Jump to content

m_a_r_t_o

Members
  • Мнения

    269
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от m_a_r_t_o

  1. Здрвейте отново! На последък не разполагах с много време, за да обърна внимание на А2та, тъй като се отвори доста работа по фарове и брони на една от др две коли, за които се грижа. Аудито го караме предимно в града и с карането някои от изброените проблеми странно се промениха, като... се оправиха Цъкането от копчето за аварийни престана, за 200-300км градско мигачите нито веднъж не отказаха и онзи ден пред Кауфланд, като дръпнах ключа и зумера за фаровете пропищя. Сега го пробвам всеки път и винаги сработва. Странна работа, но все пак добре. Има ли някакъв чалъм без да прецакам нещо, за надигане на парчето мокет над комфорт модула, че се мъчих, но с голи ръце не става? Поздрави на всички колеги!
  2. Страшно изчерпателен, благодара колега! Не съм се сещал, че с Ваг-ком могат да се диагностицират проблеми от подобен род. Мислех да ходя при човек занимаващ се с аларми, но първо един ваг-ком и тогава при него. А така като гледам мога да си помогна като проверя кабелите в гуфрето на вратите и бутона за заключване. Капачето в мокета на шофьорските крака го забелязах преди, но не съм поглеждал какво се намира там.Ще хвърля едно око и там, да няма окиси, влага. Ще я водя на майстор, но да се оправи времето, че като гледам навън какво е... Щом има някакво развитие ще пиша, къде е бил проблема. А ето и ключа, но освен чипа за имобилайзера друго няма.
  3. Здравейте колеги! След като отдавна предоставих Б4-то на баща ми, сега отново съм собственик на марката в лицето на А2. Преди няколко дена с жената купихме А2, с колата осново всичко е наред, доста ни допадна. Но както винаги с новите стари коли има някои разкриващи се в последствие проблеми. При нашия екземпляр, основно проблемите са електрически, дребни но дразнещи.Прочетох тук там из форума имам някои насоки за размисъл, а и без майстор няма да мине. Идеята ми е, ако някой от четящите се е сблъсквал с някой от проблемите, които ще изброя и знае лесно решение в домашни условия, да даде съвет, че да остане по-малко за оправяне при майстора. А проблемите са: 1.При запалване се чува цъкане с различна амплитуда от към бутона на авариините. В последствие при шофиране на два-три пъти десния мигач не сработи. Четох че е възможно проблем в релето, на А2 също ли е в копчето за аварийни? 2. Плафоните светят постоянно на позиция за отворени врати, дори и след запалване на двг. Единствено на О стоят изгасени, но си е тъмно в колата и е кофти. 3.Копчето на шофьорската врата за заключване не работи. За отключване се чува шум от сработване на централното при натискане. 4.Зумера за включени фарове при отворена врата не работи. Незнам дали има връзка между проблемите, кара ме да си мисля, че вина има комфорт модула, но незнам къде се намира. И като за капак ключа не е оригиналния с бутоните, а си е пренарязан, несгъваем ауди ключ. Да се чуди човек как съм я купил, но при огледа видях само ключа и неработещия бутон за заключване и на фона на доброто състояние на колата ги преглътнах недостатъците. Най-нужни са ми плафоните и зумера до някъде, като се замисля. Благодаря на включилите се по темата предварително!
  4. И на мен тези размери ми се струват обидно смешни за Б4. Аз се придържам твърдо към препоръчаните 195/65-15" през зимата и 205/60-15" лятото. И от втория размер, който търкалям за летни съм много доволен, от към стабилност и от към визия. Ако исках нископрофилни гуми, щях да обърна внимание на 16",17" цола и съвсем леко снижаване в окачването, но това само за изложбен вариант
  5. Хидравлична помпа за сервоусилвателя на волана. Аудито с какъв мотор е?
  6. Визкозитета е такъв, също така е синтетично. За спецификацията не съм сигурен, трябва да погледна тубата.
  7. Аз моето го смених цялото миналата есен, заради големи затруднения при включване на предавките, при застудяване на времето. Ефект върху включването определено имаше, но виенето си продължава. Като махнах старото масло нивото си беше в границите. Маслото което сипах не беше нещо кой знае какво. По препоръка на служители в един автоцентър го сипах, казаха че било немско, но още не се е наложило на пазара, неизвестна марка някаква. Цената 15лв литъра.
  8. Моето АВК вие, когато съм с над 70-80км/ч на 5та и върна газта. Започва едно леко виене като от тролей и в момента, когато подам леко газ утихва. Дали е диф?
  9. Резачката е продадена, темата е за триене.
  10. Аз бих предложил А3 с 1.6 двигател. Гледай да е свежа, най-важното, защото с нещо лошо експлоатирано, цената на ремонтите щерасте постояно в началото. Казваш в едно от изискванията си-"да върви", но това ще е първа кола, т.е. ще се сблъскваш с доста разходи, които преди не си имал, особено ако раздаваш газ постояно. В един момент това ще почне да ти бърка здраво в джоба и радоста от вървежа ще остане на заден план. Ако искаш за тия пари нещо доста по-мощно, което да тормозиш, както каза един колега- Голф3 или някакъв еквивалент, но и там парите за части и обслужване при сериозна експлоатация не са малко. За тези пари препоръчвам 1.6- по-евтиното първоначално обсружване, по-евтин Евентуален ремонт по двг (гумички, клапани...)все пак е 8клапана, по-евтин съединител, разхода е по-нисък от по-големите му събратя, особено на къси разстояния, данък, ГО също по-евтина. Споменавам тези неща, защото бюджета е 4000лв, тоест пари за разхищение по големи двигатели и т.н. липсват, затова по-добре разумното. Ако не пътуваш много, си го карай на бензин и си свиркай. За едни 10-15хил.км на година не си заслужава газта. И ако търсиш по-малки парични разходи а3 е по-добре от а4, според мен.
  11. Не е гаранционна, а цената подлежи на лек коментар. За състоянието мога да кажа само хубави неща, може би трябва да се види на живо, за да добие човек представа че не продавам нещо използвано и амортизирано. извинявам се за късния отговор.
  12. Веригата и шината са оригинални, пише Husqvarna по самата верига.
  13. Husqvarna 570 - 3.6kW, 68куб.см резачката е последния модел в този клас на Хускварна. От големите е и е създадена за професионално рязане. Пробвана е само и дали е нарязала и 1куб. с дървесина. Имам още една Хускварна от няколко години, която ползвам при нужда и тази така си стои завита в найлон в един ъгъл, затова я продавам. Има ресурс на рязане, колкото на една чисто нова от магазина. Цена: 950лв.
  14. m_a_r_t_o

