Jump to content

ivan.ganchev

Members
  • Мнения

    44
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от ivan.ganchev

  1. ivan.ganchev

    Питане относно DPF

    Може ли да се пуска принудителна през това приложение или само с vcds ?
  2. ivan.ganchev

    Питане относно DPF

    Някой стигал ли е чак до такива стойности на задръстване? 😃 За съжаление последните месеци се кара само градско на кратки разстояния. Предната регенерация която хванах беше на 115%, почти веднага след палене запопна(на студена кола) изчисти до 100% и спря.
  3. Беше с powerbox като я купих. Няколко месеца покарах с него но го махнах. Няма разлика с него и без него.
  4. Купих я така, не съм я ъпдейтвал аз. Вероятно е ъпдейтната в Ауди като са сменяли кутията преди 5 години. Няма грешки, всичко изглежда нормално.
  5. За София става въпрос. Пропуснах да отбележа, че кутията е ъпдейтната до последна версия на софтуера.
  6. Здраавейте, колеги, Имам проблем с автоматика. Колата е А4 б8 2009 с 6hp типтроник. При плавно ускорение когато колата е на 2ра и се опитва да включи на 3та се получава "лашкане", изписва на дисплея, че вече е на 3та предавка, но оборотите не падатц, продължават да се качват нагоре от там където са били при самото лашкане и чак след 2-3 сек падат и преминава реално на 3та. Това го прави само при много плавно ускорение с едвам натисната газ. В други условия не се случва. Според фактурите които имам към колата, кутията е сменена с нова в Ауди Белгия преди няма и 100 000км. Сменил съм маслото но няма разлика. След нулиране на адаптациите не го прави 20-30 км и започва отново. Някой с идеи къде да търся проблема ?
  7. При мен няма разлика в поведението на дистроника от 18ка (245 40) и 19ка. Като се има предвид, че карам с 19ки които не са по спецификация (235/40/19). Иначе аз също се интрересувам дали може да се спре софтуерно. Изключително много ме дразни когато ми набива излишни спирачки. Случвало се е да карам лява лента на магистрала и да хване кола в дясната и да ми набие спирачка(възможно е и моя да е за калибриране).
  8. ivan.ganchev

    Питане относно DPF

    Здравейте, да попитам и аз тези стойности нормални ли са? Имам проблем с вихровите клапи и се чудя още дали да махна всичко. Стигна до 25% като след 120км беше качила отново до 41%(само магистрала). 3.0тди ccwa
  9. Колеги, а има ли вариант да се отвори нагоре панорамата повече? По обяви за продажба съм виждал доста по нагоре отворени от моята. Назад си се отваря нормално. Първа снимка колкото е при мен, втората е колкото ми се иска да е..
  10. Здравейте , колеги, От както застудя забелязах, че при даване на контакт лампата за подгревните свещи не светва. Първо тествах с ваг ком, лампата работи. Колата пали нормално - днес на -5 запали без да се замисля, което ме кара да смятам, че работят свещите. Лятото преминах от префейс километраж на фейс , ако има значение. Като си прегледах стари клипчета в телефона от както съм преминал на фейс километража- още тогава не е работела лампата. Някакви идеи или насоки как мога да ги тествам с ваг ком ?
  11. Странно, при мен нито едното нито другото стана, за скоростите е активирано дори, но не се показва. Нека колегата ако чете, да сподели как са активирани .. или какъв му е номера на километража
  12. Нищо - като при червените километражи, светва зелена лампа за активиран темпомат. На дислея не изписва зададена скорост.
  13. ivan.ganchev

