Jump to content

danidelev

Members
  • Мнения

    215
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от danidelev

  1. Това със стойката  на B6/B7 е описвано в много теми. @NITRO1 щом си мерил от пода и е равна колата значи е ок. Предните калници попринцип са по-отворени от задницте и опред има повече място от гумата до върха на калника. Затова отстрани погледнато задницата изглежда увиснала. 

  2. То сменянето на средната част не се води рециклиране. Ако топлата и студента част са здрави на практика си става ново турбо. Топлата част на 029ката е същата като 073. Взимаш я нея, нова средна част за 073 и капака от тази дето имаш вече и си готов. Би трябвало във всеки сервиз за турбо компресори да могат да сглобят и балансират турбото без някакви драми. 

  3. Как преценявате кой хаузинг ще е малък и кой не? Ползвате ли някакви формули? S3-ка само с ремап изкарва над 250 коня със стоковия хаузинг. Със смяна на турбо и над 300 коня може да изкара. В сайта на рево за BFB Stage 3 дават от 290-350 коня като изрично е написано, че се ползва стоковия MAF хаузинг. Съмнявам се като обем прекаран въздух да има проблем да изкара над 300 коня с хаузинг от S3. Въпросът е колко единици ще отчита дебитомера и какви настройки ще прави мапера. 

  4. http://www.audizine.com/forum/showthread.php/388801-Vacuum-lines-and-check-valves-explained тази тема ще ти отговори на 1 и 3

     

    на N75 трябва да стане от k04-064, но буксите са различни май и ще трябва да си преправиш буксите или да си направиш един преходник. Но така или иначе ще ти трябва вход към интейка.

  5. 5 изхода има + тези за турбото и дебитомера. 

    http://i62.tinypic.com/xle814.jpg

     

    1. разтоварващия клапан

    2. EVAP

    3. N75

    4. картерната вентилация

    5. Suction Jet Pump

     

    На к04-064 всмукателния отвор турбото май сочи нагоре, а не напред като при теб, така че ще трябва да се майстори нещо къстъм.

  6. Ако няма счупени щипки и т.н. във фара, по-добре си рециклирай оригиналните. Depo фаровете не са лоши, но са по-зле от оригинланите. Чупят се щипки защото пластмасата е по-мека, изолацията на кабелите се нарушава и други дребни проблеми. Също така отвън на стъклото имат щампа Depo, което мен би ме дразнило.

  7. Има една пластмасова тапа с гумен пръстен до термостата точно. Хубаво е и нея да смениш като ще сваляш всичко, че има шанс да протече по някое време. 

     

    http://bd8ba3c866c8cbc330ab-7b26c6f3e01bf511d4da3315c66902d6.r6.cf1.rackcdn.com/PDF_7962_Coolant_J_Plug.pdf този наръчник е доста подробен и ще видиш за коя тапа говоря.

  8. 10см накрайници пълнят доста дупките без да опират. Това е горе долу максималното преди да стане грозно. Но и 10см са си доста голями. Аз съм с 9см и според мен това е оптималният вариaнт.  Изпускателните тръби са 51мм май.

  9. http://www.ross-tech.com/vag-com/m_blocks/130-137.html

     

    тук може да видиш кои канали да логваш. За перките ти трябват 135 и 137. 

     

    Гледай също канали 131 и 132. Там може да видиш искана и акатуална температура и разликата между двата датчика.

    На 132ри канал 3тото квадратче показва дали компютърът отваря термостата. Не би трябвало да се случва ако ако темепратурата е граници.

  10. С две перки ли е колата и работят ли и двете коректно? При мен симптомите бяха същите като твоите. След преглеждне на датчици, термостат и т.н. се оказа, че едната перка не работи понякога и екуто се шашка и отваря термостата когато не трябва.

  11. Колкото по-ниска става колата, окачването става по-твърдо. Иначе ще почне да опира при всякакви неравности. Заводското 1BE окачаване е приятно ниско и според мен разликата в комфорта с 1BA  е пренебрежимо малка. Eibach пружините са прогресивни. На малки неравности (цепки по пътя и т.н.) дори може да вози по-меко от 1BA, но на големи дупки ще е по-твърдо. Хубаво е да подмениш и амортисьорите, иначе става полувинчата работа.

  12. Напълно възможно е проблемът да е от  Wi-Fi донгълчето. Не всички поддържат миракаст, а проблемът е, че трудно ще намериш информация дали поддържа или не. То като гледам резултатите, които си постнал, изглежда че донгъла изобщо не влиза в групата на мрежовите адаптери. С мрежова карта с WIFI модул е по-вероятно да работи, но и там трябва да провериш какъв стандарт ще поддържа. 

  13. @bonevstiliyan за точка 1 има линк в един от предишните ми постове. На кратко отваряш един powershell и пишеш  Get-NetAdapter | Select Name, NdisVersion . После гледаш версията на Wi-Fi. Трябва да е поне 6.3. Ако не е, можеш да инсталираш последните драйвъри за wifi картата. Ако и тогава не стане, купуваш нова wifi карта, която поддържа този стандарт.

  14. Стандартният тампон не трябва да опира никъде. Аз съм с по-голям и пак не опира. След като се сглоби всичко и болтовете на планката не са напълно затегнати се пали колата да поработи на място. Дава се няколко пъти газ и тампонът ще понамести планката. Гаси се двигателят и се притягат болтовете. Ако тампонът опира постоянно в планака нещо не е наред.

×
×
  • Create New...