Jump to content

atanasata

Members
  • Мнения

    11
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от atanasata

  1. atanasata

    ТВ - RNS-D

    Колега, не се и мъчи да я отваряш - празна е. Най-много да я счупиш докато се мъчш да я отвориш и пак ще разбереш че е празна. По-лесния вариант да разбереш дали имаш ТВ тунер е да си извадиш централната конзола, става с едни четири тенекийки и да видиш дали имаш закачен кабел на кръглата букса. Тя е 10 пинова. Ако нямаш кабел, значи нямаш и тунер, то и да имаше щеше да е аналогов както каза един друг колега. Някъде в интернет имало обяснение какво се верзва на тази буска от външния DVB-T тунер, а трябва и да си купиш такава букса(mini DIN 10pin) от интернет някъде. Аз понеже също нямам тунер реших, че ще ми е по-добре ако си взема един 8" таблет с DVB-T тунер, отколкото да прецакам нещо, а и това малко екранче ... Успех!
  2. Пластмасовата тръба на картерната вентилация, която излиза от охладителя на маслото, влиза в един гумен тройник. Единия изход с друга тръба се качва във вентилацията на кланите, а от другия изход с гумен маркуч влиза в смукателния колектор. Ето този маркуч е хванат на изхода на клапанчето, а самото клапанче е вътре в тройника и го държи една скоба. Като разхлабиш скобата ще изкараш клапана заедно с гумения маркуч. Естествено клапана е еднопътен и в едната посока (към тройника) трябва да затваря. При мен пружината вече неможеше да натиска мембраната и клапана си беше като тръба. Новия ... - друго казва. Успех! Цитиране на предходно мнение!
  3. Браво и от мен за полезната тема. След смяната на пластмасовата тръба, която беше на две части и на клапана скрит в гумени тройния, който не беше вече клапан, колата замърка като котенце. И всички грешки описани в началото на темата от колегата VBI спряха да се появяват. Между другото, ако някой има грешки за пропуск на вакуум в YouTube има полезни съвети как се търси този пропуск със самоделен генератор на пушек. На мен много ми помогна. Дано съм помогнал и аз на някой, както тази тема помогна на мен.
  4. Здравеите, Най-после и аз се реших да си сложа газова уредба на моето Ауди А4 Авант 1,8Т 2003г. Спрях се на Landi Renzo, но има два варианта. Единия е EVO, а другия е OBD-II. След толкова четене из форума разбрах, че колегата GLS е с такава кола и си е монтирал уредбата в Ямбол, та въпроса ми е към него, но и към други, които могат да помогнат да избера модел газова, изпарител LI10???, тръба 6мм или 8мм, инжектори и т.н. Специално за OBD-II трябвало колата да има OBD или Can-bus до колкото разбрах, но не знам дали моята, която е 2003г има токова нещо. Помагайте, че след една седмица съм си записал час. Благодаря предварително!
×
×
  • Create New...