Jump to content

Riobg5

Members
  • Мнения

    75
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Riobg5

  1. Riobg5

    Джанти

    Здравейте колеги! Знам че ще бъда Усвиркан от колеги, но предната седмица слязох от 255/40/19 на 255/60/16 и в менюто на колата излезе ново подменю: добре дошли в странат на комфорта хихихи. Няма да споря за визията, бях а 19 от РС 4. страхотна джанта, но много пътувам и ми писна да изправям и да сменям гуми. Така че кой както си реши.
  2. Здравейте колеги. Карам точно същите гуми на размер 255/40/19 и мисля че са прилични. Да, шумни са и не загравят бързо ( както се изразяват някой състезатели тук). две лета ги карам и съм сравнително доволен, на мокра са перфектни и си пера смело, като сравня с остананлите участници в движението. Загреят ли, държат перфекно. Да, една гума съм сцепвал предното лято, но товае комбинация от невероятните румънски пътища + влечението по високи скорости, но учудващото е че се прибрах до Бг и карах няколко дена с леко отпускаща гума. Като я видя гумаджията много и се чуди. За мен за ценатат са си идеални. Поздрави. П.п. надявам се личните впечатления да са по-полезни в сравнение от някой изказвания на колеги, които само са чували или някой им е казал хихих.
  3. Ей това го правя редовно. Няма по-голям кеф
  4. Така, това ми прилича на зяждане и специално за тебе ще проверя точното дължина на отсечката. а си близко до скороста, защото отклонението при летните гуми е допустимо. а за ремата! Еднао моче от Русе, Вальо. Трябва да видя сайта му, но мисля,ч е тука има негова тема. Аз съм доволен от процедурата, не пуви много и не е надувал много налягането. А за вървеже, трябва ти само свободен и равен път. Унгарците са пример за това. мисля, че само франсетата ги бият. Отсечката е точно 172 км, от център до център. А аз се качвам от оклоловръстното на Будапеща, так че трябва да е нещо към 150 или 160 км. важното е че колата си върви прилично и не се оплаквам. А който разправя, че в Германия не ги карат тези коли, еми пробвах се да се карам с едни немец 10 мин и ме заболяха ръцето от стискане на волана. Тоя не падаше под 200, дори и в дъжда, луда работа.
  5. ткак да отговоря на колегата! Параг-Чешки Крумлов= 500 км. средан 67, включваща 130 км. магистрала и междуградско с приличните 95, 90 км. Друг пример: Русе - Прага, през Румъния = 1450 км. летни гуми 255/40/ 19. средан по борд 107 км/ч. който е крарал Румъния знае за какво иде реч. Не ми говори за разход и вървене, и аз съм приятно изненадан от постигнатото в събота. Аз никога не дях я смъквал под 6.3, преди чипа. Та ти си ходи с микрата , където си искаш Това са показания по борд. ком С летните гуми ми дава по-висок разход, но това е проблем от несъответсвието от размера С летните гуми скорост по киломентраж 100=105 по GPS. Напъвал съм я точно до 255 км/ч с тези гуми и не иска повече. сега със зимните 225/55/16 се пълни докрая, че и повече хихиххих и гори много по прилично, с много по добра динамика. Мога да кажа и кой ми правил ремапа, ама ще е реклама Това горното го споделих във връзка с днешния ми разговяор с кръстника ми и че сме се замислили за С8 5.2. Та и тази стара кошница върви прилично А само да добавя! Най-големия разход който съм виждал извънградско е 10.6 или и 7. Будапеща - Сегет ( предполагам че е нещо към 160 км., малко нада 45 мин или нещо такова, нощем заедно с едно Х 6., средна по борд 197 (личен рекорд)) Ей тези коли са за каране, а не за разхождане. Не искам никой да се засяга или обижда. Това са ми преките впечатления, ако щете вярвайте! Лека вечер!
