомер, регулатор на налягането, бензинова помпа, свещи, кабели, датчици, центровка и т.н., а на празен ход сместа оставаше много богата и интегратора на компютъра се мъчеше постоянно да обеднява сместа и набиваше грешка при достигане на -25% оставаше само едно - картерната вентилация. Въпросната се осигурява от пластмасово приспособление под капачката за наливане на масло и нищо друго. Оказа се, че пропускателната му способност е много голяма и понеже е свързана директно пред дросела при ниски обороти бърка сместа и я прави богата. Когато се загаси колата на богата смес и интегратора е много на минус, то на следващия ден паленето е трудно, защото колата се мъчи да пали на бедна смес. В момента въпросната джаджа е доработена да пропуска по-малко и на празен ход интегратора остава в допустимите граници до -6%. Потеглянето е осезаемо по-динамично и го няма замислянето и претрисането между 1000 и 2000 оборота на практика това е времето, което трябва на интегратора да се осъзнае, че на двигателя му трябва повече гориво. Естествено ще потърся втора употреба от това приспособление, ще го сменя и пак ще тествам. Към тази джаджа се насочихме и от тоталната липса на конденз. Предполагам всички сте виждали зимно време конденз под капачката за наливане на масло. При мен такъв тотално липсва. Това още веднъж потвърждава теорията за неправилната работа на този маслен сепаратор или приспособление за картерна вентилация - както го наречете.
  22. Ahileus

    Кофти студен старт

    Днес направих следната проба. Завъртам ключа на контакт. Бензиновата помпа се включва. Изчаквам и повтарям операцията 2 - 3 пъти без да паля. После пали нормално от раз. Явно не може да направи налягане бензина. За сега проблема с паленето го замразявам. Излезе друг проблем. Много странна вибрация, която се усеща в цялото купе при потегляне и понякога в движение при подаване на газ. Ако сложа на N няма вибрация и при изфорсиране. На D се почва. Като покарах малко изчезна и после пак се появи за малко. Някакви идей?
  23. Ahileus

    Кофти студен старт

    Вчера взех колата, беше палена в сервиза и беше позагряла. Пали и върви перфектно. Няма прекъсване, няма претрисане. Според майстора ангренажа бил изместен с 1 зъб. Тази сутрин обаче пак запали трудно. Въртя - мъчи се да запали претриса претриса и се мъчи да гасне. На петото завъртане запали веднага без проблем и вървя перфектно. Плавно се ускорява, няма прекъсване и т.н. В общи линии - почти изходна позиция.
  24. Ahileus

    Кофти студен старт

    Добро утро. Датчика, който взех вчера от автоморгата е Bosch. Евентуално днес може да я взема и ще я видя.
  25. Ahileus

    Кофти студен старт

    Много си прав, но пътя до тук е изминат за съжаление и връщане няма. Новия датчик, който монтирах е BBT. Нищо не знам за марката, по-евтин е и реших да пробвам. Систематизирания извод от работата на двата датчика е следния: Стария датчик - не пали, като запали върви пак мудно но не набива грешка и няма такава драматична загуба на мощност. Новия датчик - пали, но работи точно докато колата позагрее до 60-65 градуса. От там насетне набива грешка, забива муцуната и не тръгва. Като го махна и оставя колата да си взема инфо само от датчика на коляновия вал двигателя работи, пали с повече въртене и няма тяга в първите 2000 оборота. Напреженията, които отиват към датчика са в норма. В момент на проблем не съм замервал. Между 4.5 и 5.5 V. Аз измерих 4.90. Сигналното напрежение от датчика към компютъра не мога да го измеря с нормален уред. Само веднъж имах осцилоскоп, с който мерих стария датчик и даваше правоъгълни импулси 0 - 5 V. Днес взех друг датчик от морга. Сумата е скромна и я оставих да го сменят. Ще видим.
×
×
  • Create New...