    Претрисане 2.0tdi BMM

    Абсолютно същия проблем и при мен , имам тресене единсвено по време на спиране. В момента в който колата е в пълен покой , тресенето спира и на място си работи добре. Дюзите са в норма, наскоро им сменяха о-пръстени и бяха регулирани, проблеми си остана. Трябваше най-вероятно да сменя и кабелите, за да ги изключа и тях като вариант.. Прави ми впечатление, че колкото по малко е горивото в резервоара по осезаемо е тресенето.
  14. Аз съм с такъв километраж на МГ2007. Това което мога да кажа е, че с този номер не показва зададена скорост на темпомат. Доста се рових по чужди форуми и там пишеше. че зададена скорост и другите екстри ги има на километражите които са до 280км. На 931 S успяхме да активираме само тест на стрелките и lap timer. На коя предавка е колата в момента и кога да превключиш също не тръгна.
  15. Здравейте, при опит да измия стъклото пръсна за 1.сек и спря, помпата въобще не се чува, а като пусна задна чистачка на 1ва степен, започва да пръска постоянно, докато не я изключа. Някой знае ли една помпа ли е за предно и задно стъкло и към нея ли да се насоча направо?
  16. Колеги, моля за съвет какви накладки да комбинирам с ATE Power диск . В момента съм с Ате накладки обикновени и Power дискове и вече над 1300-400км свирят ужасно. Четох насам натам , че тези накладки са доста твърди и няма да спрат да свирят, отделно не щадят диска. Моля, ако някой има опит да сподели. Благодаря.
  17. Здравейте, След retrofit на фейслифт километраж имам няколко въпроса, ако има колеги които са го правили и могат да бутнат едно рамо. При активиране на Cruise control-a при фейслифт моделите се изписва на фис-а на каква скорост е активиран, но при мен това не се случва. Трябва ли да се активира от някъде или просто по-старата ми кола (MY 2007) не го поддържа. Другото което също не сработва е gear shift indicator-a най долу на дисплея - активиран е с ваг ком но не се показва при мен. Прилагам снимка на която се виждат и двете функции. Другата функция за която се интересувам вече предполагам зависи от модела/годината на километража - по подробно меню което се вижда на 2рата снимка, но все пак някой ако има информация, може да сподели.
  18. Здравейте, Въпрос към колегите играли си да слагат фейслифт климатроник: Колата е модел година 2007 и съответно преди да премина към прехвърлянето на платката от стария във фейсовия, реших да пробвам какви проблеми прави. Към момента забелязах , че при пуснат компресор и намалена Температура под 17 градуса се затварят клапите и спира да духа. Ако не го намалям под 17 си духа добре. При пробата външната температура беше 18градуса. Въпроса ми е дали като се покачат температурите, съответно ако навън е 25 градуса и го настроя да духа под 25 ще прави проблем, или само на най-ниските стойности се случва ?
  19. Гледах на един приятел на Шкодата с auto dim кодинга и няма нищо по различно от при мен. Самите стъкла са здрави, не вярвам да има проблем с тях.. Не знам дали има как да замеря дали идва ток до буксата..
  20. Здравейте, реших да retrofit-на авто затъмняващи външни огледала. Имам вътрешно такова и прекарани кабели до самите външни, НО след монтиране на всичко не се затъмняват ( само вътрешното ) . Трябва ли някакъв кодинг на модулите във вратите или направо трябва нови модули ? Къде да търся прожлема ?
  21. Да, за кодировката предполагах, че ще си записвам, снимам, преди да премина към монтажа.. и след което на новия модул ще трябва да сложа същата.. А за релетата предполагам, че няма разлика , прехвърлям старите, нали не трябва да се добавят нови ? Благодаря за съдействието! Ако не запаля, си знам ,че пак до теб ще опра...
  22. Здравейте, замислил съм смяна на Central Electrics модула от 23 с 30 байтов. Намерил съм си модул с буква К. Въпросът ми е как става монтажът, изисква ли някакво адаптиране към колата или само прехвърлям релетата от единия на другия и закачам(твърде лесно звучи )
  23. Една лека модификация от мен: Фейслифт панел с Esp , Аварийни и визитник. Не знам защо се бях заблудил , че всичко пасва точно, но уви . Лека игра имаше около леглото на аварийните и в момента визитникът засяда нещо, утре ще го мъча на светло. (навигацията не е защипана още-затова седи по напред 😁 )
  24. Защото съм с 312мм диск и се съмнявам да влезне 16ка. Отделно вече съм взел 17ки джанти, само за гумите се чудя още.
  25. Здравейте, започнах да се оглеждам за зимния сет джати/ гуми . Джантите са 17" 7.5ж ет 45, Въпросът ми е дали ще имам проблем ако сложа гуми 225/50 или да си слагам на 45 ? Идеята ми е да вози малко по меко с по високата гума.
×
×
  • Create New...