Jump to content

Riobg5

Members
  • Мнения

    75
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    AUDI A6 3.0 TDI

Персонална информация

  • Пол
    Male

Riobg5's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Riobg5

    Джанти

    Здравейте колеги! Знам че ще бъда Усвиркан от колеги, но предната седмица слязох от 255/40/19 на 255/60/16 и в менюто на колата излезе ново подменю: добре дошли в странат на комфорта хихихи. Няма да споря за визията, бях а 19 от РС 4. страхотна джанта, но много пътувам и ми писна да изправям и да сменям гуми. Така че кой както си реши.
  2. Здравейте колеги. Карам точно същите гуми на размер 255/40/19 и мисля че са прилични. Да, шумни са и не загравят бързо ( както се изразяват някой състезатели тук). две лета ги карам и съм сравнително доволен, на мокра са перфектни и си пера смело, като сравня с остананлите участници в движението. Загреят ли, държат перфекно. Да, една гума съм сцепвал предното лято, но товае комбинация от невероятните румънски пътища + влечението по високи скорости, но учудващото е че се прибрах до Бг и карах няколко дена с леко отпускаща гума. Като я видя гумаджията много и се чуди. За мен за ценатат са си идеални. Поздрави. П.п. надявам се личните впечатления да са по-полезни в сравнение от някой изказвания на колеги, които само са чували или някой им е казал хихих.
  3. Ей това го правя редовно. Няма по-голям кеф
  4. Така, това ми прилича на зяждане и специално за тебе ще проверя точното дължина на отсечката. а си близко до скороста, защото отклонението при летните гуми е допустимо. а за ремата! Еднао моче от Русе, Вальо. Трябва да видя сайта му, но мисля,ч е тука има негова тема. Аз съм доволен от процедурата, не пуви много и не е надувал много налягането. А за вървеже, трябва ти само свободен и равен път. Унгарците са пример за това. мисля, че само франсетата ги бият. Отсечката е точно 172 км, от център до център. А аз се качвам от оклоловръстното на Будапеща, так че трябва да е нещо към 150 или 160 км. важното е че колата си върви прилично и не се оплаквам. А който разправя, че в Германия не ги карат тези коли, еми пробвах се да се карам с едни немец 10 мин и ме заболяха ръцето от стискане на волана. Тоя не падаше под 200, дори и в дъжда, луда работа.
  5. ткак да отговоря на колегата! Параг-Чешки Крумлов= 500 км. средан 67, включваща 130 км. магистрала и междуградско с приличните 95, 90 км. Друг пример: Русе - Прага, през Румъния = 1450 км. летни гуми 255/40/ 19. средан по борд 107 км/ч. който е крарал Румъния знае за какво иде реч. Не ми говори за разход и вървене, и аз съм приятно изненадан от постигнатото в събота. Аз никога не дях я смъквал под 6.3, преди чипа. Та ти си ходи с микрата , където си искаш Това са показания по борд. ком С летните гуми ми дава по-висок разход, но това е проблем от несъответсвието от размера С летните гуми скорост по киломентраж 100=105 по GPS. Напъвал съм я точно до 255 км/ч с тези гуми и не иска повече. сега със зимните 225/55/16 се пълни докрая, че и повече хихиххих и гори много по прилично, с много по добра динамика. Мога да кажа и кой ми правил ремапа, ама ще е реклама Това горното го споделих във връзка с днешния ми разговяор с кръстника ми и че сме се замислили за С8 5.2. Та и тази стара кошница върви прилично А само да добавя! Най-големия разход който съм виждал извънградско е 10.6 или и 7. Будапеща - Сегет ( предполагам че е нещо към 160 км., малко нада 45 мин или нещо такова, нощем заедно с едно Х 6., средна по борд 197 (личен рекорд)) Ей тези коли са за каране, а не за разхождане. Не искам никой да се засяга или обижда. Това са ми преките впечатления, ако щете вярвайте! Лека вечер!