    мокет

    Точно за такъв предпазител си мислех снощи, докато пътувах, защото моята кола също няма. Сложих си крака там и е много по-удобно, от колкото свит. Обаче съм с един светло-бежов салон и мокет, едно поставяне на мокрия чепик там и става мръсно. Някой ако се сеща от какво може да се приспособи, защото от Б4 едва ли ще се намират тези неща, под път и над път.
  15. Да, вярно №15 беше, благодаря за поправката. Запомнил съм, че малко нестандартен беше.
  16. На моята, като сменях дисковете отпред, имам спомени, че освен с ключ №13, държах контра и с №16 точно там където е маншончето на водача. Без да държа контра, болта не тръгваше на развиване, а пружинираше и усукваше маншончето на водача. След хващането на контрата, нещата се оправиха, болта на водача се разви. За ключа №16 съм абсолютно сигурен, защото нямах такъв номер гаечен ключ и комшията се отзова на помощ с такъв. Спирачните ми апарати са Lucas, с тях колата е дошла от Италия.
  17. Ни трудно ще ти изберем кола, но премисли пак прироритетите си и прецени, какво търсиш в един автомобил. Лично на мен, от към експлоатация ми се струва, че Б4 - по-евтини части и не до там скъпо обслужване, но поради възраста по-чести ремонти. Е вярно, че половината неща пред блока си ги прави човек, но не винаги разполага с това време и инструмент. Да не забравяме и евтиното газифициране (АБТ и АВК донякъде). Докато, ако попаднеш на запазено А3, което си е с 7-8год. по-ново можеш евентуално да се разминеш с някои Евтини ремонти, като при Б4, които се налагат вече от старост на материала(при мен- всички тампони, увиснал таван-претапициране, амортесьори, дясно каре, радияторче на парно, половината от километража работи когато си иска, разни пластмасови трипътници, амортисьорчета на багажгника и т.н. списака е дълъг). Но това само с уговорката че А3-та наистина ще е свежа и пак е на късмет. Като автомобили за мен, естествено А3-та е с доста по-съвремена визия и технологии, ако търсиш това в една кола. Но Б4 не е за изхвърляне, тя също има своя чар и се едни хубави джанти и поправяне на външните забележки, придобива приличен вид. Е морално е остаряла, но пак е много субективно за всеки един човек. Аз съм доволен от това, което предлага Б4, на мен ми е много удобна, с този надлъжно разположен двигател имам достатъчно място за краката при шофьора и дълбоки и меки седалки, нещо много важно за мен. Багажника на комбито, стига за газова бутилка и на 4ри човека багажа+пиенето, за двудневна екскурзия на вила в балкана, климатроника поддържа хладничко вътре през цялото време и след 200км.в летния зной, като приключи пътуването съм свежарка. А разхода при този режим 9.5-10л./100км пропан-бутан. Но това не е всеки ден, през повечето време съм сам или с още един-двама човека в колата без багаж. Така че е важно за себе си да определиш къде и как ще ти служи предимно колата и къде ще я караш.
  18. m_a_r_t_o

