Jump to content

kogechi

Members
  • Мнения

    16
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от kogechi

  1. Колега, дай моля те данните за таблото с прибори. С FIS ли е?
  2. 6. Освободете застопоряващата скоба на шарнирния палец, съединяващ педала с работния цилиндър, откачете палеца. 7. Сега можете да свалите цилиндъра. 8. При монтаж на новия цилиндър стъблото, натискащо върху буталото на работния цилиндър трябва да бъде отрегулиран така, че падала на съединителя да се намира на около 10 мм по-високо от педала на спирачките. 8. Обезателно проследете: възвратната пружина трябва да връща педала изцяло. При това педала в позиция на покой не трябва да се притиска отгоре към планката. В противен случай буталото на работния цилиндър в позиция на покой не може да достигне до крайната точка. 9. При регулиране отхлабете контагайката на стъблото и завъртете стъблото вляво или вдясно около оста. Отново затегнете контрагайката. 10. Обезвъздушете и напомпете хидравличната система на съединителя. Съвет: Педала на съединителя на Ауди А4 е снабден със пружина с "горна мъртва точка". Тя помага при натискане на педала. След като се премахне натиска върху педала, го връща в изходно положение. Ако педала не се връща назад, то в хидравличната система е попаднал въздух или е тежък хода на педала или пружината. Демонтаж на главния цилиндър на съединителя (последователност на действията) 1. Повдигнете и фиксирайте предната лява част на автомобила. 2. Откачете нагнетателния хидравличен шланг от главния цилиндър - бъдете внимателни - може да изтече спирачната течност. 3. Поставете някакъв съд. 4. Разхлабете крепежния болт на цилиндъра, изкарайте главния цилиндър от скоростната кутия назад. 5. Ако е необходимо си помогнете с антикорозионен спрей и допълнително рамо за ключа. 6. Смажете леко с масло повърхността на корпуса на новия цилиндър, смажете с паста MoS2 стъблото. 7. Поставете главния цилиндър в корпуса на скоростната кутия и го натиснете силно до момента, в който ще можете да завиете крепежните болтове в резбата на скоростната кутия (25 Нм). 8. Обезвъздушете и напомпете хидравличната система. Премахване на въздуха в хидравличната система на съединителя Тези, които нямат уред за изпомпване на въздух, могат да го премахнат от хидравличната система така, както се премахва и въздуха в спирачната система, по следния начин: 1. Разхлабете шпилката за изпускане на въздух на спирачката на предното колело и шпилката на главния цилиндър на съединителя с около 1,5 оборота всеки. 2. Съединете двете шпилки с тръбичка. 3. Сега няколко пъти много бавно и внимателно натиснете върху педала на спирачката така, че хидравличната течност от спирачката на предното колело да се прехвърли през хидравликата на съединителя. 4. Не натискайте върху педала силно, тъй като ще разкачите тръбичката! 5. Не изпускайте от поглед нивото на течност в резервоара. 6. Ако в резервоара на спирачната течност не се появяват повече мехурчета въздух, то и двете шпилки се затягат и се премахва тръбичката. 7. Проверете нивото на спирачната течност!
  3. Проверка на хидравликата на съединителя На фиг. 001: 1. Лост за изключване на съединителя (върху него действа силата на главния цилиндър на съединителя); 2. Притискателен лагер; 3. Входен вал на скоростната кутия. На фиг. 002: Над педала на съединителя (с цифра "1" е обозначен лоста) се виждат гумената маншета (5) на работния цилиндър на съединителя и двата крепежни болта (3 и 4). С цифра "2" е обозначен застопоряващата скоба на шарнира, който трябва да се изважда при демонтаж. (последователност на действията) 1. Ако съединителя се изключва правилно - хидравличната система при всички положения е изправна. 2. Но ако той се изключва лошо или педала на съединителя пропада без съпротивление - със сигурност има въздух в хидравличната система. 3. Обикновенното премахване на въздуха в този случай не може да помогне - трябва да се открие мястото на теч и да се отстрани. Сега вече можете да премахнете въздуха от системата. 4. С цел профилактична проверка на хидравличната система на съединителя, потърсете следи от спирачна течност бърху работния цилиндър (над педала на съединителя) и на главния цилиндър (на скоростната кутия). 