  6. И аз да напиша нещо в темата, не само да чета. Колеги, карайте си 4 ф-те и не се вдълбавайте в дреболии. Така, изводи от пътуванията през уйкенда. Разходка от 500 км., с 130 магистрала и прилично извънградско, разход 5.8, супер постижение. Резултати от преди 2 часа магистрален кеф, не издържам и обичам да и давам газчица, като съм сам де. Е нямам думи, не ми стигат цифрите на километража, вярно че е чипната, ама май ще търся табло с разграфения до 280 км/ч. Изводи: колата е супер давайте газ и не го мислете, естествено, че си исика своите средства за поддръжка. Имам приятел и с новата а 6 3.0 тди е него го радва, че горяла 4 л извънградско при бабешко каране. Аз искам като дам газ да залепя. Поздрави на всички!
  7. Аз лично карам с размер 255/40/19 и нямам проблеми, само малко лъже в километража ама е поносимо. И колата се виран малко. Това е размера на А 8, но става и за нашите коли, не опира и намя грижи, само като караш 95 км/ч се движиш с 100 км/ч. ама е супер за мене, не се губи много то динамиката, аз лично го компенсирах с едно леко ремапче
  8. Абе колега не се вързвай на тези с това Рено. Аз не съм вещ, като повечето във форума. Ама я ми го дай този с това рено и на кавато дисциплина каже, ще му дам точно един бинокъл, та да може да ме вижда. Не съм карал 4,2 бензинката, собственик съм на 3.0 дизелче. Приятелски съвет, вземай една А 6 и няма да сбъркаш. Кола втора ръка и жена се вземат на късмет. Гледам, че и ти живееш извън БГ и ще има къде да се радваш на автомобила, че в БГ постояно ще си с превишена скорост. П.П. След 2 дни ми предстои 1500 км. пътуване до БГ, е пътувал съм го и с други коли, ама като А6-та нЕма. Пътувам през братска Румъния, а най-вашното там е куатро+яки кикове и само ляв мигач, нека тоя с много вървящия меган да се закача след мен. Това е направо несериозно. Лек де!
  9. Колега, това ми прилича на заяждане. Говоря за средна скорост от 140-160 и разход под 10. Само веднъж съм надхввърлял 10/100 и то беше нощем Будапеща -Сегет. Да се изфукам средна 197 км/ч. разтоянието се взема за 45 мин, а се гоних с едим мамлигар с едно Х 6-бензинова ламичка. Ха сега познай от Братислава до Сегет колко пъти зарежда мамлигара като искам да карам с 99 се разхойдам и с много по елемтарни коли и не съм снобар, карам си едно фордче фиеста на газчица и хич не ме боли. имам и нова бензинова Шкода октавия. Разход от неделя Бърно-Прага, средна 115 км/ч, а познай де 9 л. на 100. А като я напъна повечко става двуцифрен разхода. Така че моля те, не е адекватно изказването ти. Лек ден!
  10. Моето скромно мнение изградено от моя опит и избор. 4F е много добър автомобил като му нагласиш темпомата на 2x100 и се отпуснеш лежерно ( в банята съм). Не съм си купил автомобила да се рязкам по светофарите, ама понякога ми се получава де Цяла Европа си ги кара и особено в Германия са само в лявата лента. А че си остарява спор няма, ама за това има нови модели. Малко да хейтна темата Вчера ходих на тестдрайв на BMW X3 3.5 d. ей това джипче върви, да видим ауди с как ще им отговори. Бях чел за мощно дизелово Q 5 . ама какво стана
  11. буксата е ОК, фасонката я няма и незнам дали върви комплект с халогена
  12. ok, ще сниммам десния и ще ти го пратя. а има ли визуална разлика между неоригиналния и оригиналния, а ще ми трябва и самат фасонка вътре, че ми хвръкна всичко при един сблъсък с куче в братска Румъния. Благодаря за бързия отговор!
  13. търся лява решетка и халоген в бронята за А6 4ф 3.0 tdi 2005, нормалната да не е с-кова. Ако е удобно цена
  14. Спокойно, след 220 км/ч се загубва хихихи. Шегувам се, не се сдържах. Ти сериозно ли се притесняваш за това.
  15. Здравейте, Някой да знае автоморга където мога да намеря ляв халоген и решетката, за 3.0 тди, нормалното изпълнени, а не с-лайн. Ако някой колега си е правил колата с-лайн и има налични, ще съм много радостен. Предварително благодаря.
×
×
  • Create New...