  6. И аз да напиша нещо в темата, не само да чета. Колеги, карайте си 4 ф-те и не се вдълбавайте в дреболии. Така, изводи от пътуванията през уйкенда. Разходка от 500 км., с 130 магистрала и прилично извънградско, разход 5.8, супер постижение. Резултати от преди 2 часа магистрален кеф, не издържам и обичам да и давам газчица, като съм сам де. Е нямам думи, не ми стигат цифрите на километража, вярно че е чипната, ама май ще търся табло с разграфения до 280 км/ч. Изводи: колата е супер давайте газ и не го мислете, естествено, че си исика своите средства за поддръжка. Имам приятел и с новата а 6 3.0 тди е него го радва, че горяла 4 л извънградско при бабешко каране. Аз искам като дам газ да залепя. Поздрави на всички!
  7. Аз лично карам с размер 255/40/19 и нямам проблеми, само малко лъже в километража ама е поносимо. И колата се виран малко. Това е размера на А 8, но става и за нашите коли, не опира и намя грижи, само като караш 95 км/ч се движиш с 100 км/ч. ама е супер за мене, не се губи много то динамиката, аз лично го компенсирах с едно леко ремапче
  8. Абе колега не се вързвай на тези с това Рено. Аз не съм вещ, като повечето във форума. Ама я ми го дай този с това рено и на кавато дисциплина каже, ще му дам точно един бинокъл, та да може да ме вижда. Не съм карал 4,2 бензинката, собственик съм на 3.0 дизелче. Приятелски съвет, вземай една А 6 и няма да сбъркаш. Кола втора ръка и жена се вземат на късмет. Гледам, че и ти живееш извън БГ и ще има къде да се радваш на автомобила, че в БГ постояно ще си с превишена скорост. П.П. След 2 дни ми предстои 1500 км. пътуване до БГ, е пътувал съм го и с други коли, ама като А6-та нЕма. Пътувам през братска Румъния, а най-вашното там е куатро+яки кикове и само ляв мигач, нека тоя с много вървящия меган да се закача след мен. Това е направо несериозно. Лек де!
  9. Колега, това ми прилича на заяждане. Говоря за средна скорост от 140-160 и разход под 10. Само веднъж съм надхввърлял 10/100 и то беше нощем Будапеща -Сегет. Да се изфукам средна 197 км/ч. разтоянието се взема за 45 мин, а се гоних с едим мамлигар с едно Х 6-бензинова ламичка. Ха сега познай от Братислава до Сегет колко пъти зарежда мамлигара като искам да карам с 99 се разхойдам и с много по елемтарни коли и не съм снобар, карам си едно фордче фиеста на газчица и хич не ме боли. имам и нова бензинова Шкода октавия. Разход от неделя Бърно-Прага, средна 115 км/ч, а познай де 9 л. на 100. А като я напъна повечко става двуцифрен разхода. Така че моля те, не е адекватно изказването ти. Лек ден!
  10. Моето скромно мнение изградено от моя опит и избор. 4F е много добър автомобил като му нагласиш темпомата на 2x100 и се отпуснеш лежерно ( в банята съм). Не съм си купил автомобила да се рязкам по светофарите, ама понякога ми се получава де Цяла Европа си ги кара и особено в Германия са само в лявата лента. А че си остарява спор няма, ама за това има нови модели. Малко да хейтна темата Вчера ходих на тестдрайв на BMW X3 3.5 d. ей това джипче върви, да видим ауди с как ще им отговори. Бях чел за мощно дизелово Q 5 . ама какво стана
  11. буксата е ОК, фасонката я няма и незнам дали върви комплект с халогена
  12. ok, ще сниммам десния и ще ти го пратя. а има ли визуална разлика между неоригиналния и оригиналния, а ще ми трябва и самат фасонка вътре, че ми хвръкна всичко при един сблъсък с куче в братска Румъния. Благодаря за бързия отговор!
  13. търся лява решетка и халоген в бронята за А6 4ф 3.0 tdi 2005, нормалната да не е с-кова. Ако е удобно цена
  14. Спокойно, след 220 км/ч се загубва хихихи. Шегувам се, не се сдържах. Ти сериозно ли се притесняваш за това.
  15. Здравейте, Някой да знае автоморга където мога да намеря ляв халоген и решетката, за 3.0 тди, нормалното изпълнени, а не с-лайн. Ако някой колега си е правил колата с-лайн и има налични, ще съм много радостен. Предварително благодаря.
