Jump to content

ivo_io

Members
  • Мнения

    59
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от ivo_io

  1. По първия проблем нивомера ти показва вярно, но вероятно не ти работи прехвърлящата помпа от едната в другата половина на резервоара, както беше при мен. По втория сваляш вентилатора и сменяш втулките/намираш стругар да ти ги направи/и четките за 20 лв. По третия, не знам. Ако мога с нещо да ти помогна пиши.
  2. ivo_io

    печка А8 Д2

    Здр.колега пробвах ,но не се получава нищо.Въобще не реагира,не индикира че пипам джойстика.
  3. ivo_io

    печка А8 Д2

    Колеги здравейте, преди няколко дни разбрах че на колата си имам печка, но не знам как да я подкарам.Огледах я видимо всичко е закачено, но дали работи и как??? Има ли дистанционно или по друг начин се пуска. Това е модела.
  4. ivo_io

    Проблем с А8 2.5тди

    Здр.колеги, отдавна не ми се беше налагало да пиша .... Появиха ми се два проблема последователно.Първо след всяко загасяне на двигателя и съответно запалване в началото до 2000 оборота няма мощност след което все едно нещо се отпушва и колата заработва нормално.... докато не загася. Другото което се появи след няколко дни и по ме притеснява е един странен ЖУЖАЩ звук от турбото докато ускорява. Закачахме я на диагностика но не излиза никаква грешка Имах спукан маркуч на всмуквателните колектори който смених и ми даваше грешка в дебитомера, но сега нищо не излиза.... Хубав ден на всички и благодарско на всички отзовали се...
  5. Колегата е много точен, мерси за частите пак ще се чуваме...
  6. Колега със старото ауди имах подобен проблем,правих какво ли не и накрая един майстор казе че проблема е помпата, не правила достатъчен дебит макар че си работеше поне за мен. Смених я и колата заработи, нооо не искаше да върви, нямаше мощност.Оказа се че маркуча към помпата в резервоара трябва да е със същата дължина като оригиналния.Аз бях сложил по - дълъг.Оправихме и него и заспа.Та ако и при теб е от помпата внимавай и с маркуча че и аз като теб пробвах всякакви щуротии.Поздрави дано я оправиш.
  7. Колега от къде си? Ако си от София или района ти препоръчвам да претичаш до Пепи. Тук във форума се пише buzzi , но ако искаш мога да ти дам и телефон, той е твоя човек. На мен един спирачен апарат ми костваше 1 месец нерви, 3-ма майстори и много псувни докато колегите не ме упътиха до него.
  8. ivo_io

    проблем скорости афб

    Колега моята е със същия мотор, имах абсолютно същия проблем едно към едно, но при мен беше от дебитомера. Смених го и колата заспа, колкото и странно да е.
  9. ivo_io

    Проблем с 2.5тди

    Точно тази грешка излезе колега 553 , сега търсим по номера на моя нов понеже втора ръка не намерихме, а и момчето което го гледа каза че е сменян но незнае от каква кола е сложен и сега чакам.На кутията с двете решетки пише бош и има един номер и момчето каза че трябва да е този, но на самия дебитомер е друг номер и е сименс......???
  10. ivo_io

    Проблем с 2.5тди

    Колеги след като почистих дебитомера и го монтирах грешките на скоростите вече ги няма, но проблема с мощността остава. Сега пак дава грешка на дебитомера . По-късно ще ходя да пробвам с някой друг втора ръка за сега, някакви съвети.....
  11. ivo_io

    Проблем с 2.5тди

    Колеги днес го закачихме на комп.и изкара една купчина грешки. Като започнем грешка на въздушен поток, турбо, дебитомер, грешка в клапан за налягането и още др....... След като ги изтрихме остана постоянно само Дебитомер грешка информация. Откачихмего и стана нещо странно скоростите преминаха в авариен режим и изписа 2 грешки на скоростите 16955-система за автоматично регулиране на скоростта/неизправност на ключ за спирачката А верига -прекъсва И втората 18265 сигнал за натоварване неправилно съобщение от контролния блок на двигателя -постоянно. Това ива ли нещо общо с това че свалихме дебитомера или.... и проблема със мощността дали е от дебитомера и ако да какъв да търся.Ако има значение пишеше за него очаквана стойност 549... и настояща 292.... и не се променяше
  12. ivo_io

    Проблем с 2.5тди

    Колеги поздрави на всички и на въпроса.Сега се прибирам от морето и просто няма такова пътуване.На там колата си беше ок на веднъж два пъти все едно загуби мощност, но се оправи същото се случи и в града нооо днес цялото разстояние с 80-90км и не повече от 2800-3000 оборота.Като изгася след това има за момент мощност и след 5сек. след като тръгна забрави, едвам съм се прибрал. Утре ще се обадя на Пепи от София че днес сигурно почива и да не го притеснявам.Кажете и какво да погледна аз, проследих вакумите и ми се струват наред а и като включа на скорост и подам гас да тръгна се появи и едно замисляне още в началото.Колата е А8 150к.с.мерси предварително
  13. ivo_io