    Дневен километраж

    Това спиране и тръгване на скоростомера и на дневния километраж го има и при мен. Спира скоростомера, заедно с километража, но за кратко или само подскача и като мина през неравност и захапе. Спира за кратко и понякога, но е дразнещо. Аз си мисля, че това спиране и тръгване, може и от слаба връзка да е.
  19. И аз съм на това мнение за Б4та, без да съм силно пристрастен или фанатик на темата марки, модели, защото постояно заглеждам други коли и мисля за следваща която ще карам, а преди това съм карал и друга. Обаче, като че ли малко са колите в средния клас от тези години, че и малко след това, които да предлагат такова вътрешно пространство отпред и удобство при шофиране. Освен това самата дълбочина на таблото и дългата муцуна създават едно усещане за масивност. Всички тези отделения- под пепелника, на централната конзола до ръчната, на вратите, вършат страшна работа, а някои от тях са с мека подложка даже. Като се кача в някоя друга кола и няма къде нищо да оставя. Освен това куатро и климатроника(за оригиналния става въпрос) са огромен плюс и това в средния клас. А почти неразрушимите ламарини са много важни за експлоатацията на един автомобил навършил пълнолетие 18+ Сега, отчитам и недостатъците идващи от шумното окачване. Но не е болка за умиране, в колата винаги слушам музика, така че топуркането отдясно почти не се усеща.
  20. Сигурно е някакво съвпадение притежателите на 80-ки да се заглеждаме за С4. То си е нормално де, един клас нагоре, без досадната предница. Само да не бяха тия мех.инжекциони. Остават за гледане 2.6 и двата дизела петаци, май. По темата- Днес смених биалетки и тампони на стабил.щанга и отново започнах да си харесвам Б4-та. Почти не се чува, почти...
  21. Б4-та като я взех преди година и нещо и смених някои неща по предницата. Наистина остана едно леко похлопване в дясно, но почти недоловимо. Обаче сега, след 40хил.км така поклопва там в дясно, че все едно ще пада макферсона на земята. Замислил съм и нови тампони отгоре, нови амортесьори и две биалети. Пък ще видим.
  22. m_a_r_t_o

    Б4 АВК

    Наистина докато е студена колата добре си работи, стабилно държи ускорения празен ход и след като паднат оборотите и темп. на охладителната течност достигне 30-40С и се почва с номерата. Задължително ще пробвам да откача кабелчето от делкото. Значи вчера може би не съм огледал добре, като свалях тази лавичка, отдоло се показа единствено едно голямо кече(изолация), което стига от педалите до волана изцяло. Днес ще го разглобя пак, да се поразровя повече, дано не се окаже че моя екземпляр е някъв различен. Благодаря за пояснението. Има много хора в този форум, които разбират и са готови да помогнат на такива незапознати, като мен.
  23. m_a_r_t_o

    Б4 АВК

    А да, забравих и това да спомена. Свалих горната част на филтърната кутия, заедно с дебитомера, но не съм разглабял дебитомера. С пръст през отвора побутнах клапата и видимо се движеше с лекота, без да запъва никъде. Колега jordanik, извинявам се за невежеството, може би непознавам все още добре колата си. Къде се намира това място, изобщо не се ориентирам така. Като гледам какво е чистичко, някъде в купето ще да е.
  24. m_a_r_t_o

    Б4 АВК

    Извадих маркучето от към колектора само и бензин не потече, даже си беше идеално сухо. Резнах го до здраво и го мушнах, но скобата е от тези дето със спец. клещи се поставят и за сега е без скоба. Влиза доста плътно, не зная дали може да губи вакуум по този начин? Това реле №30 не го открих никъде, разглобих лавицата под волана и също около лостчето фарове мигачи, но не видях никъде. Замерих синия датчик с мултицет, абсолютно в нормите се движат показанията. Колата продължава на тихи обороти да прекъсва за части от секундата, а в движение да сеца. Как може да проверя дали проблема е в дебитомера? Ако му откача буксата и да покарам така?
×
×
  • Create New...