  16. от ремапа, започна да се ебава софта, слагали сме и регулатори за налягането от моята кола няма разлика. След новия софт всичко е ок, внимавайте при кого си ремапвате колата. Предния беше насилил много налягането и техниката ненасмогваше, но това са само предположения
  17. Ще се въздържа от споделяне на името му, но е от гр. Русе. Аз също съм си ремапнал колата в Русе, но при едно момче Вильо, който е много кадърен. Мисля, че вече има и дино, но не съм сигурен. С неговите настройки съм от 10 месеца и съм нямал никакви проблеми: колата не изпушва зверски, няма талсъци, набира си доволно добре без големи пикове. Сета му е много кадърен, а е надута доволно. Първото ми замерване на пътя, с една Хонда ЦБР600, скоростната кутия влезе в авариен режим на пета, просто не искаше да смени на шеста, но след ресет после се оправи и сега нямам никакви грижи. Редовно си я разтривам по немските и чешки магистрали с 200 +, а само един път мие изплювала маркуча на десния кулер, но след допълнително притягане всичко е ОК.
  18. Вдига се налягането чрез софтуера. Имам горчив опит с вдигането, колата на мой приятел вървеше зверски, но започнаха проблеми. Гаснеше на място без причина, какво ли не пробвахме, абе един филм, а и пушеше майка си трака ( направо ми се включваха фаровете след него хихихихи. Ама вървеше зверски. Аз съм с ремапната софт, но той ми правеше две, три дължини. Всяко нещо си има цена. А нещо много интесено, разхода му е една идея по нисък от моя (нямам си грам обяснение)
  19. Дай да я видим тази турбина. Вече си писахме с тебе във тази теме, че аз съм решил още да засилвам колата. Чипа малко ми умаля хихихихи. Ако можеш да споделиш дали ще правиш хибрид или имаш готова турбина. Нека всички да поздравим момечтата от Маднес, че са ни представили подобаващу в Румъния през изминалия уйкенд. Има едно тяхно ауди А8 4.0 тди, станало е второ в класа. Всеоще исдирвам клипче, но не съм намерил.
  20. Направо ти се чудя на разхода, а и на търпението. Налага ми се редовно да пътувам по този маршрут. Чудно е как си изтраял! Будапеща-Сегет ми е любима отсечка, а средната скорост е почти по две, само да съм сам в колата. Поздравление за разхода! Аз мога само да мечтая за такъв, все пак 3.0 ТДИ върви повече, но и гори доста. По тази отсечка имам нощен рекорд, средна скорост 196. Заболяха ме ръцете да стискам тоя волана, а един мамалигар с едно бензиново Х 6, зареди в Будапеща и после отново в Арад-РО хихихихихихихихи. Поздрави!
  21. Честито! Е как да се държи, само си купи бинокли и да ги раздаваш с кеффффф . Аз съм ремапнат от 1 година и съм доволен.
  22. Здравейте, Я някой с добър немски да погледне това http://www.ebay.de/itm/Audi-rSAP-Bluethooth-ADAPTER-A3-8P-A4-8E-8K-A5-A6-4F-A8-4E-Q5-Q7-TT-8N-TT-8J-R8-/200700854248?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item2ebab3ffe8. Приложимо ли е за А6 с вграден телефон в подлакътника!
  23. Е това е хитро. като си оставиш телефона в София, а с колата си в Пловдив, ще има скапеш СРС-то хихихихи. да хвърлят боб къде си сега
  24. Имам един много любопитен въпрос. Ако МВР те е закачило на СРС, как ще те локализира. Карта 1 или екстрата. Защото можеш да си оставиш телефона в гр. Х и пътуваш с колата си в гр. Y. Просто ми е любопитно, ако има някой колега , който е запознат да сподели.
  25. Здравей колега Sky, благодаря за инфото. Силно се надявам, че ще се оправи след апдейта, защото този мудул е един хардуер, а се оправлява от софтвеар. Малко ми е странно, защо е направено така. Като имам време първо ще пробвам с апдейта, а ако не стане ще се копува модул и като съм в БГ, ще се сменя, че ми писнааааа! П.П. Ако някой колега със същият телефон в подлакатника е успял да се свърже с друго устройство след апдейта на MMI, да пише. Ще му бъда безкрайно балгодарен. Лек и успешен ден на всички!
×
×
  • Create New...