Jump to content

sskamen

Members
  • Мнения

    541
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от sskamen

  1. Ситуацията е следната. Колата си вървеше съвсем нормално докато един ден започна да държи 2 бара налягане(следа го от уреда вътре, който е напълно здрав). Какво съм направил до сега- проверени са всичко вакуми системата, пробвах N75 от работеща кола, отворих компютъра за да проверя маркучето до МАП-а. Лоста на геометрията се движи съвсем леко на ръка. Като и дам газ 3-4 пъти подред и стигне 2 бара след това се оправя и пада на 1. Последния тест беше с откачен вакум от актуатора-направи 1.7, а не трябва ли да нямам никакво налягане при положение, че е откачен?
  2. И при мен има сивкав пушек 1 минута след като я запаля. Това стана когато минах на разпръсквачи 0,216. Явно наистина е от богата смес.
  3. И така. Поръчах чисто нов разширителен съд. Закачих го без антифриз и пак я няма индикацията. Какво да правя или каква марка да взема. Този беше Topran, защото нямаше друго налично.
  4. Някой знае ли пластмасите в багажника само на щипки ли са и има ли някакви тънкости? Питам защото знам, че се чупят много лесно.
  5. При фейс значи е друго. Окъсих и почна да мига. Мислех че ще мина от морга но не работят. Явно като се застоят на сухо и поплавъка залепва.
  6. Колеги колата е ТДИ. Смених разширителния съд с такъв от 1.8 Т който е с правоъгълна букса. Моя беше с кръгла. Смених и буксата. Като запаля колата без антифриз не ми светва лампата за нивото. Как да тествам дали е от датчика или от нещо друго? Как работи самия датчик?
  7. И при мен беше така. И изведнъш се включи и няма спиране. Сега съм с откачена букса
  8. Значи ще се кара така. Щом е сложено с такава цел. Блогадаря много за бързите отговори. Поздрави.[emoji106]
  9. Наляганията са ок. Той отначало мислеше, че е малки фреона и при по-високи обороти пада много налягането и изключва. Щом е нормално ще си карам така. Охложда си доволно просто ме дразни малко.
  10. За това пускам тема защото не му вярвам.
  11. При рязко потегляне и при леко подаване на газ дори и на свободна чувам как релето под волана цъка и изключва компресора за 5-6 сек. Някой има ли такъв проблем и как се решава? Майстора ми каза, че на някои коли е така за да пази компресора от резки промени в оборотите. Колата е А4 1997 1.9 110 коня.
  12. sskamen

    AFN не ускорява

    Той мапа е вътре в компа. И аз сменях маркуча. Пука се вътре в компютъра маркучето и всичко беше пълно в масло. Даже имаше и надолу към педалите.
  13. sskamen

    AFN не ускорява

    И аз съм за зацапана геометрия. Опитай нещо. Правил съм го и се получи. Ускори на 3-та примерно до 4000 об./мин. и я остави да падне до 1200 и така няколко пъти. Понякога помага.
  14. sskamen

    ЕГР вместо Blow OFF

    Хора без работа с въображение какво да се прави.
  15. sskamen

    ЕГР вместо Blow OFF

    Нищо не натискаш. Като върнеш педала той натиска копчето.
  16. sskamen

    ЕГР вместо Blow OFF

    Оригиналния егр който си е на колата си остава на същото мястото. Взема се един клапан от старите ТДИ 90 к.с , който управлява турбината. Намира се вакуум от някъде. Вакуума минава през този клапан и отива към ЕГР. Клапана е свързан към копчето което е зад педала на газта. Когато се отпусне газта се натиска копчето, което свързва веригата и задейства клапана. Той в същото време изтърпва ЕГР и налягането излиза. ЕГР е на фабричното място на всмукателния колектор, като надолу където отива към блока е отрязана тръбата и всичко излиза в атмосферата. Изхода от блока към ЕГР се запушва с планка. Това всичко не става ако колата има автопилот.
  17. sskamen

    ЕГР вместо Blow OFF

    Колата е ТДИ и си има турбо и никаква мощност не отива на вятъра. И аз мислех че ще има лаг, но нищо подобно.
  18. sskamen

    ЕГР вместо Blow OFF

    По нагоре в темата.
  19. sskamen

    ЕГР вместо Blow OFF

    Вчера всичко беше направено, но не можах да намеря копче и още се чудя дали да го правя защото звука не е толкова силен.
  20. Смени си майстора.
  21. Специално този размер не купувай евтини гуми. И аз бях пред тази дилема и накрая взех 4 бр Пирели на един сезон за 400 лв.
×
×
  • Create New...