5. Наличие на масло по цилиндрите означава, че на са херметични и подлежат на подмяна. Въпреки, че произхода на маслени замърсявания по главния цилиндър се определя трудно без старателно почистване на този участък. Съвет: Хидравликата на съединителя се захранва от резервоара на спирачната течност, но при намаляване на течността от резервоара през хидравличната система няма опасност за спирачната система. Тръбоотвода за снабдяване с течност на хидравличната система се намира високо в резервоара и за това винаги остава достатъчност течност за нормалната работа на спирачната система. Демонтаж на работния цилиндър на съединителя (последователност на действията) 1. Изпомпете колкото се може повече течност от резервоара на спирачната течност (с помощтта на медицинска спринцовка). 2. Демонтирайте облицовката. 3. Сложете стар парцал под работния цилиндър, отсъединете подаващия шланг и източете оставащата спирачна течност в парцала. 4. От страната на двигателния отсек отвийте нагнетателния шланг към работния цилиндър. 5. Развийте двата крепежни болта с вътрешен шестограм на работния цилиндър. ...
  4. Здравейте! Реших да се включа и аз, като предварително съобщавам, че още не съм се занимавал подобен ремонт. Само ми се иска да помогна с информация, но имайте в предвид, че превеждам от сервизна документация. Проверка на съединителя Степента на износване на съединителя не може да се определи в монтирано състояние. Първият признак за наличие на дефект е като преплъзва съединителя. Преплъзването може да се забележи при движение на скорост на най-високата предавка под натоварване. Двигателят работи на високи обороти, а скоростта не се увеличава. Допълнително може да помогне следния метод, който обаче трябва да се използва много рядко. Приплъзва ли съединителя? (последователност на действията) 1. Дръпнете ръчната спирачка, натиснете съединителя и запалете двигателя. 2. Включете на 3-та предавка, бавно отпуснете съединителя и подайте газ. 3. При изправна ръчна спирачка - двигателят трябва да заглъхне. 4. Ако двигателя работи - имате неизправности в съединителя. Правилно ли се включва съединителя? Ако скоростната кутия при топъл двигател се превключва трудно или при превключване на скоростите се появява скърцащ или тропащ звук, то най-вероятно, съединителя не се изключва правилно. Много рядко това е свързано с технически проблеми в скоростната кутия. За да се убедите в това, трябва да направите тест на 1-ва и задна предавка. (последователност на действията) 1. Запалете двигателя на празен ход. 2. Натиснете съединителя докрай, изчакайте около 3 секунди, след което опитайте да включите на 1-ва или задна предавка. 3. Ако предавката се включва трудно или се включва със "скрибуцане", то това означава, че съединителя не се изключва напълно, т.е. водещия диск не се върти свободно. 4. Проверете хидравличната система на съединителя, натиснете педала на съединителя няколко пъти (напомпете). 5. Направете още една проверка. Приятна работа колеги. PS! Като съм свободен ще преведа и публикувам - "Помощ при проблеми със съединителя"
  5. Малко късничко се включвам с отговора ми, но сега прочетох темата. Може да послужи на някой сега. Аз съм с А4-ка. В каталога ми пише, че регулирането на късите светлини се извършва в позиция "0" на машинката. Първо се регулира по вертикала, после по хоризонтала. Ако правилно са регулирани късите, то дългите светлини са нагласени автоматично.
  6. Здравей колега! Какъв е номера на ABS-а ти? Търся с номер 8Е0 614 111 АН или 8Е0 614 111 AJ...
  7. Здрасти колега! Интересува ме ABS-а. Търся с номер 8Е0 614 111 АН или 8Е0 614 111AJ... Какъв е твоя номер?
  8. Колеги! Отиде ми ABS-а... Търся с номера 8Е0 614 111 АН или 8Е0 614 111 AJ... Благодаря предварително!
  9. Здравей колега! ABS-а наличен ли ти е? Ако е наличен, какъв му е номера? Търся 8Е0 614 111 АH... или 8E0 614 111 AJ... Всъщност за да не те занимавам излишно, дай ми номера на твоя ABS и аз ще проверя дали става при мен. Може да е съпоставим.
  10. Браво Лео! Супер материал... Поздравления! На базата на твоя материал, ще се опитам да вградя LED-ове за мигачите в огледата. Много ти благодаря.
  11. Здрасти колега! Случайно да ти се намира ABS-модул с номер на Audi - 8Е0 614 111АН и номер на BOSH - 0 273 004 358? Ако да - дай цена.
  12. Здрасти колега! Да ти се намира ABS-модула и случайно да е 8Е0 614 111АН(Audi) или 0 273 004 358(Bosh)?
  13. Здрaсти колега! Остна ли ти 111 АН? Ако да - купувам. e-mail за връзка: k_chifligarov@abv.bg
×
×
  • Create New...