    Ремонт на климатроник

    Хехеее колеги преборихме сееее :-) След мнооогоо дълго ровене, разглабяне и замерване днес в дъжда се оказа, че при ремонт на гнездата на бушоните за фаровете са премахнали бушона на компресора.Страшни майстори си имаме :-) За това се принудихме да започнем сами да чоплим ;-) Поздрави на всички и благодаря за указанията
  14. ivo_io

    Ремонт на климатроник

    Колега направих това и няма ток на компресора, дадох му директен плюс на едната букса и се включи дори и започна да духа студено.Пробвах и перката също работи, проследихме и кабелите до някъде и излизат.Има ли някакви релета някъде като тези под таблото и от тях има ли някои вързани с климатика? И мерси за помощта !!!
  15. ivo_io

    Ремонт на климатроник

    Така колега пробвах това което ми каза но нищо не стана.Като ги дам на кръст 1 и 2/нищо/ или 3 и 4/включва голямата перка/ , нормално както и по-рано като се сложи буксата но малката и компресора........не а тези бушони са тези от страни, нали??? Ако са те са здрави. ?
  16. ivo_io

    Ремонт на климатроник

    Колеги здравейте, да ползвам темата на колегата и аз. Имаме проблем с климатроника на един колега колата е 1.9ТДИ 90к.с. от 1999г. Проблема се състои в следното : при натискане на снежинката на дисплея отбелязва че е пуснат климатика, но не тръгва нито перката нито компресора. Климатика работеше миналата година и след смяна на компресора спря. Зареден е с фреон до колкото може а именно 520гр. но не включва за да се дозареди. Тестван е на диагностика и няма грешки,бушона който е върху акумулатора е здрав. Момчетата от сервиза казаха че най-вероятно не достига ток до буксите на перката и компресора. Някакви идеи ???
  17. Колеги я да питам на един мой приятел са друг модел тези сини и червени стават ли на мястото н белите и как се захваща после???Колата му е А3 99г. 4/5вр.
  18. ivo_io

    Мнения за А8 2001г Д

    Колега аз имам със стария мотор 150 к.с. и за 2год.близо още няма съм и навъртял вече 120000км.По нея не съм пипал нищо фрапиращо освен нормалните за този пробег консумативи.НАЙ-ВАЖНОТО Е да я караш само при чове който знае къде какво да пипа и са се внимава какво се взима !!! Моята беше служебна и съм и втори собственик /надявам се скоро да си намепи и трети понеже хвърлих око но следващия модел /;) и знам за какво ставаше на въпрос.Няма да съжаляваш. Успех.
  19. Колега за колата не мога да ти кажа нищо но за човека мога да ти кажа че няма грешка от него си взех моето ауди и на жената колата.
  20. ivo_io

    проблем с abs а8 d2

    Колеги ПРОБЛЕМА ОТСТРАНЕН, ГОЛЯЯЯЯМО БЛАГОДАРСКО на Пепи ,както и на вас за препоръката ви. Автомобила се държи по съвсем друг начин, а и дори имам и ръчна Човека си разбира от работата и го препоръчвам на всички.
  21. ivo_io

    проблем с abs а8 d2

    колега смених маркучите с нови както и абсолютно всичко, но днес се получи нещо ново. Светна ми и лампата за датчик /накладки/ и започна да ми вие странно ,мисля че е сервото ???
  22. ivo_io

    проблем с abs а8 d2

    Ок.писах на колегата,мерси колега дано да помогне че вече незнам какво да я правя
  23. ivo_io

    проблем с abs а8 d2

    Колеги имам страхотен проблем от 1 месец насам, дайте съвет какво да правя вече нямам представа.Задно дясно колело задържа и съответно прегрява.Ходих в 3 различни сервиза,но без резултат.Всичко стана след смяна на дискове и накладки от тогава се започна с проблема,дори се наложи и втора смяна тъй като първия диск прегря и блокира,поради което се беше изкривил.Сменено е вече абсолютно всичко,като рециклирахме накрая и спирачния апарат.Взех я вчера и като се прибрах колелото пушеше,пак беше загряло.
  24. ivo_io

    А8 D2 2.5tdi ПРОБЛЕМ-СЪВЕТ

    Колеги проблема с губенето на мощност се задълбочава,вчера съм минал около 180 км.без мощност. Майстора ми се отказа,каза че се предава,ходих до друг но той ми казе че въобще не му се захваща.
×
×
  • Create New...