Jump to content

ikan

Members
  • Мнения

    59
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно ikan

  • Рожден ден 1.04.1991

Друго

  • Kaра
    Audi A4 B5 1997г.

Персонална информация

  • Пол
    Male

ikan's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. ikan

    Датчик за ABS audi a4 2.6

    При мен се оказаха стружки в отворите. И всеки път датчика отчита че колелото е блокирало. (Бях стъргал с шлайф самите челюсти, без да ги свалям и от там всичко попадна между дисковете и датчиците.) Почисти ги добре и проблема трябва да се реши. При мен така се оправи и до ден днешен нямам никакви ядове. Поздрави!
  2. Настройката я правихме в движение по магистралата. Незнам защо така се получава... още повече..., да речем че е донастройка и след 3000 оборота да я нагласят да си дърпа, както на бензин. Това означава ли че ще ми вдигне разхода или ще е едно и също? Получава се ефект, все едно от 2-ра да вкараш на 4-та, като усещане. Поздрави и лека вечер, момчета!
  3. Аз сложих миналата седмица газ на АЕБ. Италиански дюзи и изпарител. Тепърва ще и засичам разхода. Това което ми прави впечатление, е че не върви, както на бензин... над 3000 оборота забавя ускорението. Предполагам е донастройка, но ще покарам така известно време, за да видя разход и после ще говоря с майстора да я донастрои. 1.8Т 150к.с. 97-а B5.
  4. За стърженето: Удрял ли си я някаде на бабунка? Или нещо подобно? При мен започна при пълен ляв да стържи, след като нацелих една подобна. Лятно време по-рядко се чува, но зимно почти винаги. До сега съм карал така, никакви дертове. В сервиз ще ти сменят половината окачване, за да го оправят (само предоположение). За скоростите идея си нямам Евентуялно, пробвай да махнеш кожата на лоста, барабар с топката, капни няколко капки масло в пластмасовата топка (При триене тя се изтъргва с годините и като се закленят парченцата, по-трудно преминава от предавка в предавка.) При мен беше много настръгано и след като го почистих и смазах, всичко си се оправи. Разбирасе това може и да не ти помогне, но знае ли човек. Поздрави и лек ден!
  5. ikan

    Датчик за ABS audi a4 2.6

    При мен е същият проблем, но от зад дясно. Ще го сваля тези дни да видя какъв е проблема, дано с почистване се оправи....
  6. ikan

    Реле за мигачи А4 В5.

    Ето я моята въшка: Пръснах я със контактен спрей и всичко е ток! И наистина цените на релетата са много високи... аз като търсих за преди фейс лифта бяха около 80лв. И то 2-ра ръка!!! П.п. Виж какво изрових: OMRON G8NW - 2 http://www.ebay.com/itm/1x-omron-Doppel-Relais-G8NW-2-12V-max-16V-max-30A-2x-1-UM-mini-KFZ-31-/261152736767?pt=Elektromechanische_Bauelemente&hash=item3ccdea85ff OMRON RELAY G8N-1H http://www.ebay.com/itm/OMRON-RELAY-G8N-1H-Miniature-12V-Relays-NEW-/201119622294?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2ed3a9e496
  7. Аз исках така да слагам колкони във задните врати, но се оказа тясно мястото зад преградата. Имай го в предвид. По-добре огледай в някоя морга за кола с вече монтирани (заводски разбирасе) ел стъкла отзад. Прецени при теб има ли място и можеш ли да хванеш шините с водачите. ВАЖНО! Да не опират някаде по преградата. Окабеляването и шините ще ти излезнат също скъпички (ако са читави).
  8. В чуждите форуми бях мернал теми с N75... помня че бяха големи ядове. Ще се поровя и ще пусна линк.
  9. Колега, УЖАС! Какво ти се еслучило? Дано няма нещо сериозно с човек, а колата,... майната и. Май не си струва да се занимаваш Още поевече много ядове ще си имаш със застрохователите. Личен опит, големи гадове са :@ Не го пожелавам на никого!!!!
  10. Реле? Бушон? Или машинката почва да заминава.
  11. ikan

    Грешка в ABS модула

    Ще вържа тия дни колата и ще постна грешката, за да не се гадае на сляпо. (Ставаше въпрс за отворена верига на сензор на задна дясна или лява гума). Интересувам се от симптомите на останалите коли, за да си направя изводи и за моята. Да не се окаже почистване на връзка, а аз да карам целият модул на ел. техник. Поздрави, приятели!
  12. ikan

    Грешка в ABS модула

    Някаде бях попаднал на твои мнения из форума и останах с впечатление че си след 99-та. Моята кошница е 97-ма и мисля, че тази екстра я нямам.
  13. Аз бях разглобил цялата конзола. С отверка се избутват 2-ва метални палци, които държат самият пепелник за конзолата. Нямам друга снима, за жалост. С отвертка се избутват и пепелника пада. П.п. Може да пробваш да го измъкнеш без да сваляш, ама да не нараниш някой елемнт или да се счупи нещо, но ти си прецени. Успех с ремонта.
  14. ikan

    Грешка в ABS модула

    Въпрос към колегите: Светва жълтата лампа на ABS-a и "удивителната" т.е. ръчната ли? По-точно тя примигваше ли или светеше постоянно все едно е дръпната на горе? Имате ли текста на грешката, за да го видим и ние Поздрави и лек ден!
  15. На слука си го казвам, но имай в предвид, че може медните писти да са окислени (вътре в механизма). При мен в темпомата бяха толкова окислени, че не даваха никакво напрежение, при определени функции. Поне като евентуално решение почистване. За заводски дефект не съм чел мнение по въпроса.
×
×
  • Create New...