Jump to content

Joroblob

Members
  • Мнения

    15
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Joroblob

  1. А какъв е този модел? Мех. инжекция прилича да е 1 към 1 с тази на DZ. Възможно е и дюзите да са еднакви!
  2. Joroblob

    80 / 90 / разход гориво

    Двигател 1.8 DZ 112к.с. Извънградско 7.8 - 8.2 Градско 11.5 - 14 (,че и нагоре! - особено зимно време)
  3. Защо не спазвате предписанието което е дадено на капака? Мисля че това е оптималното!
  4. 1. 80-100км/ч 2. Лампичка за късите светлини няма! Има зелена когато си на габарити и синя за дългите! 3. Изобщо не е нормално да има вибрации (Препоръчвам ти първо да си провериш гумите(джантите) а после да ходиш на реглаж на предница!) (Колегата Петър Арангелов е прав за талона (Българския) не винаги е точен! Имам приятел с DZ 90кс. ?!?!?!(по талон) е със сигурност DZ под 112кс. НЯМА! )
  5. Аз съм с DZ, но и аз нямам такъв датчик. При мен проблема с оборотите беше в тъй нареченото стъпково моторче.
  6. Действително не винаги алуминиевата е по лека. Поне при мен при мерене "на ръка" алуминиевата е по лека поне така ми се срува! А наистина тежеста не би трябвало да окаже чак такова влияние, опитах се да кажа че натрупване на причини може да доведе до такова нещо и то пак едва забележима промяна! И аз както другите колеги смятам, че ако е наистина осезаема разликата определено трябва да търсиш другаде! Нищо чудно просто съвпадение да е станало, я някое кофти гориво да си заредил, я нещо по хилвдите дюзички и тем подобни (не съм добре запознат с дизелите)!
  7. Аз имам едно предположение което ми се струва вероятно, понеже забелязах нещо подобно като сменихме гумите на бащата! Та след "задълбочен" анализ в една кръчма достигнахме до възможните причини: 1. Радиуса на колелото (от оста до края на гумата) се увеличава - (в повечето случаи зимната е по висока спрямо лятната). След прилагане на няколко физични закони се достига до извода - по-дълго рамо (радиус) по-голяма сила е нужна в основата за да има същата сила на края на рамото (която е била при по късото рамо)! 2. Всеизвестен е факта че зината гума е по-мека и съответно с по-голямо контактно съпротивление (още нютон метри се губят)! 3.По голяма тежест на желязната джанта спрямо алуминиевата - пак механични загуби :-) 4. ...Е не го помня!!! бирата ми беше дошла в повече Надявам се не бях твъде академичен! За разяснения обърнете се към учителя ми по физика в МЕИ-то!
  8. Joroblob

    ЗА ВСИЧКИ С АУДИ 80-Б3

    И аз мога да гарантирам, че колицата на колегата Martineli НЕ е DZ -112к.с. (Като съдя по моята!)
  9. И аз се сблъсках с този проблем, само че при мен беше уреда за температурата (Температурния уред на таблото и този за горивото са абсолютно идентични!!! ). Прочетох тук там из форума и видях няколко варианта за решаване на проблема, оказа се най често срещания СПОЙКИТЕ по платката на таблото. При мой приятел с Б4 също но малко по сложна спойка (Сложна затова че нямах под ръка достатъчно мощен поялник - проблема беше на самия уред спойката на реотанчето му към пина дето се свързва към таблото (то там е заварка но спойка върши работа )) Та това е моя съвет започни от спойките на таблото прегледай самия уред (имаше линк в една от темите тук където руснаците доста добре и нагледно са обяснили как става), та накрая се насочи към датчика в резервоара!!! Хайде късмет!
  10. Joroblob

    въпрос заDZ мотор

    И аз имах подобен проблем, с единствената разлика че не гаснеше, а само падаха много оборотите (до към 400) и много нестабилна работа след това, един съсед автомонтьор веднъж ме видя да и се чудя само я погледна и ми каза "стъпково моторче" аз бях доста скептичен към такава диагностика но все пак реших да направя това което ми каза!!! И О Чудо взе че се оправи работеше перфектно (до скоро като сега пак се разколебаха оборотите) Така че и моето предложение е да погледнеш стъпковото моторче и да го почистиш (само че не мога да ти кажа как защото човека го взе в сервиза с него - спомена само за промиване с някаква течност на която забравих името!) Доколкото разбрах именно това стъп.моторче определя работата на двигателя на празен ход!
  11. Да действително тези "щуротии" са за АБС-а по точно за датчика който следи дали даденото колело се върти (най вероятно индукционен датчик)! Само че нямам абсолютно никаква идея как може да се развалят зъбчетата?!?!? датчика да! но... А по въпроса с придрусването и аз съм за крив диск!!! Един приятел с Ренде 19 имаше такъв проблем, но при него придрусването беше по отчетливо при по-ниски скорости (в порядъка 40-60км/ч) след смяната на дисковете (само предни!) проблема изчезна! Само един съвет както и други колеги по-горе казаха внимателно с новите дискове при първите 100 - 200 км , че малко им трябва да се изкривят и новите! Също така не отхвърлям вариянта дебалансирани гуми!
  12. Колега и аз искам да попитам за няколко неща: Колата е Б3 1.8Е DZ мотор 112кс! (Мех. инжекция) 1. Предни дискове (Вентилирани!). 2. Стъпково моторче за празния ход! 3. Термодатчика за уредчето на таблото и самото стрелково уредче за температурата (Което безвъзвратно повредих! Ако се продава като отделна част защото по моргите ми дават само цялото табло)
  13. Здравейте колеги и аз го имам този проблем уреда за температурата но при мен проблема се изразява в това, че показанието му едвам достига началните деления (май 55 градуса се падат) и то само от време на време!!! Пробвах смяна на термодатчика - не помогна абсолютно същото се получаваше, разглобих таблото почистих внимателно контактните повърхности да ама не, се така, при последвалото сваляне отново на таблото не знам дали бесхе правилно да го правя но с ръка бутнах стрелката която за мое учудване даваше голямо съпротивление и успях само до средата да я преместя не посмях да вложа повече сила да не и видя сметката, след което направих този опит и с другите стрелки които съвсем леко и свободно стигаха до края - от което заключих че самия уред за температурата не е нещо както трябва! Та някой има ли идея дали е нормално това или не? И ако може някой да ме посъветва от къде мога да си закупя този уред защото на много места попитах но никъде нямаха и не са имали такава част
×
×
  • Create New...